9 x een snelle hap in Utrecht zonder dat je naar de snackbar hoeft

Door Janine Guijt 8 juli 2018

Stel je wilt buiten de deur eten, maar hebt geen zin, tijd of geld om te eten bij één van de honderden restaurants die Utrecht rijk is. Of je dan meteen veroordeeld bent tot de oncomfortabele stoelen en het tl-licht van de snackbar? Absoluut niet, want er zit nog een hele wereld tussen een duur restaurant en de friettent op de hoek: die van de voedzame en snelle hap, die je nuttigt in een omgeving waar je eigenlijk best prima zit. Op deze plekken geniet je van een culinair hoogstandje zonder dat je de hele avond en een flinke smak geld kwijt bent.

<< < Pagina 1 / 10 >
⟵ swipe swipe ⟶

Wagamama

Wagamama Utrecht

In de buurt van het station en behoefte aan een gezonde, snelle en smaakvolle hap? Bij Wagamama zijn ze razendsnel: binnen pakweg een kwartier heb je je kom ramen of curry voor je neus. Iets anders bestellen kan ook: er staan onder andere bao buns, gyoza’s, en duck wraps op het menu. Yum!

Wagamama restaurants en horeca

Nu open10:00 - 22:00

Stationsplein 12-14, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Legendary burritoz bij Chidóz

Nog zo’n fijne plek voor een snelle, maar voedzame hap: Chidóz aan de Biltstaat. Hier eet je Mexicaanse classics in een nieuw jasje: burritos, taco’s (of op z’n Chidóz: burritoz en tacoz), salades en bowls. Je stelt je maaltijd samen door aan de bar te kiezen uit de vele verse toppings en sauzen en bestelt er meteen je drankje (tip: de frozen margherita!). Vervolgens ga je zitten in het gezellige restaurant en geniet je van het lekkers dat op je dienblad ligt.

Chidóz lunch

Biltstraat 7, Utrecht

Bekijk meer:lunch

Eet een Opa Harry bij Meneer Smakers

meneer smakersAls je af en toe zwicht voor een McKroket of Whopper ken je misschien het onverzadigde, viezige gevoel dat je hebt nadat je zo’n burger naar binnen hebt gewerkt. Bij Meneer Smakers hoef je daar niet bang voor te zijn, want hier bestel je ambachtelijke burgers van zelfgedraaid vlees op knisperverse broodjes. Je kiest bijvoorbeeld voor een Opa Harry (een burger van Nieuw-Zeelands lam met rode bieten, taugé, olijven & honing-mosterdsaus) of een Tante Connie (een vegetarische geitenkaasburger gegrilde aubergine, courgette, walnoten, groene olijven en honing).

Je vindt Meneer Smakers aan de Oudegracht, het Ledig Erf, de Nobelstraat en sinds kort ook in Zuilen.

Meneer Smakers Oudegracht restaurants en horeca

Nu gesloten11:30 - 21:00

Oudegracht 116, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Culinaire hotdogs bij Dogma

Dogma Utrecht hotdog
Best anti-kater ontbijt ooit: een hotdog van Dogma. Foto: Dogma

Bij Dogma aan de Voorstraat bestel je ambachtelijke worsten op goed brood met lekkere toppings en huisgemaakte frietjes. Waar je een HEMA-hotdog binnen vier happen wegwerkt, heb je aan zo’n uitgebreid Dogma-broodje een complete maaltijd. Je bestelt hier bijvoorbeeld een Zwoele Ziel (een hotdog met o.a. een kipworst, verse groene pesto, buffelmozorella en zongedroogde tomaat) of een Verboden Verlangen (een lamsworst met o.a. feta, amandelschaafsel en olijventapenade).

Dogma restaurants en horeca

Nu gesloten17:00 - 21:00

Voorstraat 17, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Een bowl van Abel

abels-deli-utrecht-1

Je komt er voor supergezonde (afhaal)maaltijden zoals een sushirito of supergezonde Budha Bowl. Waar we het over hebben? Over Abel’s Deli aan het Vredenburg. Je kunt plaatsnemen aan de bar aan het raam en je maaltijd ter plekke opeten, terwijl je uitkijkt over het Vredenburgplein. Overigens heeft deze ook een vestiging op het station.

abels-deli-utrecht-1

Bijzondere bowls en hysterisch Unicorn ijs bij Abel’s Deli aan het Vredenburg

Je komt er voor supergezonde (afhaal)maaltijden en broodjes, lekkere koffies en bijzondere producten...

Abel’s Deli Vredenburg restaurants en horeca

Vredenburg 157, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Abel’s Deli Stationshal boodschappen

Nu open07:00 - 22:00

Stationshal 12, Utrecht

Bekijk meer:boodschappen

Chique frietje

Noem de zaak van topkok Sergio Herman aan de Steenweg geen snackbar. Nee, hier bestel je frites met bijzondere sauzen in een heus atelier. Aan de bar geef je je bestelling door. Tot zover verschilt Sergio’s toko niet veel van de snackbar om de hoek. Wanneer het echt bijzonder wordt? Als je een sausje tapt uit de grote ‘saustanks’. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit basilicumsaus, truffelmayonaise en bearnaisesaus. Vervolgens neem je plaats op het terras aan de Steenweg en kun je heerlijk mensen kijken, terwijl je van je luxe frietje smult.

Sergio’s Frites Atelier restaurants en horeca

Nu gesloten11:00 - 20:00

Steenweg 56, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Breaudje croquette

Je doet de Croquetten Boetique in de Bakkerstraat te kort door te zeggen dat ze hier broodjes kroket verkopen. Nee, hier gaan broodjes met culinaire kunstwerkjes in de vorm van kroketten over de toonbank. Wat je je daarbij moet voorstellen? Een garnalen-zeekraalkroketje of kip-currykroket bijvoorbeeld. De croquetten zijn – uiteraard – allemaal huisgemaakt en je krijgt er een topping of sausje bij. Je kunt je breaudje croquette meenemen, of ter plekke opeten in deze hippe zaak.

Croquetten Boutique snackbars

Nu gesloten11:00 - 20:00

Bakkerstraat 7, Utrecht

Bekijk meer:snackbars

Poké…wat?

Poke Perfect UtrechtEen kom met rijst, verse vis, tofu of kip, afgetopt met verse groenten, een vleugje home-made saus en een finishing touch van frisse munt of knapperig gebakken uitjes. Oftewel: de zon in een kom. Klinkt goed hè? Bij Poké Perfect aan de Korte Jansstraat in Utrecht kom je voor het Hawaiiaanse gerecht poké, én meer. Ook bij Poké Delicious aan de Biltstraat scoor je zo’n voedzame bak vol lekkers.

Poké Perfect restaurants en horeca

Nu gesloten11:30 - 21:00

Korte Jansstraat 17-19, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Poké Delicious restaurants en horeca

Nu gesloten16:00 - 21:00

Biltstraat 9, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Rollen maar!

sushiritos

Bij Ritos zijn ze fan van ‘rollen’. Je bestelt hier een burrito of een sushirito (sushi in een rol, dus). Je kunt je rol meenemen naar huis of het park, maar je kunt ook aanschuiven in de zaak zelf. We durven het bíjna niet op te biechten, maar ook hier hebben we al voor je geproefd (ja, we hebben een heel zware baan…). Ons eindoordeel? Dat lees je hier.

Ritos Utrecht mexicaanse restaurants

Nu open11:30 - 22:00

Potterstraat 8, Utrecht

Bekijk meer:mexicaanse restaurants

Nóg meer eet-inspiratie

Poke Perfect Utrecht

7 x uit eten voor minder dan een tientje!

Uit eten is natuurlijk altijd een feestje en doen we het liefste zo vaak mogelijk, maar soms is je b...

7 x goedkoop uit eten in Utrecht

Een avond geen zin om te koken, maar óók geen zin om veel geld uit te geven? Dan wil je dus goedkoop...
gerechtjes delen shared dining utrecht

9 x gerechtjes delen in Utrecht

Krijg jij ook last van keuzestress zodra je een menukaart openslaat? Of ben je gewoon dol op eten pr...
<< < Pagina 1 / 10 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.