De bierbrouwerij van Oudaen is vernieuwd en daar worden we blij van!

Aangeboden door Stadskasteel Oudaen 27 september 2017

Wist je dat Stadskasteel Oudaen de alleroudste bierbrouwerij van Utrecht heeft? Ja dus! Al in de Middeleeuwen werd hier bier gebrouwen. De brouwerij is pas helemaal vernieuwd en je kunt er – naast het proeven van eigen gebrouwen bieren – nu ook terecht om een hapje te eten.


Een eeuwenoud kasteel in hartje Utrecht, dat is stadskasteel Oudaen. Het zal je niet verbazen dat het kasteel een bijzondere geschiedenis heeft, waarover je hier trouwens meer kunt lezen. Een van de bijzonderheden van Oudaen is de bierbrouwerij in de werfkelder. Al in de Middeleeuwen werd hier bier gebrouwen en de brouwerij is dan ook de oudste van Utrecht. En het leuke is: vandaag de dag is de brouwerij nog steeds in gebruik en wordt er per jaar zo’n 75.000 liter (!) bier gebrouwen.

 

Stoere kaart met bijzondere gerechten

De brouwerij van Oudaen heeft pas een flinke metamorfose ondergaan. Wat er nieuw is? Je kunt er nu niet alleen terecht om een van de eigen gebrouwen bieren te proeven, maar ook om een hapje te eten. Op de menukaart staan stoere gerechten, precies wat je bij een stadskasteel verwacht. Je vindt bijzondere gerechten op de kaart zoals brood dat is gemaakt van de overblijfselen van het bierbrouwproces. En inderdaad, dat klinkt niet superlekker, maar dat is het dus wel!

Ben je benieuwd naar de geschiedenis van de bierbrouwerij van Oudaen? Dan kan je – op aanvraag – mee met een van de rondleidingen door de brouwerij. Natuurlijk proef je tijdens de rondleiding ook een of meerdere bieren, zoals de Ouwe Daen. Meer informatie over de rondleidingen door de brouwerij vind je hier.

p.s. niet alleen de brouwerij van Oudaen is vernieuwd, ook de andere zalen hebben een make-over gekregen. Leuk!

Stadskasteel Oudaen restaurants en horeca

nu gesloten09:00 - 23:00

Oudegracht 99, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca
Deze Partnerbijdrage wordt je aangeboden door Stadskasteel Oudaen en staat los van de redactionele berichten binnen het indebuurt-platform.