6 x waarom stadsbrasserie De Utrechter er voor alle Utrechters is

Aangeboden door De Utrechter 9 februari 2018

Stadsbrasserie De Utrechter is er – de naam zeg het al – voor De Utrechter. Maar wie is de Utrechter dan eigenlijk, en waar heeft hij behoefte aan? We nemen je mee naar het hart van de stadsbrasserie, om zo via sfeervolle zitjes, dwars door de open keuken en via de nieuwe menukaart, meer te weten te komen over De Utrechter en zijn Utrechtse bezoekers. 

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

De zondagsgenieter

Foto: Serge Ligtenberg

Of je nu een vroege vogel bent, of een gezelligheidsdier met passie voor de late namiddag: bij De Utrechter is er aan je gedacht. In de ochtend kun je er genieten van heerlijke ontbijtgerechten van de menukaart of het ontbijtbuffet gevuld met lokale lekkernijen. In de namiddag kun je verdrinken in de bijzonder veelzijdige drankenkaart. Bij een borrel hoort een hapje, en dus serveert De Utrechter vanaf 18 februari op zondagen vanaf 16.00 uur een proeverij van de menukaart: smakelijke tasters geserveerd op mooie houten plateaus. Hoef je mooi thuis niet meer te koken!

Slashies & Vergaderaars

Als je eenmaal over de drempel bent gestapt, dan weet je dat De Utrechter een perfecte locatie is voor flexwerken, zakelijke koffiedates en vergaderingen buiten de deur. Er zijn comfortabele zitplekken met genoeg ruimte tussen de zitjes om ongestoord een (telefoon)gesprek te kunnen voeren, en rustig een mail te schrijven zonder dat er tien anderen over je schouder meelezen. Het chique interieur zorgt daarnaast voor net even die extra klasse waar je naar op zoek bent als je met je zakenpartner om de tafel moet. En voor grote groepen is er een besloten ruimte, die door de slimme ligging in het pand een allesbehalve gesloten indruk maakt.

Leuk om te weten: De Utrechter is gevestigd in hetzelfde pand als de Social Impact Factory. Grote kans dus dat je tegen vernieuwende denkers aanloopt als je eenmaal je plek hebt gevonden.

De smaaksensatiezoeker

Met een chef uit Australië en een sous-chef uit Nieuw-Zeeland in de keuken is het geen wonder dat er op de nieuwe menukaart van De Utrechter bijzondere smaakcombinaties te vinden zijn. Dat is bijvoorbeeld te merken aan een voorgerecht bestaande uit coquille en tequila, voor de echte fijnproever. Maar ook aan een hoofdgerecht zoals côte de boeuf, een klassieker die ze bij de Utrechter met veel smaak serveren. Voor wie de smaakpapillen extra wil stimuleren is er de uitgebreide drankenkaart. Ontdek verse theesmaken, verrassende gin-tonic variaties, een wijnkaart bestaande uit 22 soorten wijn, een bierkaart met Nederlands georiënteerde bieren en last but not least, een cocktailkaart waar de cocktailshaker ter plaatse een levendige draai aan geeft.

De Utrechter met kinderen

Niets zo fijn als de ruimte hebben in een brasserie als je ongestoord iets wilt eten of drinken waar de kinderen bij zijn. Geen gemanoeuvreer tussen tafeltjes door met de kleine op je arm, maar gewoon charmant rechtdoor marcheren naar de speelgoedkast. Daar ligt namelijk een mooie verzameling KAPLA en kleurplaten klaar om ontdekt te worden. Kun je daarna zelf mooi aan de cocktails en coquilles, of aan de wijn met bittergarnituur!

De koppels

‘Wat zeg je?!’ Het is een uitspraak die je in De Utrechter niet zo snel zal horen. Het is er namelijk lekker rustig en ruimtelijk, en dat is wel zo fijn als je op een normale toonhoogte wilt bijkletsen met je gesprekspartner. Van een moeder met dochter tot zakenpartners en een vriend met vriendin, als je ’s avonds door de grote ramen naar binnen gluurt is menig tafeltje voor twee bezet.

Wil je nu zeker zijn van zo’n tafel voor twee op de dag van de liefde, reserveer dan nu alvast je plek. Op Valentijnsdag kun je bij de Utrechter de liefde vieren onder het genot van een vier-gangen-diner à €42,50 per persoon, desgewenst met bijbehorend wijnarrangement à €24,- en een mooie cocktail à €6,50. Het Valentijnsmenu bekijk je hier. Reserveren kan door te mailen naar [email protected].

Voor de oude garde

“Nu de deuren van De Utrechter een aantal maanden geopend zijn merken we pas echt dat dit pand nostalgie oproept bij de oudere generatie”, vertelt de restaurantmanager. “Het is niet heel ongewoon dat hier senioren over de drempel stappen om te vragen of ze even een kijkje mogen nemen. Ik vind dat geweldig, want ook voor de mensen met wat meer levenservaring willen we een plek bieden waar ze graag komen.”

Ontdek de nieuwe gerechten

De Utrechter heeft een compleet vernieuwde menukaart. De allerlekkerste gerechten van de oude kaart hebben het overleefd, maar de rest van het menu is van tafel geveegd om plaats te maken voor nieuwe smaaksensaties. Proeven kan, want de nieuwe gerechten op de kaart van De Utrechter zijn er natuurlijk voor iedereen!

De Utrechter cafés

Nu open08:00 - 23:00

Vredenburg 40, Utrecht

Bekijk meer:cafés
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.