Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit betaal je voor een rondje op het terras in Utrecht

Door Anne-Meike van den Berg 24 juli 2019

‘Het volgende rondje is van mij!’ Je maakt jezelf direct onsterfelijk met deze uitspraak. Maar wat kost dat eigenlijk gemiddeld, een rondje geven op een terras in Utrecht? We hebben het antwoord voor je.

Horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners had een leuke klus de afgelopen paar maanden. In 21 steden door heel Nederland ploften ze neer op het terras en bestelden er een rondje: twee koffie, twee fris, twee bier en twee rosé. De bonnetjes werden goed bewaard en na ongetwijfeld een aantal ingewikkelde berekeningen is er nu het terrasonderzoek 2019. Vergeleken met vorig jaar ligt de prijs voor een rondje in de horeca gemiddeld drie procent hoger dan in 2018.

Een rondje op het terras in Utrecht

Wat je natuurlijk wilt weten: hoe duur is het gemiddeld om een rondje te geven in Utrecht? Komtie: €23,43. Ter vergelijking: vorig jaar was dat €22,83.

Duurste en goedkoopste terrasstad

Het zal je niet verbazen dat Amsterdam de duurste stad is als het gaat om het geven van een rondje op het terras. In de hoofdstad betaal je daar gemiddeld €27,05 voor en Amsterdam is daarmee de allerduurste terrasstad van Nederland. En de goedkoopste? Dat is Zwolle met een gemiddelde prijs van €21,88,-.

Lees ook:

Dit is – volgens Misset Horeca – het beste terras van Utrecht (2019)

Voor de twaalfde keer op rij is gisteren de Terras Top 100 van Misset Horeca (een vakplatform voor d...

Weer eens wat anders: 9 x nieuwe terrassen in Utrecht

Psst… voor dit fijne terras fietsen wij graag een stukje om

adv.