10 x gerechtjes delen in Utrecht

Door Janine Guijt 8 augustus 2017

Krijg jij ook last van keuzestress zodra je een menukaart openslaat? Of ben je gewoon dol op eten proeven en zie jij de tafel het liefst vol staan met allerlei lekkers? Speciaal voor iedereen die niet wil kiezen of graag gerechtjes deelt: hier in Utrecht kan het!

<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶

Amerika in het klein

Een hotdog op z’n Amerikana’s. Foto: Amerikana

De naam van Amerikana doet misschien vermoeden dat je hier komt voor de standaard spareribs, steak, twister fries en meer klassiekers die je op de kaart van iedere Amerikaanse diner kunt verwachten. Zet dat maar uit je hoofd, want bij het restaurant aan de Caharijnesingel eet je weliswaar Amerikaanse gerechten, maar altijd met een originele of verfijnde twist. Spaghetti met meatballs, gamba en citroen, bijvoorbeeld. Of een hotdog met zuurkool, rozemarijn en brioche. Bij Amerika eet je kleine gerechten van €10,- die je deelt met je tafelgenoot of als losse gangen bestelt.

Amerikana restaurants en horeca

nu gesloten17:00 - 00:00

Catharijnesingel 81, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Pinchos en tapas bij de Zwarte Vosch

De Zwarte Vosch UtrechtWie ooit in Spanje is geweest, heeft ongetwijfeld wel eens pinchos gegeten. De kleine hapjes op een prikkertje staan symbool voor waar het in de Spaanse eetcultuur om draait: delen. En gelukkig hoef je Utrecht niet uit om daar van te genieten. Stap gewoon binnen bij De Zwarte Vosch aan de Oudegracht. Het personeel loopt hier de hele avond rond met schalen vol pinchos waar je naar hartelust van mag eten. De prikkertjes van zowel de koude als de warme pinchos verzamel je in het weckpotje op tafel die je bij het afrekenen inlevert zodat het juiste aantal pinchos op de rekening wordt gezet. Verder staan er op de menukaart heerlijke Spaanse tapas, kleine gerechtjes, om te delen.

De Zwarte Vosch restaurants en horeca

nu gesloten17:00 - 01:00

Oudegracht 48, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Australisch lekkers bij De Rode Vosch

Ook om kennis te maken met de Australische keuken (óf om je Australische avonturen opnieuw te beleven) kun je gewoon binnen de stadsgrenzen blijven. Bij De Rode Vosch eet je namelijk onder andere crocodile sausages, kangoeroe en prawn cocktail. Je raadt het al: typisch Australische gerechten. Extra leuk: je bestelt hier porties ter grootte van een voorgerecht. Zo kun je gedurende je avondje uit meerdere gerechtjes proeven en delen met elkaar én leer je de hele Australische keuken kennen.

De Rode Vosch restaurants en horeca

nu open12:00 - 00:00

Voorstraat 14, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Sam-sam bij Restaurant West

Foto: Social Deal

Leuk hoor, zo’n menukaart voor je snufferd, maar probeer uit al die gerechten maar eens een hoofdgerecht te kiezen. Goed nieuws, want bij Restaurant West eet je sam-sam. Dat betekent dat je halve gerechtjes bestelt en dus lekker veel kunt proeven.

Restaurant West cafés

nu open11:00 - 01:00

Vleutenseweg 433, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Lekkers uit het Oosten

Foto: Facebook.com/Le:en

Lekkers uit Japan, Thailand, China, Vietnam, India, Indonesië en Korea: je vindt het allemaal op de kaart van LE:EN. Bij het Aziatische restaurant op Rotsoord kies je kleine gerechtjes die je samen kunt delen. Drink er een cocktail, Oosters biertje of saké bij en je avondje uit is compleet.

LE:EN restaurants en horeca

nu open11:00 - 00:00

Heuveloord 140 , Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Héél veel streetfood

Foto: Miyagi and Jones

Bij Miyagi and Jones, de nieuwe hotspot aan het Veemarktplein (vlakbij de Jaarbeurs), kies je uit maar liefst 65 verschillende Aziatische streetfoodgerechtjes. Onze tip: neem de tijd om de menukaart te bestuderen. Of bestel gewoon nog een tweede ronde!

Miyagi and Jones restaurants en horeca

nu gesloten15:00 - 01:00

Veemarktplein 42, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Word je blij van

Blij Utrecht
Foto: Blij

Ook Restaurant BLIJ hanteert het sam-sam-principe: halve gerechten voor de halve prijs. Zo kun je lekker veel kiezen – en delen! Kom je op een zwoele zomeravond dan zit je er trouwens heerlijk op het knusse terras aan het water.

Restaurant Blij restaurants en horeca

nu gesloten17:00 - 00:00

Brugstraat 2, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

En nog een rondje van de zaak!

Foto: Facebook.com/Umami

Hoeveel gerechtjes kun jij op in 2,5 uur? Probeer het eens uit, zouden we zeggen. Bij restaurant Umami aan de Oudegracht mag je voor €26,95 per persoon onbeperkt eten laten komen (wel met max. drie gerechtjes per ronde). En met zoveel Aziatisch lekkers op de kaart moet dat geen probleem zijn.

Umami restaurants en horeca

nu open12:00 - 16:00 |17:00 - 22:30

Oudegracht 74, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Verrassingsmenu

Foto: Facebook.com/TigerMama

Local Yvonne tipte het al: het menu van tien verschillende gerechtjes bij Tiger Mama aan de Voorstraat. “Ideaal als je het, net zoals ik, moeilijk vindt om te kiezen.” Wij voegen daaraan toe: ideaal als je van delen houdt!

Tiger Mama restaurants en horeca

nu gesloten17:00 - 01:00

Voorstraat 80, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lekker overzichtelijk

Stathe
Foto: Stathe (Facebook)

De menukaart met hapjes van Stathe is lekker overzichtelijk: koud vlees, warm vlees, koude vis, warme vis, koud vega en warm vega. Simpel, lekker en ideaal om te delen. Houden we van!

Eetcafé Stathe cafés

nu gesloten16:00 - 01:00

Rozenstraat 15, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Tapas eten in Utrecht

Tapas
Foto: ANP

Tapas eten is natuurlijk de manier om samen met je tafelgenoten van kleine hapjes te smullen. Laat je dat nou net op héél veel plekken kunnen doen in Utrecht. In dit lijstje hebben we een aantal leuke restaurants voor je verzameld.

<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶