6 x luxe fastfood in Utrecht

Door Janine Guijt 1 augustus 2017

Voor een snelle hap ga je naar McDonalds en als je je culinair wilt uitleven kies je uit een van de honderden restaurants die Utrecht rijk is. Maar wat als je iets daar tussenin wilt? Bijvoorbeeld omdat je een goede maaltijd wilt scoren, maar geen tijd of geld hebt om je te laten verwennen in een restaurant? Dan kies je voor luxe fastfood: biologische friet met truffelmayo, culinaire hotdogs met bijzondere toppings of een burger van  vlees, om maar wat op te noemen. Op deze plekken geniet je van the best of both worlds

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Legendary burritoz bij Chidóz

Hoera! Vandaag – 1 augustus – opent Chidóz aan de Biltstaat. Hier eet je Mexicaanse classics in een nieuw jasje: burritos, taco’s (of op z’n Chidóz: burritoz en tacoz), salades en bowls. Je stelt je maaltijd samen door aan de bar te kiezen uit de vele verse toppings en sauzen en bestelt er meteen je drankje (tip: de frozen margherita!). Vervolgens ga je zitten in het gezellige restaurant en geniet je van het lekkers dat op je dienblad ligt. Wij kunnen het weten, want we mochten laatst proeven bij Chidóz en lékker dat dat was!


Meer over Chidóz ontdekken?

Chidóz lunch

Nu open09:00 - 18:00

Biltstraat 7, Utrecht

Bekijk meer:lunch

Eet een Opa Harry bij Meneer Smakers

meneer smakersAls je af en toe zwicht voor een McKroket of Whopper ken je misschien het onverzadigde, viezige gevoel dat je hebt nadat je zo’n burger naar binnen hebt gewerkt. Bij Meneer Smakers hoef je daar niet bang voor te zijn, want hier bestel je ambachtelijke burgers van zelfgedraaid vlees op knisperverse broodjes. Je kiest bijvoorbeeld voor een Opa Harry (een burger van Nieuw-Zeelands lam met rode bieten, taugé, olijven & honing-mosterdsaus) of een Tante Connie (een vegetarische geitenkaasburger gegrilde aubergine, courgette, walnoten, groene olijven en honing).

Je vindt Meneer Smakers aan de Oudegracht, het Ledig Erf en de Nobelstraat.


Meer over Meneer Smakers Oudegracht ontdekken?

Meneer Smakers Oudegracht restaurants en horeca

Nu open11:30 - 21:00

Oudegracht 116, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Culinaire hotdogs bij Dogma

Dogma Utrecht hotdog
Best anti-kater ontbijt ooit: een hotdog van Dogma. Foto: Dogma

Bij Dogma aan de Voorstraat bestel je ambachtelijke worsten op goed brood met lekkere toppings en huisgemaakte frietjes. Waar je een HEMA-hotdog binnen vier happen wegwerkt, heb je aan zo’n uitgebreid Dogma-broodje een complete maaltijd. Je bestelt hier bijvoorbeeld een Zwoele Ziel (een hotdog met o.a. een kipworst, verse groene pesto, buffelmozorella en zongedroogde tomaat) of een Verboden Verlangen (een lamsworst met o.a. feta, amandelschaafsel en olijventapenade).


Meer over Dogma ontdekken?

Dogma restaurants en horeca

Nu open17:00 - 21:00

Voorstraat 17, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Chique frietje

Noem de zaak zaak van topkok Sergio Herman aan de Steenweg geen snackbar. Nee, hier bestel je frites met bijzondere sauzen in een heus atelier. Aan de bar geef je je bestelling door. Tot zover verschilt Sergio’s toko niet veel van de snackbar om de hoek. Wanneer het echt bijzonder wordt? Als je een sausje tapt uit de grote ‘saustanks’. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit basilicumsaus, truffelmayonaise en bearnaisesaus. Wij konden de verleiding in ieder geval niet weerstaan en en bestelden een frietje bij Sergio. Of het smaakte? Dat lees je hier.


Meer over Sergio’s Frites Atelier ontdekken?

Sergio’s Frites Atelier restaurants en horeca

Nu open11:00 - 20:00

Steenweg 56, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Poké…wat?

Poke Perfect UtrechtEen kom met rijst, verse vis, tofu of kip, afgetopt met verse groenten, een vleugje home-made saus en een finishing touch van frisse munt of knapperig gebakken uitjes. Oftewel: de zon in een kom. Klinkt goed hè? Bij Poké Perfect aan de Korte Jansstraat in Utrecht kom je voor het Hawaiiaanse gerecht poké, én meer. Ook bij Poké Delicious aan de Biltstraat scoor je zo’n voedzame bak vol lekkers.


Meer over Poké Perfect ontdekken?

Poké Perfect restaurants en horeca

Nu open11:30 - 21:00

Korte Jansstraat 17-19, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer over Poké Delicious ontdekken?

Poké Delicious restaurants en horeca

Nu open16:00 - 21:00

Biltstraat 9, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Rollen maar!

sushiritos

Bij Ritos zijn ze fan van ‘rollen’. Je bestelt hier een burrito of een sushirito (sushi in een rol, dus). Je kunt je rol meenemen naar huis of het park, maar je kunt ook aanschuiven in de zaak zelf. We durven het bíjna niet op te biechten, maar ook hier hebben we al voor je geproefd (ja, we hebben een heel zware baan…). Ons eindoordeel? Dat lees je hier.


Meer over Ritos Utrecht ontdekken?

Ritos Utrecht mexicaanse restaurants

Nu open11:30 - 22:00

Potterstraat 8, Utrecht

Bekijk meer:mexicaanse restaurants
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.