De beste oliebollen van Utrecht? Die koop je hier!

Door Anne-Meike van den Berg 28 december 2016

Het is inmiddels een begrip in oliebollenland: de jaarlijkse AD Oliebollentest. We wisten al dat Meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse voor het tweede jaar op rij de állerlekkerste oliebollen van Nederland bakt. Maar we weten nu ook welke oliebollenbakker de beste is van Utrecht.

De beste oliebollenbakker van Utrecht staat op nummer 8 in de top 10 van de AD Oliebollentest. De jury zegt erover: “Met andere, eigen receptuur ook tot de top 10 doordringen is knap. Dan heb je gouden bakkershandjes. Uitstekende oliebol.” We houden je niet langer in spanning. De lekkerste oliebollen van Utrecht koop je bij – trommelgeroffel – Bakker Roel. Bakker Roel heeft meerdere vestigingen in Utrecht.

De bol van Bakker Roel

Bakker Roel is onderdeel van het Roel-Brokkingconcern. Bakker Jeroen Brokking staat met twee oliebollen in de top van het bollenklassement. De Brokking-bol, te koop in IJsselstein, werd tweede en de bol van zijn compagnon Bakker Roel werd dus als achtste getest. De oliebol van Bakker Roel kreeg het rapportcijfer 9. Wat zo’n super bol van Bakker Roel kost? Een eurootje.

Nog meer topbollen in Utrecht

Er staat ook nog een Utrechtse oliebollenbakker in de ‘ruim voldoende’ lijst: de top 40. Bakkerij Neplenbroek staat op nummer 39, nét in de top 40 dus. Ook Neplenbroek heeft meerdere winkels in Utrecht. Citaat van de jury over de bol: “Neplenbroek is gaan experimenteren met zijn receptuur. Dat levert verdeelde reacties op. Van ‘bol is te geel’ en ‘appel te zuur’ tot ‘prima’ en ‘frisse smaak’. Voer voor discussie!” De oliebollen van Neplenbroek, ook één euro per stuk, kregen het eindcijfer 7,5.

Bunnikse bollen

Niet in de stad Utrecht, maar wel héél dichtbij is boerderij Vroeg in Bunnik. De oliebollen van Vroeg zijn op de vierde plek geëindigd in het oliebollenklassement. De bollen kregen het cijfer 9 en de jury zegt erover: “Weer een heel mooie prestatie van de bakkersploeg van Vroeg. Liefde voor het vak, weten waar je mee bezig bent en goede ingrediënten. Het is een gouden formule. Ga maar langs.”Meer over Bakker Roel – Smaragdplein ontdekken?

Bakker Roel – Smaragdplein

bakkers

Nu open08:00 - 18:00

Smaragdplein 109, Utrecht

Bekijk meer:bakkers

adv.