Yes, we mogen weer! 7 x doen dit weekend in Utrecht

Door Janine Guijt 18 mei 2018

Het is vrijdag en dat betekent maar een ding: bijna weekend! We hebben de leukste dingen die er in Utrecht te doen zijn, voor je op een rij gezet. Veel plezier!

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Vier Iftar in De Voorkamer

dadelsOf je wieg nu in Nederland stond of elders op de wereld, en of je nu gelovig bent of niet: iedereen is zaterdagavond 19 mei vanaf 21.30 uur welkom om deel te nemen aan Iftar bij De Voorkamer. Geniet van het heerlijke Syrische, Marokkaanse, Eritrese eten en het bijpassende culturele programma. Hier lees je meer over deze bijzondere avond.

De Voorkamer dienstverlening

Nu gesloten09:00 - 18:00

Kanaalstraat 225, Utrecht

Bekijk meer:dienstverlening

Voor de lekkere TREK

trek-festival-utrecht-4
Foto: Peter Lodder

Het rondreizende openluchtrestaurant TREK strijkt van donderdag 17 tot en met maandag 21 mei neer in het Utrechtse Griftpark. Vijf dagen lang kun je bij de mobiele keukens en barretjes genieten van heerlijke hapjes en les je je dorst bij de cocktailbar, de wijnbar of de speciaalbierbus. Ook zijn er optredens van jonge theatermakers, muzikaal talent en kleinkunstenaars. Zodra de avond valt in het Griftpark, sluit je de dag al dansend af op de beste funk, soul en dancehits uit de eighties. Meer info over TREK vind je hier.

SPRING Festival

SPRING Festival Utrecht
Foto: SPRING Festival

Van 17 tot en met 26 mei kun je weer naar het moderne kunstenfestival SPRING. Op verschillende plekken in Utrecht kun je naar ‘vernieuwende voorstellingen van hedendaagse (inter)nationale theatermakers en choreografen’. Zo zie je bijvoorbeeld een voorstelling over ‘het Nederlands onvermogen om soepel te kunnen bewegen’. Voor deze voorstelling zijn ze nog op zoek naar stijve Utrechters! Bekijk hier het hele programma van SPRING.

dansen-utrecht

Gezocht: stijve Utrechters voor een niet-zo-soepele dansvoorstelling

Ben jij een gigantische stijve hark? Of steelt jouw beste vriend/vriendin altijd de show met zijn of...

Walk of Love

regenboog-1Op zaterdag 19 mei organiseren COC Midden-Nederland en Midzomergracht Festival de derde editie van de Walk of Love: een kleurrijke optocht door het centrum van Utrecht waarmee de liefde in al haar diversiteit wordt gevierd. De Walk of Love start om 13.00 uur vanaf het Domplein. Bekijk het Facebookevent voor meer info.

Fijn feestje

Dansen festival club utrechtZin om met de voetjes van de vloer te gaan dit weekend? Dan tippen we No Diggity in TivoliVredenburg, zaterdag 19 mei. Hier ga je helemaal los op de beste hiphop en R&B uit de 90’s en 00’s. Het feestje begint om 23.30 uur en een kaartje kost €12,50.

TivoliVredenburg poppodia

Nu gesloten10:00 - 21:00

Vredenburgkade 11, Utrecht

Bekijk meer:poppodia

Vijf jaar vandeStreek bier

Foto: Facebookpagina vandeStreek

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 mei viert brouwerij vandeStreek dat ze vijf jaar bestaan. Dat doen ze met lekker eten, muziek en natúúrlijk bier. Met een speciale bus kun je vanaf Utrecht CS voor €5,- naar de brouwerij pendelen. De bus wacht bij het NH Hotel en hij rijdt vrijdag tussen 19.00 en 23.00 uur en zaterdag tussen 12.30 en 17.30 uur én tussen 19.00 en 23.00 uur. Bekijk het Facebookevent voor meer info.

Bierbrouwerij Vandestreek brouwerijen

Nu openHele dag

Ontariodreef 43, Utrecht

Bekijk meer:brouwerijen

Pinksteren in Utrecht

Op zondag 20 en maandag 21 mei is het weer Pinksteren en dat betekent onder andere dat er heel veel leuke dingen te doen zijn in Utrecht. Zo kun je naar het Utrechts Jazzfestival, wordt Fort aan de Klop omgetoverd tot het gezellige familiefestival ‘Kermis de Klop’ en valt er nog veel meer te beleven in ons stadsie.

Fort aan de klop

Pinksteren 2018: dit is er te doen in Utrecht

Pinksteren staat weer voor de deur: op 20 en 21 mei om precies te zijn. Tweede Pinksterdag is voorlo...
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.