Wegdromen in gure tijden: deze toffe dingen kun je doen op de Vakantiebeurs

Aangeboden door Jaarbeurs 2 januari 2018

Het is druilerig buiten en je bent toe aan vakantie. Tijd om naar de Vakantiebeurs te gaan die van 10 tot 14 januari plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. Waarom? Om alvast lekker weg te dromen bij zonovergoten stranden en andere prachtige oorden, natuurlijk! Al hebben we nóg zeven steengoede redenen voor je op een rijtje gezet.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Héél veel vakantie-inspiratie onder een dak

‘De Vakantiebeurs is als een parasol waar alle vakantiespecialismen en -typen te vinden zijn.’. Zo zegt de organisatie het zelf en beter kun je het niet verwoorden. Je vindt hier namelijk de beste aanbiedingen en vakantiedeals en ontdekt er nieuwe bestemmingen. Ook spreek je er met lokale experts om de leukste plekken, restaurantjes, accommodaties en andere pareltjes van jouw favoriete vakantieland te ontdekken.

Nieuw deze editie: er is een vijftal theaters verspreid over het evenement zijn waar influencers, bestemmingen, verkeersbureaus en reisorganisaties presentaties houden. Handig!

Van tokkelen tot marshmallows roosteren: héél veel toffe activiteiten bij Outfreeca

In het Outfreeca-gedeelte van de Vakantiebeurs waan je je al op een avontuurlijke vakantie. Wandelen, fietsen, suppen, abseilen, slacklinen en tokkelen van een uitkijktoren; het kan hier allemaal! Je vindt er ook nog eens allerlei informatie over avontuurlijke kampeerbestemmingen en de nieuwste caravans, campers, vouwwagens en tenten.

Alles voor je bucketlist

Foto: Unsplash / Glenn Carstens

Goed, je hebt misschien je Utrechtse bucketlist al afgewerkt, maar de wereld is natuurlijk groter dan de Domstad. Heb je altijd al een vette roadtrip willen maken? Of het Noorderlicht willen zien? Tijdens de Bucketlistsessies het Reizigerscafé  kun je je eigen bucketlist samenstellen. Ook krijg je hier de ultieme tips van experts die ervoor gaan zorgen dat je die items op je lijstje omzet in toffe herinneringen.

Ook (of misschien wel júist) leuk voor kinderen

En je kinderen? Die neem je gewoon mee. Tot zestien jaar mogen ze gratis naar binnen. Superleuk, want er is van alles te beleven voor je kroost.  Zo is er de kidsroute: een leuke ontdekkingstocht waarbij je kleintjes allerlei landen en deelnemers tegenkomen die leuke activiteiten voor ze hebben bedacht. Je kids kunnen meedoen aan een quiz en tussen de dolfijnen snorkelen met hulp van een Virtual Reality-bril. Ook kunnen ze een tatoeage laten zetten (no worries, het is henna en is er binnen twee weken weer af) of meedoen aan een kleurwedstrijd.

Ga alvast op reis met een VR-bril

Foto: Unsplash / Paul Bence

Die VR-brillen zijn er trouwens niet alleen voor kinderen. Sterker nog: er is een hele Experience hall, waarbij je kunt duiken met haaien en de jungle ontdekt. Ook kun je een behoorlijk angstaanjagende tocht over een dun koord boven de Canyon maken en ga je op safari in Afrika. Wordt het je allemaal iets te spannend? Dan kun je die VR-bril gewoon weer afzetten.

Héél veel entertainment

Goed, het mag je inmiddels duidelijk zijn: op de Vakantiebeurs maak je op een heel leuke manier kennis met fantastische reizen. Maar daarnaast is er ook nog een flinke dosis entertainment. Zo komen er verschillende artiesten optreden, salsadans je de sterren van de hemel en kun je bijkomen in de Bierstube. Wat je daarvan kunt verwachten? Après-ski muziek, gezelligheid en koude biertjes.

Omdat beelden meer zeggen dan duizend woorden…

…doe je er dus goed aan om onderstaand filmpje te bekijken om alvast wat sfeer te proeven.

Praktische info

De Vakantiebeurs vindt van 10 tot en met 14 januari plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Bekijk hier een overzicht van alle activiteiten. Een dagkaart kost €12,00 als je deze online bestelt en €15,50 wanneer je deze aan de kassa koopt. Op de website van de Vakantiebeurs vind je een overzicht van alle prijzen.

Jaarbeurs markten

Nu open09:00 - 18:00

Jaarbeursplein, Utrecht

Bekijk meer:markten
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.