Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x wijnbars in Utrecht

Door Liselotte Idema 9 november 2016
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Een echt goed glas wijn drink je vaak niet bij de buurtkroeg of bij een simpel eetcafé. Waar wel? Dat hebben we voor je uitgezocht: 5 Utrechtse wijnbars op een rij. Wat is jouw favoriet?

Talud9

Hoe kleiner de wijnbar, hoe charmanter. Tenminste, dat is vaak het geval. En dat geldt al helemaal voor Talud9 aan de Donkere Gaard. In een monumentaal pand aan de Oudegracht kun je kiezen uit veel wijnen. Een kaart is er niet. Je vertelt de gastheer of -vrouw waar je van houdt en hij of zij doet een suggestie. Bevalt de wijn? Dan neem je een glas. Vind je het niets? Dan krijg je iets anders voorgeschoteld. Bestel er een plank met lekkers bij en voor je het weet is het úren later.


Meer over Talud9 ontdekken?

Talud9 wijnbars

Geopend10:00 - 01:00

Donkere Gaard 9, Utrecht

Bekijk meer:wijnbars
talud9
Foto: Facebook Talud9

VinVin

De wijnbars in dit lijstje zitten allemaal in het centrum van Utrecht. Maar, niet per se op plekken waar je ze verwacht. VinVin zit bijvoorbeeld een beetje verstopt, net achter de Voorstraat. Maar als je deze plek eenmaal ontdekt hebt, blijf je er blindelings naar toe lopen. Waarom? Omdat het ook zo’n fijne plek is waar je heel relaxed met een goed glas wijn neerploft om later, een tikkeltje rozig weer naar buiten te stappen.


Meer over Wijnbar VinVin ontdekken?

Wijnbar VinVin wijnbars

Geopend16:00 - 02:00

Predikherenstraat 19, Utrecht

Bekijk meer:wijnbars
Wijnbar VinVin

Lefebvre

Oké, dit adres valt niet te missen. Het zit áán de Neude en is misschien wel de bekendste wijnbar in Utrecht. Waarom? De selectie wijnen is steengoed én je kunt er heel goed en gezellig zitten. Tenminste, als je een plekje weet te bemachtigen want het is er vaak druk. En dat is dan weer niet voor niets..


Meer over Wijncafé Lefebvre ontdekken?

Wijncafé Lefebvre wijnbars

Geopend15:00 - 00:00

Neude 2, Utrecht

Bekijk meer:wijnbars
Wijncafé Lefebvre

Zies

Zies aan de Twijnstraat bestaat nog niet zo heel lang. Toch is de zaak nu al een begrip in Utrecht. Pluspunt: je kunt er naast borrelhappen, ook een echte maaltijd scoren. En als je van plan bent om veel wijnen te proeven, is het helemaal niet zo’n gek idee om een goede bodem te leggen.


Meer over ZIES ontdekken?

ZIES wijnbars

Geopend16:00 - 00:00

Twijnstraat 58, Utrecht

Bekijk meer:wijnbars
Foto: ZIES Utrecht
Foto: ZIES Utrecht

Rubens Proeflokaal

Last but not least; Rubens Proeflokaal. Deze wijnhotspot zit verstopt aan het eind van de Nieuwegracht en is er een om te onthouden. Geen hippe, nieuwe zaak maar een verstopte parel die al járen een succes is. Gastheer Wim weet álles over wijn, serveert de lekkerste spijzen in zijn proeflokaal dat als een huiskamer voelt.


Meer over Rubens Proeflokaal ontdekken?

Rubens Proeflokaal wijnbars

Geopend16:00 - 00:00

Nieuwegracht 197, Utrecht

Bekijk meer:wijnbars
Rubens Proeflokaal 1

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.