6 x de lekkerste koffie (en taartjes!) buiten het centrum

Door Redactie indebuurt Utrecht 10 oktober 2017

Van koffie drinken krijg je gewoon nooit genoeg. Zeker niet als het om zaakjes gaat waar ook nog eens te gekke taarten worden verkocht (we noemen een wortel-walnotentaart). Nu kun je je natuurlijk prima uitleven in de binnenstad maar daarbuiten valt net zoveel te beleven! Proost!

<< < Pagina 1 / 6 >

Bar Beton De Bank

bar-beton-de-bank
Foto: Bar Beton De Bank

Ze kregen dit jaar al een mooie 16e plek in de Koffie Top 100 van Misset Horeca, dus met die koffie zit het wel goed bij Bar Beton de Bank. Maar ook de overige ingrediënten van deze plek zijn top. Het zit in een oud bankgebouw, hoe tof is dat? Je gaat dus naar de wc in een oude bankkluis. En op vijf minuten lopen ben je in het Wilhelminapark. Dus met mooi weer drink je je koffie to go lekker in het zonnetje in het park.

Bar Beton De Bank koffiebars

nu open08:30 - 23:00

Adriaen van Ostadelaan 22

Bekijk meer: koffiebars

Kantien

kantien utrecht
Foto: Kantien

Dit zegt de Utrechtse Simone Babeliowsky er over: “Dit restaurant is wat ik miste in Utrecht, een supertof restaurant in een leegstaand pand buiten het centrum. Het is de rit naar de andere kant van de stad (in West, red.) waard. Veel mensen kennen het niet, maar wie ik ook meeneem; ze zijn altijd verrast als ze binnenstappen. Er wordt goed en verrassend gekookt met producten uit de streek, de bediening is opvallend zorgzaam en de aankleding leuk.”

Kantien restaurants

nu gesloten12:00 - 22:00

Ravellaan 96

Bekijk meer: restaurants

Familie van Rijk

Familie van Rijk Utrecht

Eén van de favoriete plekken van indebuurtredacteur Janine. En ze komt er niet alleen voor koffie…“Voor je het goed en wel doorhebt, stouw je je mandje vol met nootjes, kazen, koekjes van de Koekfabriek, winegums met wijnsmaak en hippe limonadeflesjes.”

Familie van Rijk lunch

nu open09:00 - 18:00

Amsterdamsestraatweg 379

Bekijk meer: lunch

Cornelis

cornelis
Foto: Cornelis

Bij Cornelis  aan de Maliestraat kom je niet alleen om koffie te drinken. Welnee! Heb je al dat lekkers wel eens gezien dat ze er verkopen? En flexwerken is er ook geen enkel probleem.

Cornelis koffiebars

nu open08:00 - 17:00

Maliestraat 16

Bekijk meer: koffiebars

NOEN

noen
Foto: NOEN

NOEN is gewoon NOEN. Een gezellig buurtcafé. Waar je simpelweg lekkere koffie kunt krijgen! En het is vlakbij het Wilhelminapark, altijd een pluspunt.

NOEN koffiebars

nu open08:00 - 18:00

Jan van Scorelstraat 8

Bekijk meer: koffiebars

Rotsoord

klein berlijn
Foto: Facebook Klein Berlijn

We hebben het je al een paar keer gezegd: Rotsoord is gewoon kei-, knetterleuk! Dus waar je ook koffie gaat drinken, maakt eigenlijk niet uit. Drink een flat white bij Klein Berlijn mét een stukje wortel-walnotentaart (want die kunnen we nóóit weerstaan) of een latte met Bannofeetaart (vallen we nu door de mand?) bij Camping Ganspoort… Allemaal even lekker en leuk. Ook tof: haal een koffietje en neem hem mee naar DAAR om lekker te flexwerken.

<< < Pagina 1 / 6 >
Foutje gezien?

Lees mee en reageer! (34 reacties)

Reactie