Worstenbroodjes, muffins en appelflappen: deze bakkerij opent in december de deuren aan de Steenweg
Van vers belegde broodjes en diverse sappen tot koffie, thee en ambachtelijk banket… Je scoort het binnenkort allemaal aan de…
Het is best on-Nederlands om urenlang te lunchen. We zijn over het algemeen meer van een snel broodje halen en weer door. Maar nu de horeca vanwege de nieuwe coronamaatregelen sluit om 20.00 uur en we niet altijd zin hebben om al om 17.30 uur te dineren, is een uitgebreide lunch een goed alternatief. Zoek je inspiratie? Wij gingen voor je op zoek!
Update 29-11-2021: sinds 28-11 gelden er andere coronaregels en sluit de horeca om 17.00 uur.
Is vlees of vis niet per se jouw ding? Schuif dan aan bij De Keuken van Gastmaal aan de Biltstraat. De gerechten hebben groente in de hoofdrol, maar als je wilt kun je er een vis- of vleessupplement bij doen. Vanaf 13.00 uur ben je hier welkom voor een lunchmenu van twee, drie, vier of vijf gangen. Zo kun je zo lang tafelen als je wilt. En zit je wel lekker? Dan kun je blijven plakken voor een borrel met snacks.
Bij Café Keet aan de Kanaalweg kun je heerlijk ontbijten, borrelen, spelletjes spelen, flexwerken én uitgebreid lunchen. Doordeweeks zijn ze open vanaf 09.00 uur, op zaterdag om 11.00 uur en op zondag om 12.00 uur. Op de menukaart staat een hoop lekkers dat je allemaal wilt proeven, dus neem vooral de tijd. Denk aan een broodje (vega) kroket, Mexicaanse salade, rode kool soep of broodje Zweedse zalm met dille.
Bij Piatto aan het Vredenburg waan je je even in de Italiaanse eethemel. Op de kaart staan gerechten als antipasti, bruschetta, spaghetti carbonara, vitello tonnato en handgeslagen carpaccio. Het restaurant raadt aan om gemiddeld drie gerechtjes per persoon te proeven. Nieuw bij dit restaurant is dat ze sinds kort open zijn voor lunch: op donderdag, vrijdag en zaterdag kun je er vanaf 12.00 uur terecht.
Onlangs veranderde Badhu in Badhuis en eet je er in plaats van de Midden-Oosterse uit de Franse keuken. Van dinsdag tot en met zondag zijn ze aan het Willem van Noortplein 19 vanaf 11.00 uur open voor lunch. Hierbij kun je kiezen uit losse gerechten, maar wil je uitgebreid lunchen, dan kun je kiezen voor een twee- of driegangenmenu.
Ben je in the mood for food maar wil je wat rust aan je koppie? Spring dan op de fiets richting de Biltsestraatweg 88. Hier vind je Loft 88, een knusse boerderij tussen het groen. Elke dag van de week kun je hier al vanaf 11.00 uur lunchen. Op de menukaart staat genoeg om van te smikkelen: goed belegde desembroodjes, soep, salade en bowls, pizza’s en zelfs een burger of broodje kroket. Keuzestress!
Redelijk nieuw in Utrecht is LEFT, een restaurant dat je boven de Albert Heijn aan de Amsterdamsestraatweg 56 vindt. Ze hebben een leuk én duurzaam concept: er wordt gekookt met onverkochte groente, fruit en brood van supermarkt Albert Heijn Konicks en Instock. Uitgebreid lunchen doe je hier zeker: er is niet alleen veel keuze, ze hanteren ook het all day lunch concept. Elke dag staan er verschillende sandwiches, soepen en salades op het menu.
Bij de gezellige Kwekerij aan de Burgemeester Fockema Andrealaan kun je lunchen tussen 12.00 en 16.00 uur. Zo heb je alle tijd om te smikkelen van diverse vega(n) gerechten. Handig: ze hebben een speciaal kindermenu. Na de lunch zin gekregen in iets zoets? Bestel dan nog een stuk carrot cake, chocoladetaart of dadelkokoskoek.
De Fransen, die weten pas wat uitgebreid lunchen is. Zo verorberen ze graag meerdere gangen, uiteraard met een lekker glas wijn erbij. Ben je niet in de gelegenheid om naar la douce France af te reizen, dan kun je ook richting het Wed fietsen. Hier vind je de Franse bistro Madeleine, waar je van dinsdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur kunt lunchen. Schuif aan en geniet van een voorgerecht, hoofdgerecht en toetje of kaasplankje.
Burgemeester Fockema Andreaelaan 13, 3582 KA Utrecht
Nu gesloten
Meer informatieBlijf op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Utrecht en blijf op de hoogte van alles over en rondom Utrecht.
In onze gids
Nu gesloten
Populaire rubrieken
Topper
Topper
Topper