Deze 9 Utrechtse restaurants werden door het AD beoordeeld voor de Gouden Pollepel

Door Janine Guijt 20 oktober 2019

De Gouden Pollepel is dé restauranttest van het Algemeen Dagblad. Recensenten gaan eten bij verschillende horecazaken en beschrijven uitgebreid wat ze van de sfeer, de kwaliteit, het personeel en het eten vinden. Inmiddels zijn er al verschillende Utrechtse restaurants voorbij gekomen en dus is het tijd voor een overzicht met beoordelingen van het afgelopen jaar (2019).

Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

The Green House

Foto: AD Utrechts Nieuwsblad / © Ruud Voest

De menukaart van The Green House is groener dan groen. Zo bestaat 80% van de gerechten uit groenten, en maar 20% uit vis of vlees. Alle producten komen van Nederlandse bodem en zijn duurzaam geproduceerd. Hoe dat smaakt? Ontzettend goed, vindt recensent Marco Bosmans. Het voorgerecht met boerenkool blijkt de topper van de avond en krijgt maar liefst een 9,5. Zijn er ook nog verbeterpunten? De crèmes mogen wat minder en de wijnkaart wat uitgebreider.

Eindcijfer: 8,2
Voorgerecht: 9,5
Hoofdgerecht: 8.5
Nagerecht: 8
Bediening: 8
Sfeer: 8,5
Prijs-kwaliteit: 7.5

Lees de hele beoordeling op de website van het AD (premium).


Meer over The Green House ontdekken?

The Green House restaurants en horeca

Nu open07:00 - 23:00

Croeselaan 16 , Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Zagerij

Foto: AD Utrechts Nieuwsblad / © Ruud Voest

Op de plek waar vroeger tafels, stoelen en kasten werden gemaakt, in de oude Pastoefabriek op Rotsoord, vind je nu restaurant De Zagerij. De oude fabriekshal werd in 2017 omgetoverd tot hippe horecaspot. Onze collega van het AD Utrechts Nieuwsblad beoordeelde de zaak voor De Gouden Pollepel en dat oordeel was niet uitsluitend lovend. Het voorgerecht kreeg een 6,5, want “losse noten zonder compositie.” De rest van de maaltijd valt gelukkig wat meer in de smaak, net als de sfeer en de bediening. Maar volgens de recensent ontbreekt het De Zagerij aan ‘durf’.

Voorgerecht: 6,5
Hoofdgerecht: 7
Nagerecht: 7
Bediening: 7,5
Sfeer: 8,5
Prijs-kwaliteit: 6
Eindscore: 6,9

Lees de hele beoordeling op de website van het AD (premium).

Kounosuke

Foto: AD Utrechts Nieuwsblad / © Ruud Voest

Bij Don Kounosuke kom je voor traditioneel Japans eten, met donburi als hoofdgerecht. Donburi, kortweg ‘don’ genoemd, is razend populair in Japan. Wat het is? Een gerecht dat wordt geserveerd in een kom en bestaat uit gestoomde en daarna geroerbakte rijst met vis, vlees, groenten en andere ingrediënten. En dat smaakt goed; het hoofdgerecht krijgt een 9. Het dessert, matcha-ijs, kan dan weer beter. “Hoezeer wij de traditie ook respecteren, dit ijs hebben we in Japan echt wel romiger gehad.” Met een eindcijfer van 8,3 mogen we Kounosuke met recht een aanrader noemen.

Voorgerecht: 8,5
Hoofdgerecht: 9
Nagerecht: 7,5
Bediening: 9
Sfeer: 8
Prijs-kwaliteit: 8
Eindcijfer: 8,3

Lees de hele beoordeling op de website van het AD (premium).

Cantina di David

Foto: AD Utrechts Nieuwsblad / © Ruud Voest

Een lustoord voor fijnproevers, zo noemen glossy’s als Italië Magazine en De Smaak van Italië Cantina di David aan de Oudegracht. Overdreven? Absoluut niet, vindt recensent Marco Bosmans. Een greep uit de vele lovende woorden: “Een tien met een griffel is er voor de risotto di mare van mijn tafelpartner. Deze chef moet verliefd zijn op zijn rijst. Inktzwart is ze en perfect gegaard, de schaal- en schelpjuwelen stuk voor stuk om te likkebaarden.”

Voorgerecht: 9,5
Hoofdgerecht: 8,5
Nagerecht: 9
Bediening: 8,5
Sfeer: 8,5
Prijs-kwaliteit: 8
Eindcijfer 8,6

Lees de hele beoordeling op de website van het AD (premium).


Meer over De Zagerij ontdekken?

De Zagerij cafés

Rotsoord 7a, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Loof

Foto: AD Utrechts Nieuwsblad / © Ruud Voest

Aan de voet van de besteigerde Domtoren vind je Loof, waar recensent Marco Bosmans lekkers uit Italië, Boekarest en Turkije voorgeschoteld krijgen. Het smaakt aardig, vooral de ‘engelenhaar’, maar het kan allemaal wat gezelliger, vindt Marco. Het terras lijkt niet uitnodigend, waardoor hij en zijn tafelgenoot de enige gasten zijn.

Voorgerecht: 8,5
Hoofdgerecht: 7,5
Nagerecht: 7,5
Bediening: 7
Sfeer: 6,5
Prijs-kwaliteit: 7,5
Eindcijfer: 7,4

Lees de hele beoordeling op de website van het AD (premium).


Meer over Japanese Don Dining KOUNOSUKE ontdekken?

Japanese Don Dining KOUNOSUKE lunch

Nu gesloten17:30 - 22:00

Westerkade 27, Utrecht

Bekijk meer:lunch

Noir

Foto: AD Utrechts Nieuwsblad / © Ruud Voest

Het idee was om van Noir een restaurant te maken met de sfeer van een Parijse jazzbar uit de jaren twintig van de vorige eeuw, en dat is gelukt. Aan de muren hangen zwart-wit foto’s van Parijs en oude trompetten en saxofoons. En uit de speakers klinkt – uiteraard – zachte jazzmuziek. Maar hoe smaakt het eten? Heel goed, vooral de eerste happen swingen de pan uit, aldus Marco. Wel ziet hij liever meer groente op zijn bord. Het gastheerschap van de tafelheer krijgt dan weer een dikke pluim.

Voorgerecht: 7,5
Hoofdgerecht:8
Nagerecht: 7
Bediening: 9
Sfeer: 8
Prijs-kwaliteit: 6,5
Eindcijfer: 7,5

Lees de hele beoordeling op de website van het AD (premium).


Meer over Cantina di David ontdekken?

Cantina di David restaurants en horeca

Nu gesloten17:00 - 22:00

Oudegracht aan de Werf 88, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Zies

Foto: AD Utrechts Nieuwsblad / © Ruud Voest

Zies is een wijnbar, bistro én hotel; in die volgorde. Zoals je van de bistro mag verwachten, is er een ruim aanbod aanbod van wijnen: honderd per fles en twintig per glas. Er kan zelfs geproefd worden, zonder dat er een kurkentrekker aan te pas komt. Dankzij de speciale naald (Coravin) die door de kurk wordt gestoken, kan het glas worden gevuld zonder de fles te openen. Indrukwekkend! Hoe zit het met het eten? Ook dat mag er zijn, het toetje – chocolademousse en een trio van appel, calvados en zoethout – krijgt zelf een 9.

Voorgerecht: 7,5
Hoofdgerecht: 8,5
Nagerecht: 9
Bediening: 8
Sfeer: 7,5
Prijs-kwaliteit: 8
Eindcijfer:8,1

Lees de hele beoordeling op de website van het AD (premium).


Meer over Restaurant Loof ontdekken?

Restaurant Loof all you can eat

Nu gesloten11:00 - 23:00

Domplein 8, Utrecht

Bekijk meer:all you can eat

Kantien

Foto: AD Utrechts Nieuwsblad / © Ruud Voest

Bloemkool, bieten, pastinaak en koolraap: bij Kantien serveren ze Hollandse gerechten met een twist. Een vak dat het personeel volgens recensent Marco uitstekend verstaat. Wel een kleine kanttekening over de vis, die is volgens Marco niet Hollands, maar Noors. Wij zeggen: potatoe, potato.

Voorgerecht: 8
Hoofdgerecht: 8
Nagerecht: 7,5
Bediening: 7,5
Sfeer: 8
Prijs-kwaliteit: 7
Eindcijfer: 7,6

Lees de hele beoordeling op de website van het AD (premium).


Meer over Restaurant Noir ontdekken?

Restaurant Noir restaurants en horeca

Nu gesloten18:00 - 23:00

Lange Nieuwstraat 88, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Griftpark1

Foto: AD Utrechts Nieuwsblad / © Ruud Voest

Parkeren naast de deur, drijvend terras, groen uitzicht: Griftpark1 klinkt veelbelovend. Maakt het restaurant die beloftes ook waar? Jazeker! De wijn wordt in ieder geval riant geschonken. Dat wil zeggen: breed aanbod, volle glazen en bescheiden prijzen. Ook het eten kan op lof rekenen, al ziet Marco graag wat meer groente op zijn bord.

Voorgerecht: 7,5
Hoofdgerecht: 7,5
Nagerecht: 7,5
Bediening: 7
Sfeer: 7
Prijs-kwaliteit: 7
Eindcijfer: 7,2

Lees de hele beoordeling op de website van het AD (premium).


Meer over ZIES ontdekken?

ZIES wijnbars

Nu gesloten16:00 - 00:00

Twijnstraat 58, Utrecht

Bekijk meer:wijnbars

Verder lezen over restaurants in Utrecht

De beste restaurants van Utrecht: dit zijn al onze tips

Een van de onderwerpen waar we het allerliefst over schrijven op indebuurt? Eten, en dan in het bijz...

Deze Utrechtse zaken horen bij de beste restaurants van Nederland (volgens De Volkskrant)

Nauwelijks bij te benen: 8 x nieuwtjes over horecazaken en winkels in Utrecht

Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.