Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij de vernieuwde bistro van Karel V schuif je aan voor een uitgebreide lunch

Door Anne-Meike van den Berg 15 oktober 2016

Goed verstopt aan het Geertebolwerk, aan de Catharijnesingel tegenover De Inktpot, ligt Grand Hotel Karel V. Waarschijnlijk denk je nu: ‘Oh ja, dat sjieke, dure hotel’. Eerlijk is eerlijk: dat dachten wij ook altijd. Totdat we eindelijk eens een keer door de poort van het hotel stapten. 

Door de poort

Die poort, waar je waarschijnlijk al honderd keer bent langsgelopen, vind je aan de Springweg tegenover Springhaver. Tip: loop er de volgende keer niet langs, maar doorheen. Als je dat doet sta je plotseling op een prachtige binnenplaats met oude bomen, een gezellig terras en natuurlijk het prachtige gebouw van Karel V, een voormalig klooster uit 1348.

Fijn voor een feestje

Ook binnen ziet het er mooi en een stuk minder sjiek en oubollig uit dan wij dachten. Oké, het is absoluut geen plek waar je even snel een daghap naar binnen schuift, maar als je wat te vieren hebt of gewoon een keer nét even iets luxer wilt lunchen of dineren zit je hier goed.

Karel 5 UtrechtBistro Karel 5

Karel V wilde trouwens zelf ook graag af van het oubollige imago. Het restaurant en de brasserie hebben daarom een nieuwe naam gekregen: Karel 5 en Bistro Karel 5. De bistro is groter geworden en je zit er heel gezellig rond de open keuken. Op het menu vind je zowel lunch- als dinergerechten. Je gaat er heen voor een uitgebreide lunch met meerdere gangen, maar er is ook een kleine kaart met bijvoorbeeld een hamburger (€ 15,-) of club sandwich (€ 14,-). Wij proefden er de tarte tatin van rode biet met balsamico, pistache, snijbiet en baby uitjes (€ 18,-).

Tussen de appelbomen

De bistro is doordeweeks vanaf 8:30 uur en in het weekend vanaf 9:00 uur geopend. Je kan er dus ook gewoon een kop koffie drinken. Bij lekker weer is het terras tussen de peer- en appelbomen daar een fijne plek voor. Ook de high tea is een aanrader. Bistro Karel 5 serveert deze iedere dag tussen 14:00 en 16:00 uur. Reserveer wel even van tevoren.

Karel 5 Utrecht

Dineren in stijl

Bij Restaurant Karel 5 dineer je in stijl in de prachtige zaal met hoog plafond, kroonluchters en glimmende parketvloer. We geven toe: hier dineren is bepaald niet goedkoop (een 4-gangen menu inclusief wijnarrangement kost € 105,-), maar je krijgt wel waar voor je geld. De moderne hutspot met Iberisch varken die wij er aten was verrukkelijk en het dessert van chocolade, macadamia en zoute karamel is misschien wel het lekkerste toetje dat we ooit hebben geproefd.


Meer over Bistro Karel 5 ontdekken?

Bistro Karel 5 hotels

Geopend08:30 - 22:00

Geertebolwerk 1, Utrecht

Bekijk meer:hotels

Meer over

Eten & drinken

adv.