Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van rendang tot kip masala: bij The Ghost Kitchen bestel je comfort food van over de hele wereld

Aangeboden door Koenraad Utrecht 17 november 2020

Dit jaar gaan veel dingen anders dan anders, helemaal voor alle hardwerkende horecaondernemers uit onze stad. Gelukkig zitten velen van hen niet bij de pakken neer, maar komen ze júist nu met toffe ideeën. Zo ook Koen Hendriks, eigenaar van Koenraad aan de Voorstraat. Vanuit Koenraad is namelijk een gloednieuw afhaal- en bezorgconcept gelanceerd: The Ghost Kitchen. “Verwacht comfort food van over de hele wereld.”

Als je weleens bij Koenraad hebt gegeten, hoeven we je vast niet te vertellen dat het restaurant dé plek is waar je in een huiselijke setting geniet van kwalitatieve gerechten met een Frans tintje. In plaats van die ‘Koenraad-ervaring’ aan huis te bieden, besloten Koen en de rest van het team om het over een volledig andere boeg te gooien. “We dachten: hoe leuk is het als we met Koenraad blijven focussen op klassieke gerechten, maar een bezorgconcept starten gericht op diverse wereldkeukens?”, aldus Koen. Zo gezegd, zo gedaan!

Meteen aan tafel

“Met The Ghost Kitchen bieden we comfort food uit de wereldkeuken. Denk bijvoorbeeld aan Indonesische rendang of een halve Mexicaanse kip”, legt Koen uit. “Het eerste menu staat nu online, maar we zijn van plan om veel te gaan wisselen. Bij Koenraad gaat de kaart iedere drie tot vier weken op de schop: uiteindelijk willen we dat ook bij The Ghost Kitchen doen. Al zullen we gerechten die heel goed worden ontvangen vaker laten terugkomen.”

Zoals je mag verwachten van chef-kok Robin en de rest van het keukenteam, staat hoge kwaliteit van het eten voorop. Daarnaast vinden ze gemak belangrijk: “We bezorgen alles warm en kant-en-klaar. Je hoeft dus niet, zoals bij de afhaalmaaltijden van Koenraad die we in maart aanboden, eerst nog je bord mooi op te maken.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Kip Massala | Foto: The Ghost Kitchen
Pokébowl | Foto: The Ghost Kitchen

‘We krijgen er energie van’

Dat het Koenraad-team met The Ghost Kitchen lekker druk aan de slag kan na twee weken dicht te zijn geweest, doet iedereen goed, zo vertelt Koen: “We krijgen er allemaal energie van om bezig te zijn.”

Hoewel The Ghost Kitchen en Koenraad op het eerste gezicht iets totaal anders bieden, zijn er volgens Koen ook zeker overeenkomsten. “Ik kan mijn vinger er niet op leggen, maar Robin geeft elk gerecht echt een eigen draai. Dat zie je terug in de klassiekers van Koenraad, en dat zal ook bij The Ghost Kitchen zo zijn. De kwaliteit zal net zo goed zijn, maar tóch is het een totaal andere wereld.”

Hoera! Eénjarig jubileum van Koenraad

Naast de lancering van The Ghost Kitchen is er nóg een reden waarom november bijzonder is voor Koenraad: deze maand viert het restaurant namelijk zijn eenjarig jubileum! Hoe kijkt Koen terug op dit eerste jaar? “Heel positief, absoluut! We hebben een vliegende start gehad: veel Utrechters wisten ons heel snel te vinden; veel meer dan ik van tevoren had kunnen dromen. Binnen een jaar tijd zijn we een begrip geworden in Utrecht en daar ben ik wel trots op! Tuurlijk is het jammer dat in maart de coronacrisis begon, maar dat overkomt je… Ik denk dat we met het hele team erin zijn geslaagd om het een positieve draai te geven. We zijn er nog steeds en gaan ook niet weg.”

Lees ook:

Robin chef kok Koenraad

Robin (30) is chef-kok bij Koenraad Utrecht: ‘Als ik nieuwe gerechten bedenk, houd ik het graag simpel’

Wat hij wilde worden als hij later groot was? Daar had Utrechter Robin van Groenestein (30) lange ti...

Koen (25) begon zijn horecacarrière als afwasser en is nu eigenaar van restaurant KoenraadDeze bijdrage wordt je aangeboden door Koenraad Utrecht. Meer over Koenraad Utrecht ontdekken?

Koenraad Utrecht

restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Voorstraat 14, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.