Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x dit is waarom je een keer bij restaurant Blauw wilt eten

Aangeboden door Blauw 12 augustus 2019

Als je van Indonesisch eten houdt, heb je ongetwijfeld al gehoord over restaurant Blauw. De zaak aan de gezellige Springweg is al jarenlang een begrip in Utrecht. Ben je hier nog nooit langsgeweest? Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Wij geven vijf redenen waarom je hier echt een keer wilt eten.

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Van vlees tot vegan

Foto: Blauw
Foto: Blauw

Als je de Indonesische keuken (nog) niet kent, is het een goed idee om een rijsttafel te bestellen. Je krijgt dan een tafel vol heerlijke gerechten zodat je van alles wat kunt proberen. Traditioneel bevatten veel Indonesische gerechten vlees en vis, maar bij Blauw kun je ook kiezen voor een vegetarische of zelfs veganistische rijsttafel.

Mooi interieur!

interieur Blauw
Foto: Blauw

Je gaat natuurlijk niet naar een restaurant voor het mooie interieur, maar een gezellige setting maakt een etentje wél nog leuker. Bij Blauw zit het met die knusse inrichting wel goed. Schuif aan bij een van de houten tafeltjes en tast vast toe – de kroepoek staat al klaar! Grappig detail: hoewel de naam Blauw anders doet vermoeden, speelt rood een hoofdrol in de inrichting. Vanwaar dan die naam? Blauwe hap is de bijnaam voor Indisch eten!

Sambals die het proeven waard zijn

sambal BLauw
Foto: Blauw

Houd je van pittig eten? Dan moet je de huisgemaakte sambals van Blauw absoluut eens proeven! De chefs van Blauw bereiden de pittige saus die in Indonesië zo geliefd is volgens hun eigen recept: die potjes die je in de supermarkt vindt, zijn er niets bij. Mocht je het leuk vinden om deze sambals na te maken, dan kun je meedoen met een sambalworkshop. Tijdens deze workshop ga je, samen met de chefs van het restaurant, vier verschillende sambals maken. Hier lees je er meer over.

Lekkere drankjes

Bintang Blauw
Foto: Blauw

Al die Indonesische lekkernijen smaken natuurlijk nóg beter met een koud drankje erbij! Wil je de Indonesische ervaring compleet maken, dan ga je natuurlijk voor een Bintang (bier). Liever wijn? Kan ook. Blauw schenkt heel veel verschillende wijnen die qua smaak perfect passen bij de gerechten op het menu. Twijfel je welke wijn je moet kiezen? De bediening adviseert je graag.

Jummie, spekkoek!

spekkoek koffie Blauw
Foto: Blauw

Zelfs als je nog nooit bij een Indonesisch restaurant bent binnengestapt, is de kans groot dat je wél eens spekkoek hebt geproefd. De gelaagde cake is namelijk ontzettend geliefd en ook gewoon verkrijgbaar bij veel supermarkten. Tijdens een etentje bij Blauw mag spekkoek natuurlijk ook niet ontbreken. Bestel je een kop koffie of thee, dan krijg je er standaard een royale plak spekkoek én een glaasje spekkoeklikeur bij. Lekker!

Honger gekregen? Hup, op naar Blauw. Een tafeltje reserveren doe je via de oranje button. Rest ons nog te zeggen: selamat makan (eet smakelijk)!


Meer over Blauw ontdekken?

Blauw indonesische restaurants

Geopend18:00 - 22:00

Springweg 64, Utrecht

Bekijk meer:indonesische restaurants

Lees ook:

rijsttafel Blauw

Voor de late eters: hier in Utrecht kun je na negen uur ’s avonds nog aanschuiven

Een Utrechts restaurant vinden waar je ook na 21.00 uur nog kan komen eten: ga er maar aanstaan. En ...

Restaurant Blauw tipt: 3 x heerlijke barbecuerecepten

Wauw! Restaurant Blauw heeft een kookboek uitgebracht en dat wil je hebben

Uit eten op maandag: 9 x fijne restaurants in Utrecht waar dat kan

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.