Weekendtips: bonte botenparade, frietfeest en Heel Utrecht Lakt

Door Anne-Meike van den Berg 16 juni 2017
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Drie woorden, twaalf letters: het is weekend!!! Wat er allemaal te doen is in Utrecht, hebben we zoals altijd weer voor je in een handig lijstje gezet.

Canal Pride Utrecht

Het is waarschijnlijk het mooiste openluchtpodium van Utrecht: de Oudegracht. Zaterdag 17 juni laten Utrechtse organisaties die zich inzetten voor de LHBT-gemeenschap zich op dit bijzondere podium zien. Hoe? Nou, vanuit een boot natuurlijk! Het wordt de allereerste Canal Pride die door ons mooie ‘grachie’ vaart. Een primeur die je niet wilt missen! De bonte botenparade vertrekt om 13.00 uur vanaf het Ledig Erf. Een goede plek om de Canal Pride te bekijken is natuurlijk ergens aan de werf langs het water.

Canal Pride Utrecht, zaterdag 17 juni vanaf 13.00 uur

Canal Pride Utrecht
Foto: Canal Pride Utrecht

Canal Pride Utrecht entertainment

nu openHele dag

Bekijk meer:entertainment

Ligconcert tussen de treinen

Liggend op je rug naar een concert luisteren is al bijzonder, maar het wordt nóg unieker als je dat doet in het mooie Spoorwegmuseum. Op zaterdag 17 juni kan je liggend tussen de treinen luisteren naar het beroemde pianoduo Sandra en Jeroen van Veen. Een kaartje voor het ligconcert kost €35,-. Neem wel zelf een matje mee! Het is ook mogelijk om voor het concert te dineren in het Spoorwegmuseum (vanaf 18.00 uur). Voor dit tweegangen-diner op het perron betaal je €45,-.

Ligconcert in het Spoorwegmuseum, zaterdag 17 juni om 20.30 uur

ligconcert

het Spoorwegmuseum musea

nu open10:00 - 17:00

Maliebaanstation 16

Bekijk meer:musea

Friet&bier tijdens Maximus zomerfestival

Bier, live optredens, een garageverkoop en heel veel friet. Klinkt goed hè? Het zomerfestival bij brouwerij Maximus, zaterdag 17 juni, staat helemaal in het teken van – jawel – friet. De hele dag ben je welkom om zo’n dertig verschillende soorten speciaalbier en drie soorten (glutenvrije!) friet te komen proeven. Geen frietliefhebber? Geen nood: er zijn ook een heleboel andere lekkere happen te krijgen.

Maximus zomerfestival-De friet editie, zaterdag 17 juni van 14.00 tot 22.00, entree is gratis, een muntje kost €2,-

Brouwerij Maximus Utrecht
Foto: Brouwerij Maximus Utrecht

Brouwerij Maximus restaurants en horeca

nu open14:00 - 22:30

Pratumplaats 2A

Bekijk meer:restaurants en horeca

Dag van de Architectuur

Bijzondere gebouwen die normaal gesloten zijn, openen zaterdag 17 juni de deuren tijdens de Dag van de Architectuur in Utrecht. Een unieke kans dus om binnen te kijken bij toffe plekken in bijvoorbeeld het stationsgebied en het Werkspoorkwartier. Ook leuk: er zijn nachtwandelingen en op vrijdagavond is er een speciale editie van PechaKucha. Sommige activiteiten zijn gratis, voor andere heb je een passe-partout nodig (€5,- voor volwassenen, gratis voor kinderen t/m 18 jaar.)

Dag van de Architectuur, zaterdag 17 juni op verschillende plekken in Utrecht

werkspoorkathedraal utrecht
De Werkspoorkathedraal

Dag van het Wilhelminapark

Trampolines, een zweefmolen, een spelletjesparcours, zeilen in de vijver, foodtrucks, liveoptredens en zo kunnen we nog wel even door gaan. We hebben het over de Dag van het Wilhelminapark, dit jaar op zondag 18 juni. Vanaf 12.00 uur verandert het mooie Utrechtse park in één grote vrolijke boel. De toegang is gratis, tenzij je mee wilt eten met de Wilhelminalunch. Een kaartje daarvoor kost €29,-.

Foto Maarten van Eck Facebook Wilhelminapark

Heel Utrecht lakt

Ken je Tijn nog? De 6-jarige jongen haalde maar liefst 2,6 miljoen (!) euro op met zijn nagellakactie, vorig jaar tijdens 3FM Serious Request. Sportclub David Lloyd in Utrecht roept iedereen op om zaterdag 17 juni zijn of haar nagels te laten lakken. De opbrengsten gaan naar Semmy, een stichting die zich inzet voor kinderen met hersenstamkanker – zoals Tijn.

Heel Utrecht lakt, zaterdag 17 juni van 11.00 tot 14.00 uur, David Lloyd Utrecht

Heel Utrecht lakt

David Lloyd Utrecht sportcentra

nu open07:00 - 23:00

Mississippidreef 161

Bekijk meer:sportcentra

 

Jazzy Vaderdag

Een jazzconcertje, koud biertje en goedgevulde borrelplank: klinkt wat ons betreft als de perfecte invulling van Vaderdag. Zondag 18 juni kan je bij Venue luisteren naar jazzduo Amanda en Rick en gebruik maken van de Vaderdagactie: een speciaalbiertje (Beerze Bold 2017 of Beerze Oaked 2016) met borrelplank voor €19,95. Nog meer leuke uitjes om met je vader te ondernemen in Utrecht hebben we trouwens in dit lijstje voor je verzameld.

Vaderdag Jazz, zondag 18 juni van 18.00 tot 21.00 uur, Venue, entree is gratis

Venue muziek

nu gesloten17:00 - 23:45

Varkenmarkt 16

Bekijk meer:muziek
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶
Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie