Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bier hier! 7 X Bier in Utrecht

Door Liselotte Idema 18 oktober 2016
Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Bij praktisch ieder café in Utrecht kun je wel een goed glas (of een fles) bier bestellen. De állerbeste plekken voor een koud biertje hebben we voor je op een rij gezet.

Kafé België

Volgens velen hét biercafé van Utrecht: Kafé België aan de Oudegracht. Je kunt kiezen uit meer dan tweehonderd verschillende soorten bier van over de hele wereld. En ja, ook veel bieren uit België (duh). De sfeer is altijd goed en dat geldt ook voor de bieren.


Meer over Kafé België ontdekken?

Kafé België cafés

Gesloten13:00 - 03:00

Oudegracht 196, Utrecht

Bekijk meer:cafés
Kafé België
Foto: Kafé Belgie

Café Ledig Erf

Café Ledig Erf is dan misschien niet de grootste bierkroeg, de biervoorraad is enorm. Kies een speciaalbiertje of vraag de barman om je iets verrassends voor te schotelen. De ligging aan het Ledig Erf is top. En wist je dat je er ook in de winter heel goed bij zit op het terras? Onder een heater met een kleedje.


Meer over Café Ledig Erf ontdekken?

Café Ledig Erf cafés

Gesloten10:00 - 00:00

Tolsteegbrug 3, Utrecht

Bekijk meer:cafés
ledig erf

Café Jan Primus

Drink je dan alleen bier in het centrum van Utrecht? Nee! Ook daar buiten kun je een goed glas bier drinken. Bij Café Jan Primus in Utrecht Oost voel je je onmiddellijk thuis. De kachel loeit en de caféhond begroet je kwispelend als je binnenstapt. Dit is een echte bruine kroeg waar geen muziek wordt gedraaid en dat is – op zijn tijd – best aangenaam. Volgens ons is deze klassieker een uitstekende plek voor de zaterdag- of zondagmiddag.


Meer over Café Jan Primus ontdekken?

Café Jan Primus cafés

Gesloten15:00 - 01:00

Jan van Scorelstraat 27, Utrecht

Bekijk meer:cafés
Café Jan Primus
Foto: Café Jan Primus

Biercafé Olivier

Een bekende en waanzinnig goede plek om bier te drinken in Utrecht is bierkerk Olivier. Deels komt dat door de steengoede locatie – want waar in Utrecht drink je nou bier in een kerk? – en deels komt dat door de bieren. De keuze is enorm. Ook leuk om te melden is dat Biercafé Olivier in oktober aankondigde een wereldprimeur te hebben; het café heeft Duvel op de tap. En dat is heel bijzonder!


Meer over Belgisch Biercafé Olivier ontdekken?

Belgisch Biercafé Olivier cafés

Gesloten11:00 - 00:00

Achter Clarenburg 6a, Utrecht

Bekijk meer:cafés
Biercafé Olivier
Foto: Biercafé Olivier

De Kromme Haring

Utrechts nieuwste aanwinst op biergebied; de Kromme Haring in Vechtclub XL. Bij de jonge ondernemers die de zaak runnen proef je de lekkerste bieren uit de streek. Er wordt momenteel hard gewerkt aan de brouwerij, zodat De Kromme Haring straks een proeflokaal én brouwerij in één is. Een hippe zaak in de o zo mooie Vechtclub, waar je ook restaurant De Klub en andere creatieve ondernemers vindt.


Meer over De Kromme Haring ontdekken?

De Kromme Haring cafés

Vandaag gesloten

Europalaan 2c, Utrecht

Bekijk meer:cafés
De Kromme Haring

Drie Dorstige herten

Minder bekend, maar zeker niet minder goed, dat is café De Drie Dorstige Herten aan de Lange Nieuwstraat. Dit biercafé voelt als een huiskamer en is een onontdekte parel. Met negen (voornamelijk streek)bieren op de tap en meer dan honderd bieren op de fles is het aanbod ook hier groot. Hier kom je voor brouwsels van ambachtelijke brouwerijen en drink je echt iets speciaals. Ook is dit trouwens een uitstekende plek voor bierproeverijen. Let wel op! De zaak is klein en de strenge regel die er geldt is vol=vol.


Meer over De Drie Dorstige Herten ontdekken?

De Drie Dorstige Herten cafés

Vandaag gesloten

Lange Nieuwstraat 47, Utrecht

Bekijk meer:cafés
drie dorstige herten

Oproer Brouwerij

Nog een tip buiten het centrum; Oproer Brouwerij. Deze Utrechtse brouwerij in Zuilen – net naast het station – moet je echt weten te vinden. Op deze plek wordt bier gebrouwen én geproefd. Je kunt er gewoon aanschuiven en trouwens ook nog vegan eten. De brouwerij is in handen van twee bierbrouwers die je misschien wel kent: Rooie Dop en RUIG. Je proeft hun bieren van de tap of uit de fles en ook andere goede bieren uit de hele wereld staan op de kaart.


Meer over Oproer brouwerij, biercafé en plantaardig, biologisch restaurant ontdekken?

Oproer brouwerij, biercafé en plantaardig, biologisch restaurant cafés

Vandaag gesloten

CAB-Rondom 90A, Utrecht

Bekijk meer:cafés
Foto: Facebook Oproer
Foto: Facebook Oproer
Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.