Alle zoetekauwen verzamelen! Hier in Utrecht eet je rauw koekjesdeeg

Door Janine Guijt 6 juni 2018

Weet je nog, vroegâh, toen je met mams of paps koekjes ging bakken en je het deeg uit de kom mocht lepelen? Wat een tijden waren dat! Wij hebben goed nieuws, je hoeft namelijk niet meer een lading koekjes te bakken voor je van het beslag mag genieten. Bij Madame Cocos in Hoog Catharijne kun je namelijk een (of meerdere) bolletjes koekjesdeeg bestellen.

Één bolletje koekjesdeeg, alstublieft!

Het begon allemaal met het razendpopulaire Cookie DŌ in New York, een bar waar je eetbaar koekjesdeeg bestelt. In Rotterdam hebben ze inmiddels ook een heuse koekjesdeegbar en ook in Breda kun je de lekkernij krijgen. In Utrecht hadden we zo’n plek nog niet ontdekt, totdat we gisteren in het oude gedeelte van Hoog Catharijne liepen en daar Madame Cocos zagen, een zaak die zogeheten cocosballs verkoopt. Naast de kokosbollen gaan er blijkbaar ook bollen deeg over de toonbank. Dat moesten we natuurlijk even proberen! We kozen voor een bol koekjesdeeg met aardbeiensiroop, M&M’s en stukjes stroopwafel. Die kregen we vervolgens geserveerd alsof het een ijsje was: in een bekertje met plastic lepel.

En já hoor, het bolletje smaakte echt exact naar koekjesdeeg. Aanrader, dus! Goed om te weten: er zit geen ei in het koekjesdeeg, dus – behalve dat het een flinke calorie- en suikerbom is – zo’n bol deeg is niet schadelijk voor je.

Nieuw? Nope!

Overigens is Madame Cosos niet nieuw, maar omdat de zaak ietwat verstopt zit, wilden we deze fijne ontdekking toch even met je delen.

Madame Cocos

bakkers

Nu open10:00 - 20:00

Godebaldkwartier 65, Utrecht

Bekijk meer:bakkers

Meer over

Eten & drinken

adv.