Asperge-alert! We hebben een toplocatie gevonden waar je ze kunt proeven

Aangeboden door Hotel Mitland Utrecht 17 april 2018

Zodra de temperatuur boven de vijf graden uitkomt, dan schieten asperges als paddenstoelen uit de grond. Het duurt dan vaak nog maar even voordat de eerste asperges op het bord liggen van de gelukkige bezoekers van restaurant Vlonders, dat te vinden is op de begane grond van Hotel Mitland. En dat moment is – beste liefhebbers – inmiddels aangebroken!

Het is ein-de-lijk weer zover

De warmte liet lang op zich wachten en daarom duurde het even voordat de koks van restaurant Vlonders aan de slag konden met de bereiding van hun favoriete groente: de asperge. Nu het eindelijk zover is, hebben ze twee kanjers van asperge-klassiekers op de kaart gezet.

Asperges Flamande

Voor de liefhebbers van asperges én van vlees, zijn er de Asperges Flamande. Letterlijk vertaald betekent het dat je asperges op z’n Vlaams gaat eten. En op je bord? Daar betekent het dat je de welbekende combinatie te proeven krijgt, bestaande uit asperges, beenham, een gekookt eitje, boterzachte boterjus en Hollandse aardappeltjes met peterselie. En wat heel fijn is, zo’n bordje puur genieten kost je slechts €22,50 per persoon. Wil je de klassieke asperge-beleving nu nóg mooier maken, zorg dan dat je een tafeltje aan het raam of op het mooie buitenterras van Vlonders bemachtigt. Zo kun je ultiem genieten van de groene omgeving en van het uitzicht op Fort de Bilt, een oase van rust net buiten het centrum. Zo is het feest voor je zintuigen helemaal compleet!

Asperges gerookte zalm

It’s all in the name! Bij dit gerecht krijg je wat je ziet, want naast een portie verse asperges, krijg je ook gerookte zalm op je bord. Wat er dan nog mist? De saus natuurlijk! Die verklappen we ook alvast, want dan kun je jezelf en je tafelpartner nog beter overtuigen dat je binnenkort toch echt een fiets- of wandeltochtje naar Vlonders moet gaan maken. De saus die perfect bij dit gerecht past is witte botersaus. Uiteraard klinkt dat op z’n Frans veel beter, dus mocht de ober aan je tafeltje staan zeg dan vooral dat je graag asperges met gerookte zalm en beurre blanc saus wenst. Dan begrijpen ze je bij Vlonders meteen! De kosten van dit gerecht zijn € 24,50 euro per persoon. Best te behappen, toch?

Trek gekregen? Dan kun je hier je tafeltje reserveren. Dat is écht nodig, want restaurant Vlonders is rond aspergetijd een extra geliefde dinerlocatie. Deze bijdrage wordt je aangeboden door Hotel Mitland Utrecht Meer over Hotel Mitland Utrecht ontdekken?

Hotel Mitland Utrecht

overnachten

Nu openHele dag

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Ariënslaan 1, Utrecht

Bekijk meer:overnachten

adv.