7 x verborgen restaurants in Utrecht

Door Anne-Meike van den Berg 13 februari 2018

Restaurants, je hebt ze in Utrecht in alle soorten en maten. Er zijn de nieuwe, hippe restaurants, de toeristenrestaurants, de supersjieke restaurants én de restaurants die zo goed verborgen zijn, dat de kans groot is dat je er nog nooit van gehoord hebt. Tot nu dan, want wij hebben een aantal van die verborgen pareltjes voor je op een rij gezet.

Klik op ‘volgende’ (oranje pijltje) om meer te zien!

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Héron Petit Restaurant


Wij zijn dol op alle smalle straatjes rondom de mooie Nieuwegracht in Utrecht. In één van die straatjes, de Schalkwijkstraat, zit Héron Petit Restaurant. Héron betekent trouwens ‘reiger’ in het Frans. Waarom een reiger? ‘Het is een slimme alleseter die zijn maaltje bij elkaar weet te vissen, zoeken en rapen door goed om zich heen te kijken. Het is onze inspiratiebron. Want zo zie, voel, beleef en proef je dat er ontelbaar veel lekkers in de buurt te vinden valt’, lezen we op de site van dit verborgen restaurant.

Héron Petit Restaurant restaurants en horeca

Nu gesloten17:30 - 00:00

Schalkwijkstraat 26 – 28, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Le Clochard


Maar een paar straatjes verwijderd van Héron vind je nóg een verborgen pareltje: Le Clochard. Het is een van de favoriete plekken van indebuurt-redacteur Anne-Meike (je eet er volgens haar de allerbeste spareribs van Utrecht, yum!). Er is een grote open haard, een goedgevulde spelletjeskast én er zijn karaoke-avonden.

anne-meike-vd-berg

Leuk volgens local Anne-Meike van den Berg

De allerleukste plekken van de stad? Die weten Utrechters vaak het beste te vinden. Daarom vertelt i...

Le Clochard bbq restaurants

Nu gesloten17:00 - 00:00

Ridderhofstad 2, Utrecht

Bekijk meer:bbq restaurants

Le Mignon


Waarschijnlijk loop je weleens door de Zadelstraat en de Lijnmarkt, maar in de Boterstraat heb je eigenlijk niks te zoeken. Op het eerste gezicht lijkt het een saai straatje waar je vooral tegen de achterkant van winkels en restaurants aankijkt. En toch zit hier een heus restaurant: Le Mignon. Je moet het echt weten te vinden, want Le Mignon heeft geen website en ook geen Facebookpagina. Met recht een verborgen restaurant dus!

Restaurant Le Mignon restaurants en horeca

Nu gesloten17:00 - 22:00

Boterstraat 15, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Florent


Vlakbij Le Mignon zit nog een plek waar je eigenlijk nooit hoeft te zijn: het Visschersplein. En ja, ook hier kun je een hapje eten. Florent is een ‘Parijse bistronomie, met een flinke scheut New Yorkse bravoure en goed afgekruid op zijn Utrechts’. Klinkt goed!

Florent restaurants en horeca

Nu gesloten18:00 - 23:00

Visschersplein 75, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Guusjes


De Adelaarstraat en de Willem van Noortstraat zijn redelijk bekende straten in Utrecht, maar de Van ’s Gravesandestraat..? En toch vind je juist in deze onbekende straat in de Vogelenbuurt een gezellig restaurant: Guusjes. Je kunt er van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht om wat te drinken of een hapje te eten.

Guusjes eetcafés

Nu gesloten08:30 - 00:00

Van ’s Gravesandestraat 27, Utrecht

Bekijk meer:eetcafés

Goesting


Restaurant Goesting ligt verscholen in het groen en is alleen te bereiken via een smal fietspad. Een supergoed verborgen restaurant dus, en dat middenin een woonwijk (Wittevrouwen)! Wij zijn vooral fan van het prachtige terras van Goesting, waar je in de zomer heerlijk rustig van een glas wijn of koud biertje kunt nippen.

Goesting lunch

Nu gesloten12:00 - 00:00

Veeartsenijpad 150, Utrecht

Bekijk meer:lunch

Le Canard


Het Ledig Erf, de Ooster- en Westerkade: het zijn plekken die iedere Utrechter kent. Maar sla je nét even dat ene zijstraatje in, de Gansstraat, dan kom je opeens een piepklein restaurant tegen. Le Canard is een stukje Parijs in Utrecht, très bonnes!

Le Canard – Bar Bistrot à Vins wijnbars

Nu gesloten16:00 - 23:00

Gansstraat 24, Utrecht

Bekijk meer:wijnbars
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.