Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x dit kun je dit weekend in Utrecht doen

Door Bonnie Dekkers 10 juli 2020

Het land gaat steeds meer van het slot. Waar we de eerste weken zoveel mogelijk thuisbleven, mogen we er nu weer vaker op uit. Zolang we afstand houden. En daarom brengen we deze week een mix van weekendtips voor binnen én buiten. 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Verricht een goede daad

tweedehandskledingmarkt
Foto: Unsplash

Start je weekend met een goede daad of twee: vrijdag 10 juli tussen 12.00 en 16.00 uur organiseert startup Circe That een ‘foodsharing en tweedehands kledingmarkt’. Wat je kunt verwachten? Een markt waarbij het overgebleven voedsel van supermarkten en bakkerijen wordt gedeeld, een kledingkast waarbij je kleding kunt kopen en verkopen, livemuziek van een Utrechtse muzikant, een artiest die kunst op kleding maakt, huisgemaakte smoothies van het geredde voedsel en meer. Je vindt het evenement op het Domplein 4, via de ingang van DomUnder. Entree is gratis. Lees hier meer over dit event.

Waan je even in Italië

Vrijdag 10 en zaterdag 11 juli vanaf 16.00 uur waan je je even op vakantie. Metro City Kitchen organiseert dan de Bella Italia borrel, oftewel; borrelen zoals ze dat in Italië doen! Denk aan een Aperol Spritz, antipasta en fijne muziek op het terras. Uiteraard betaal je voor de hapjes en drankjes, een Bellini krijg je van het huis.


Meer over Metro City Kitchen ontdekken?

Metro City Kitchen restaurants en horeca

Geopend07:00 - 01:00

Jaarbeursplein 15, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Je zaterdag relaxed beginnen

yoga
Foto: Unsplash.com

Zaterdagochtend 11 juli op een ontspannen manier beginnen? Het kan met de Yoga & Brunch van KANTIEN. Je start met een easy flow yogales op het grasveld voor het restaurant. Daarna staat er een rijk gevulde brunch voor iedereen klaar op het terras. De yogales is geschikt voor alle niveaus, ook als je nog geen ervaring hebt met yoga. Vanaf 10.15 uur is de zaal open en kan je alvast op je matje plaatsnemen, de les begint om 10.30 uur. De Yoga & Brunch kost €25,- (je kunt ter plekke betalen) en aanmelden doe je via [email protected].


Meer over Kantien ontdekken?

Kantien eetcafés

Gesloten15:00 - 20:00

Ravellaan 96, Utrecht

Bekijk meer:eetcafés

Eerbetoon aan overleden componist Ennio Morricone

Stil uit video | AD Utrechts Nieuwsblad

Maandag 6 juli overleed de Italiaanse componist Ennio Morricone. Misschien weet je niet gelijk wie dit is, maar bij het horen van de films The Good, The Bad and The Ugly en Kill Bill gaat er vast een belletje rinkelen. Ennio Morricone componeerde de muziek van deze en nog heel veel andere bekende films. Als eerbetoon klinkt zijn muziek zaterdag 11 juli om 11.00 uur vanaf de Dom.

Zaterdag klinkt er een eerbetoon aan componist Ennio Morricone vanaf de Dom

Op maandag 6 juli overleed de Italiaanse componist Ennio Morricone. Misschien weet je niet gelijk wi...

Coronaproof tuinfeestje

Foto: Unsplash

Zin in een coronaproof feestje? Het kan dit weekend bij dB’s. Zaterdag 11 juli vanaf 17.00 uur organiseren zij de Biergarten Camping Disco. Verwacht relaxte muziek van de Reggae Bomb crew en dj Dab, terwijl je in de tuin van een biertje geniet. De entree is gratis.


Meer over dB’s ontdekken?

dB’s poppodia

Geopend12:00 - 00:00

CAB Rondom 100, Utrecht

Bekijk meer:poppodia

Test jouw Disney-kennis

Wat is de echte naam van het beest in Belle en het Beest? Welk dier is Timon uit de Leeuwenkoning? En hoe loopt het verhaal van De Kleine Zeemeermin af? Weet jij de antwoorden op deze vragen en meer? Zondag 12 juli organiseert Filmcafé in samenwerking met Quiz Fun Events een – je raadt het niet! – Disney-quiz. In acht rondes wordt jouw kennis van deze magische wereld eens goed getest door middel van open vragen, videofragmenten en plaatjes. Je stelt zelf een team samen van twee of drie personen, deelname per team kost €14,50. Je kunt om 15.00 of om 19.00 uur meedoen. Tickets voor dit evenement scoor je hier.


Meer over Filmcafé ontdekken?

Filmcafé bioscopen

CAB-Rondom 90A, Utrecht

Bekijk meer:bioscopen

Ontdek al fietsend meer van Utrecht

Aardkundig monument Zwerfsteneneiland Maarn. Foto: TNO

Ben je gek op de natuur? Trek dan je fiets uit de schuur voor het volgende: de Geologische Dienst Nederland heeft de geologische fietsexcursie Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijngebied opgezet. De route loopt via dertien geologische punten over deze twee gebieden en is zo’n 42 kilometer lang. Al fietsend krijg je een indruk van de geologische ontwikkelingen die hebben bijgedragen aan het ontstaan van het landschap in deze omgeving. De gids is verkrijgbaar bij VVV Wijk bij Duurstede (Markt 24, Wijk bij Duurstede) en VVV Houten (Onderdoor 80, Houten).

Lees ook:

Prachtige plaatjes: zo ziet Utrecht eruit door de ogen van fotograaf Thomas

Utrecht is een fotogenieke stad, maar sommige mensen weten de Domstad wel héél mooi op de gevoelige ...

Stijltips van Thom Broekman! 5 x zomeritems die niet mogen ontbreken in je kast

Wat te doen in de Domstad? 13 x populaire bezienswaardigheden in Utrecht

Utrechtse aanbiedingen: hotelovernachting voor maar €34,95 en nog veel meer

Tof! Acteurs Julia en Jurriën treden op in Utrechtse tuinen en jij kunt erbij zijn

Vakantie in eigen stad: 6 x hier in Utrecht waan je je in Scandinavië

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.