Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijna! Dit is hoe een bezoekje aan restaurant The Green House er binnenkort uitziet

Aangeboden door The Green House 29 mei 2020

Utrechtse horecaondernemers staan te trappelen om weer gasten te mogen verwelkomen en op 1 juni is het dan ein-de-lijk zover. Ook bij circulair restaurant The Green House hebben ze er veel zin in. Het team heeft hard gewerkt om het restaurant én grote terras helemaal ‘coronaproof’ te maken, zodat jij hier binnenkort weer lekker kunt genieten van een culinaire lunch of diner mét een groene twist.  

“Aan het begin houd je er rekening mee dat de sluiting een paar weken kan duren. Uiteindelijk werden het twee maanden; dan krijg je wel écht veel zin om weer open te gaan”, vertelt restaurantmanager Floor Kessels aan de telefoon.

Groot terras

Zodra er duidelijkheid was over hoe die maatregelen er precies uitzagen, is het team aan de slag gegaan. “We zijn met een meetlint door de zaak gegaan om alle tafeltjes op anderhalve meter afstand te zetten”, vertelt Floor. Het grote voordeel bij The Green House is dat er buiten veel ruimte is: “Op ons terras kunnen we zo’n negentig gasten verwelkomen, als we uitgaan van tweetallen. Dat is flink wat, vooral in vergelijking met terrassen in de binnenstad.”

Tekst gaat verder onder de foto

Green House
Foto: The Green House

De lente op je bord

Ook de keukenbrigade is in de weer geweest in de aanloop naar 1 juni. Het resultaat van die noeste arbeid? Een gloednieuw lentemenu! Zoals je van The Green House gewend bent, bevatten gerechten verse, lokale ingrediënten uit het seizoen. Sommige groenten en kruiden komen zelfs rechtstreeks uit de eigen urban farm!

Wat er zoal op de nieuwe kaart staat? Voor de lunch kun je bijvoorbeeld genieten van een bospeensoep met toast van bierbostelbrood of een vega pizzetta met geitenkaas, courgette, radijs en bosui. Kom je dineren? Dan kun je onder andere gaan voor een klassieke steak tartare, geroosterde lende met zacht gegaarde schenkel of groene asperges van de barbecue met geroosterde shiitake. Het volledige lentemenu vind je hier.

Tekst gaat verder onder de foto

Green House
Foto: The Green House

Ook leuk: drankjes doen op een zwoele zomeravond

Naast uitgebreid eten kun je bij The Green House ook gewoon langskomen voor een lekker drankje. Wil je binnen zitten, dan is het nodig om vooraf even te reserveren via de website. Zit je liever buiten? Dan kun je spontaan langskomen en kijkt het team of er nog plek voor je is. Omdat The Green House zo’n lekker ruim terras heeft, is het wat ons betreft dé ideale plek om neer te strijken op een warme zomeravond. Op de drankenkaart staan tal van goede wijnen, lekkere biertjes, cocktails én alcoholvrije dorstlessers, waaronder een virgin mojito en huisgemaakte ijsthee.

Reserveren maar!

Heb je al trek gekregen? Reserveer dan direct een tafeltje bij The Green House. Voor de lunch en het diner werkt het restaurant met tijdslots van respectievelijk een en anderhalf uur. Veilig en gezond genieten staan voorop, dus neemt The Green House de nodige maatregelen zodat jij ongestoord een moment kunt ontspannen. Floor en haar team staan te popelen om je in de watten te kunnen leggen: “We hebben het contact met gasten zó gemist!”Deze bijdrage wordt je aangeboden door The Green House. Meer over The Green House ontdekken?

The Green House

restaurants en horeca

Geopend07:00 - 00:00

Croeselaan 16 , Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.