Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x koffiezaken aan de Amsterdamsestraatweg die je waarschijnlijk nog niet kent

Aangeboden door Ondernemersvereniging #ASW030 16 april 2019

Voor een goede kop koffie kun je in Utrecht op heel wat plekken terecht. Ook aan de Amsterdamsestraatweg heb je genoeg keus, want naast de vele winkels vind je hier heel wat leuke koffiezaken. Benieuwd waar je moet zijn voor een lekker bakkie pleur aan de Straatweg? Wij zetten een aantal verborgen parels voor je op een rij.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

rose&vanilla

rose&vanilla
Foto: Ondernemersvereniging ASW030

Voor een lekkere kop koffie ben je bij lunchroom rose&vanilla altijd welkom. Maar als we heel eerlijk zijn, is de koffie niet het enige waarvoor je hier eens heen wilt. Wat dan wel? De overheerlijke cakes en taarten van eigenaresse Daphne. Van smeuïge brownies tot verse appeltaart; zoetekauwen kunnen hier hun hart ophalen. Alle gebakjes die worden geserveerd zijn bovendien gluten- en lactosevrij.

Je vindt rose&vanilla aan de Amsterdamsestraatweg 11

Lekker eten

lekker eten
Foto: Ondernemersvereniging ASW030

Als je door de Amsterdamsestraatweg fietst zonder goed om je heen te kijken, zou het zomaar kunnen dat je Lekker eten over het hoofd ziet. De Surinaamse toko is niet zo groot en valt daarom niet altijd op. Zonde, want zoals de naam al zegt, is het eten hier héél erg lekker. Op de kaart staan verschillende belegde broodjes, Surinaamse snacks en cinnabons. Heb je niet zoveel trek? Dan kun je bij je kop koffie ook een kokosmacroon van Madame Cocos bestellen.

Je vindt Lekker eten aan de Amsterdamsestraatweg 48

Het Huis

Het huis
Foto: Ondernemersvereniging ASW030

Het Huis ken je misschien al van de culturele activiteiten die hier vaak worden georganiseerd. Theater, dans of een debat? Op de agenda komt het allemaal voorbij. Wat je misschien niet wist, is dat je in het café van Het Huis ook terechtkunt voor een drankje met wat lekkers als er geen voorstelling is. Ideaal om gezellig bij te kletsen, maar ook een fijne spot om lekker te flexwerken.

Je vindt Het Huis aan de Boorstraat 107 (zijstraat van de Amsterdamsestraatweg)

Buro O

Buro O
Foto: Ondernemersvereniging ASW030

Nog zo’n plek waar je heen kunt voor je dagelijkse dosis cafeïne, is O-café. Of je nu zin hebt in een kopje espresso of een frisse ijskoffie: de barista’s schotelen je met liefde de mooiste creaties voor. Behalve een fijne koffiezaak, vind je hier trouwens ook vergaderruimten en flexwerkplekken.

Je vindt O-café aan de Weerdsingel Westzijde 8

Gys

Gys ASW
Foto: Ondernemersvereniging ASW030

Op welk moment van de dag je ook komt: bij Gys is het de hele dag door feest voor foodies. Op de menukaart vind je een waslijst aan vegan en glutenvrije hapjes en gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vegan appeltaart of tiramisu voor bij de koffie? Kom je liever lunchen, borrelen of dineren? Ook daarvoor kun je bij Gys terecht. Ook leuk is dat de kaart ieder seizoen verandert. Een goede reden om het niet bij één bezoekje te laten!

Je vindt Gys aan de Amsterdamsestraatweg 113

Bagels & Beans

Bagels & Beans ASW
Foto: Ondernemersvereniging ASW030

Een andere geliefde koffiezaak aan de Amsterdamsestraatweg is Bagels & Beans. Met meerdere vestigingen in Utrecht en de rest van Nederland geen onbekende naam, maar tóch zeker een plaats in deze lijst waard. Aan de voor- en zijkant van de zaak is een klein maar fijn terras waar je op zomerse dagen tot laat in de zon zit. Denk daar een kop koffie en een verse bagel bij en je snapt waarom het hier vrijwel altijd druk is.

Je vindt Bagels & Beans aan de Amsterdamsestraatweg 113

Loaded

Loaded
Foto: Ondernemersvereniging ASW030

Festivalfood: wie houdt er niet van? Toch jammer dat je de happen die je vaak op festivals bestelt niet het hele jaar door kunt eten. Nou, wel dus! Bij Loaded kun je namelijk iedere dag terecht voor alle lekkernijen die je ook eet op je favoriete festivals. Op de kaart staan onder andere smoothiebowls, bao buns en freakshakes. Vind je dat nu toch wat veel? Dan laat je het lekker bij koffie, thee, sap of limonade. Vind je het zo gezellig dat je tot laat blijft hangen? Je kunt hier ook goed borrelen met een lekker glas bier, wijn of een cocktail!

Je vindt Loaded aan de Amsterdamsestraatweg 54

Meer ontdekken aan de Amsterdamsestraatweg?

Behalve deze gezellige koffiezaken vind je aan de Amsterdamsestraatweg nog veel meer leuke plekken! Waar je verder nog moet zijn? Daarover lees je hier meer:

Ons Eethuis #ASW030

6 x restaurants aan de Amsterdamsestraatweg die je waarschijnlijk nog niet kent

Dat de Amsterdamsestraatweg lekker internationaal is, wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook da...
ASW030 Supermarkt

5 x supermarkten aan de Amsterdamsestraatweg die je waarschijnlijk nog niet kent

Vind je boodschappen doen een saai klusje? Dan helpen we je graag uit je supermarkt-sleur! We zijn d...

Meer over Ondernemersvereniging #ASW030 ontdekken?

Ondernemersvereniging #ASW030 zakelijke dienstverleners

Bemuurde Weerd OZ 31, Utrecht

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.