Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij nieuw restaurant De Pizzabakkers doe je een vrijmibo in Italiaanse stijl

Door Anne-Meike van den Berg 25 oktober 2016

Utrecht heeft er weer een fijn Italiaans restaurant bij! Zaterdag 29 oktober is de officiële opening, maar de deuren van De Pizzabakkers aan de Nachtegaalstraat zijn nu al open. Je komt er natuurlijk voor een knapperige houtovenpizza maar ook voor een aperitivo: een vrijdagmiddagborrel Italiaanse stijl. 

Terug bij af

Klinkt De Pizzabakkers je bekend in de oren? Kan kloppen, er zijn ook zaken in Amsterdam, Haarlem en Nijmegen. Eigenlijk wilden ondernemers Jean-Marc van der Stap en Daniël Herbschleb in augustus al open gaan in Utrecht, maar door een brand moesten ze helemaal opnieuw beginnen met de inrichting van het pand aan de Nachtegaalstraat. De afgelopen 2,5 maand is alles opnieuw verbouwd, geschilderd en schoongemaakt en nu zijn ze er dan écht klaar voor: restaurant De Pizzabakkers gaat open.

De Pizzabakkers Utrecht
Foto: De Pizzabakkers

Vrijmibo op z’n Italiaans

Jean-Marc en Daniël zijn in de tussentijd ook nog naar Italië geweest en kwamen terug met een hoofd vol inspiratie. Jean-Marc: “In Italië is het heel normaal dat je allerlei kleine hapjes krijgt bij je drankje. Deze aperitivo bracht ons op het idee voor een vrijdagmiddagborrel. Iedere vrijdag ben je daarom bij ons welkom voor een drankje met Italiaanse snacks, een vrijmibo op z’n Italiaans dus.”

Perfecte pizza

Naast de aperitivo hebben De Pizzabakkers nog een belangrijke troef: de houtovenpizza. Jean-Marc: “Afgelopen weekend hebben we proefgedraaid. Er was toen ook een pizzaliefhebber die zo’n beetje alle pizza’s in Utrecht al een keer had geproefd. Hij zei dat onze pizzabodem de beste was die hij ooit had gegeten. De smaak van ons deeg is echt uniek. Het is gewoon een heel goed recept.”

De Pizzabakkers Utrecht
Foto: De Pizzabakkers

Zaterdag 29 oktober ben je vanaf 16:00 uur welkom bij de feestelijke opening van De Pizzabakkers aan de Nachtegaalstraat.


Meer over De Pizzabakkers Nachtegaalstraat ontdekken?

De Pizzabakkers Nachtegaalstraat pizzeria's

Gesloten17:00 - 23:00

Nachtegaalstraat 70, Utrecht

Bekijk meer:pizzeria's
  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.