Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo help je jouw favoriete vrijwilliger aan de Utrecht Doet Trofee

Aangeboden door Vrijwilligerscentrale Utrecht 3 oktober 2018

Je kent ze vast wel: van die mensen die zich met hart en ziel inzetten voor een ander zonder dat ze daar iets voor terug willen krijgen. Die mensen zijn goud waard en daarom reikt Vrijwilligerscentrale Utrecht jaarlijks de Utrecht Doet Trofee uit. We vertellen je hier hoe je jouw favoriete vrijwilliger kunt nomineren. 

Mensen met een gouden hartje

Er worden ieder jaar twee Utrecht Doet Trofeeën vergeven: De ene trofee gaat naar een Utrechtse vrijwilliger en de ander naar een vrijwilligersproject of -initiatief. In beide gevallen geldt dat de persoon of het project de stad mooier heeft gemaakt. Van het taalmaatje voor nieuwe Utrechters, tot de nieuwe Utrechter die zich vrijwillig inzet voor ouderen. En van het project waarbij de buurt mooier wordt gemaakt tot een nieuw cultureel festival. Als jij denkt: ‘Dat verdient een trofee’, dan kan de inschrijving mee.

Zo wordt er gekozen

Een jury beslist uit alle inzendingen wie er met de prijs naar huis gaan. Daarvoor moet je bést wat in huis hebben. Om te beginnen doet meer dan 40% van de Utrechters aan vrijwilligerswerk. Genoeg vrijwilligers en projecten dus voor op de lijst van potentiële winnaars. Vervolgens bekijkt de jury hoe inspirerend jouw aanmelding is, wat de impact van het werk is geweest en hoe duurzaam de resultaten zijn. Best spannend dus, maar je wordt dan ook niet zomaar de leukste vrijwilliger van Utrecht!

Aanmelden doe je zo

Tot en met vrijdag 2 november kun je een initiatief of vrijwilliger aanmelden. Daarna buigt de jury zich over alle inzendingen en maakt een selectie. De genomineerden krijgen in de weken daarna hoogstpersoonlijk bezoek van de jury. Op vrijdag 7 december komt iedereen bij elkaar voor de feestelijke prijsuitreiking. Daar zal wethouder Maarten van Ooijen bekendmaken wie er met de trofee naar huis gaan. Komt jouw aanmelding als winnaar uit de bus, dan gaan ze niet alleen naar huis met een goed gevoel. Ze krijgen ook een leuk zakcentje mee.Meer over Vrijwilligerscentrale Utrecht ontdekken?

Vrijwilligerscentrale Utrecht

dienstverlening

Vandaag gesloten

Bemuurde Weerd Oostzijde 3, Utrecht

Bekijk meer:dienstverlening

adv.