Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij deze Utrechtse horeca kun jij de komende tijd afhalen of laten bezorgen

Door Bonnie Dekkers 17 maart 2020

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland tot en met 6 april gesloten. Veel ondernemers krijgen het hierdoor de komende periode moeilijk. Gelukkig is bezorgen en afhalen wel toegestaan en daarom zijn veel Utrechtse horecaondernemers gestart met een bezorg- of afhaaldienst. Een greep uit de Utrechtse horeca die dit komende tijd aanbiedt.  

Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

Loaded

Bij Loaded aan de Amsterdamsestraatweg kun je allerlei gerechten afhalen. Kom je nou de komende tijd langs voor bijvoorbeeld crispy fried chicken, chilli cheese fries of pancakes, dan krijg je ook nog eens 20 procent korting.


Meer over Loaded ontdekken?

Loaded restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 21:00

Amsterdamsestraatweg 52-54, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Noir

Zin in een driegangenmenu, maar geen zin om te koken? Restaurant Noir aan de Lange Nieuwstraat kookt het voor je en brengt het bij jou thuis. En dat doen ze gewoon op de fiets!


Meer over Restaurant Noir ontdekken?

Restaurant Noir restaurants en horeca

Gesloten18:00 - 23:00

Lange Nieuwstraat 88, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Hinkelman

Het horecagedeelte van Hinkelman aan de Burgemeester Reigerstraat is dan wel gesloten, de winkel en keuken blijven open. Dagelijks worden er verse maaltijden gekookt die je kunt afhalen. Denk aan lasagne met gegrilde groenten of vegan bietenscholen, jummie!


Meer over Hinkelman ontdekken?

Hinkelman boodschappen

Gesloten09:00 - 14:00

Burgemeester Reigerstraat 63, Utrecht

Bekijk meer:boodschappen

Eetcafé Lombok

Woon jij in het postcodegebied 3531 of 3532? Dan kun jij eten laten bezorgen van Eetcafé Lombok. Wat dacht je van een bulgurburger, poké bowl of een stuk cheesecake toe? Betalen kan gewoon via een Tikkie!


Meer over Eetcafé Lombok ontdekken?

Eetcafé Lombok cafés

Gesloten12:00 - 00:00

Vleutenseweg 228, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Bananas

Deze tijden zijn wel een beetje b-a-n-a-n-a-s natuurlijk. Gelukkig is ook Aziatisch restaurant Bananas aan de Twijnstraat open voor afhaal. Dat wordt thuis smullen van springrolls, dumplings of een pindasoep met kokos.


Meer over Bananas ontdekken?

Bananas restaurants en horeca

Gesloten11:00 - 19:00

Twijnstraat 39, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Het Muzieklokaal

Wanneer we thuiswerken, moeten we wel goed opletten dat we gezond eten. Immers: de kast met chocola is gevaarlijk dichtbij. Het Muzieklokaal kan jou een handje helpen: zij gaan zestig gezonde, vegetarische maaltijden per dag koken. Deze bestel je via hun site en kun je op locatie ophalen.


Meer over Het Muzieklokaal ontdekken?

Het Muzieklokaal cafés

Gesloten11:00 - 22:00

Bemuurde Weerd OZ 13, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Eten laten bezorgen door verswinkeliers aan de Burgemeester Reigerstraat

View this post on Instagram

Toffe actie! Deze verswinkeliers op de Burgmeester Reigerstraat slaan de handen ineen om hun klanten in Oost (en dat zijn er veel) ook in deze moeilijke tijd van dienst te zijn. Ze gaan gezamenlijk bezorgen! Wel zo makkelijk voor bewoners die in vitale beroepen werken, of kwetsbaar zijn en niet meer naar buiten kunnen of willen. Of te druk zijn met thuisonderwijs van hun kinderen. Hoe het werkt? Bel met één van deze winkels, maakt niet uit welke. Die geef je ook je bestelling voor de andere winkels door. Dezelfde dag nog bezorgen ze al je boodschappen in één keer en volgens de strenge regels van RIVM. Dus afrekenen met pin, want gezondheid gaat boven alles. Je kunt voor enkele dagen vooruit bestellen. Wc-papier hebben ze niet, maar qua versproducten zijn ze (bijna) compleet: vleeswaren, brood, banket, kaas, noten, olijfolie, diverse delicatessen, borrelhappen en zelfs belegde broodjes, soepen en verse thuismaaltijden. De schappen van deze lokale ondernemers zijn vol en het enthousiasme – ondanks de zware tijden – groter dan ooit. De Reigerstraat blijft ook in crisis de gezelligste buurtsuper van Utrecht! Banketbakkerij Verspeek 030-2513108 Slagerij Brouwer 030-2514751 Hooft Breunesse 030-2513777 Tutti A Tavola 030-2515533

A post shared by Banketbakkerij Verspeek (@banketbakkerij.verspeek) on

Het zijn weliswaar geen horecagelegenheden, maar tóch wilden we dit even noemen. Banketbakkerij Verspeek,slagerij Brouwer en delicatessenzaken Hooft Breunesse en Tutti A Tavola – allen gevestigd aan de gezellige Burgemeester Reigerstraat – bezorgen de komende tijd boodschappen aan huis. Als je jouw bestelling doorgeeft, staat er dezelfde dag nog een bezorger op de stoep. Je kunt een van de winkeliers bellen om je bestelling door te geven; hij of zij geeft dit ook door aan de andere winkeliers.

Andere initiatieven

Om horecaondernemers te steunen is Dichte Deuren opgezet: op deze website staan diverse horeca die tijdens de coronacrisis afhalen en bezorgen mogelijk maken. Als ondernemer kun jij je hier aanmelden, als bezoeker kun je lekkers bestellen bij de Utrechtse horeca.

Nog zo’n mooi initiatief is Steun de Keukens. Zij richten zich alleen op Utrecht en ook hier vind je Utrechtse horeca die open zijn voor afhaal of bezorgen. Ken je nog een restaurant dat er niet bij staat? Dan kun je die toevoegen.

Tot slot tippen we het Utrechtse initiatief HorecaNow. Op deze site vind je een handige kaart waarop staat aangegeven welke Utrechtse restaurants nu eten bezorgen of waar je iets kunt afhalen. Restaurants toevoegen doe je via deze link.

Thuisbezorgd.nl

Omdat bezorgen nog wel mag, blijft ook de website Thuisbezorgd.nl actief. Dit betekent echter niet dat al jouw favoriete restaurants geopend zijn. Controleer bij het desbetreffende restaurant of ze nog wel gaan bezorgen. Veel bezorgrestaurants zonder horecagedeelte zullen gewoon open blijven.

Ga jij eten afhalen?

Houd dan de adviezen van het RIVM in acht:
  • Bewaar minstens anderhalve meter afstand (twee armlengtes) met anderen.
  • Betalen? Doe het bij voorkeur door te pinnen.
  • Was je handen goed zodra je weer thuis bent.
Voor dit lijstje hebben wij een selectie gemaakt van restaurants waar je eten kunt afhalen. Naast de genoemde zaken zijn er in Utrecht nog meer plekken waar je eten kunt afhalen. Kijk vooral zelf online of restaurants in jouw buurt ook afhaal- of bezorgmogelijkheden bieden. Ze kunnen jouw steun in deze tijden goed gebruiken!

Lees ook:

Heel Utrecht klapt voor hardwerkende Nederlanders: deel je applausfilmpje met indebuurt

Wat een mooi initiatief: op dinsdag 17 maart applaudisseren Utrechters voor alle mensen die deze dag...

Utrechters Nikkie en Marc zitten vanwege het coronavirus vast op de Filipijnen

Koningsdag 2020 in Utrecht: dit is de status

Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

adv.