Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x superleuke dingen om te doen in Utrecht dit weekend

Door Bonnie Dekkers 13 december 2019

Ons favoriete woord van de week: WEEKEND! En dit weekend gaat al helemaal top worden, want er is genoeg te doen in Utrecht. Pak je agenda er maar bij, want je hoeft je niet te vervelen in onze Domstad. Dit is er in het weekend van 13 tot en met 15 december te doen.

Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Tentoonstelling Een Koninklijke Kamer

Stap je dit weekend het Museum Speelklok binnen, dan weet je niet wat je ziet. In de Koninklijke Kamer vind je de meest glamoureuze speelklokken en -dozen die je ooit hebt gezien. Het absolute topstuk: de tweeënhalf meter hoge Clay Klok uit 1738, ook wel de ‘Nachtwacht’ onder de speelklokken genoemd. Wil je weten hoe de Clay Klok klinkt? Op gezette tijden kun je ‘m horen spelen. De tentoonstelling loopt van vrijdag 13 december tot en met 5 januari 2020. Volwassenen betalen €13,- entree, kinderen van 4 tot en met 12 jaar €7,- en kinderen van 0 tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen. Kijk hier voor meer informatie.


Meer over Museum Speelklok ontdekken?

Museum Speelklok musea

Geopend10:00 - 17:00

Steenweg 6, Utrecht

Bekijk meer:musea

Tentoonstelling Rampjaar 1672-1673

View this post on Instagram

Sacre bleu! Over 2 weken is de opening van onze nieuwe expositie over het Rampjaar 1672-1673! Utrecht stad en provincie werden destijds bezet door het Franse leger van Zonnekoning🌞 Lodewijk XIV. Op de prent zie je hoe de stad werd belegerd. Dit is het begin van een rampzalige🔥periode. In de expositie staan persoonlijke verhalen van de inwoners van Utrecht centraal. Voor meer info over de expo >>> link in bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #utrechtbeginthier#utrechtvantoen#utrechtontdekken#exploreutrecht#rampjaar1672#zonnekoning#sacrebleu#nietleuk#wateenramp#maarwezijnerookweerbovenopgekomen

A post shared by Het Utrechts Archief (@hetutrechtsarchief) on

Vanaf vrijdag 13 december bezoek je de tentoonstelling Rampjaar 1672-1673 in het Utrechts Archief. De 17e eeuw staat bekend als de Gouden Eeuw, maar het jaar 1672-1673 was er voor de stad Utrecht een vol met rampen. Utrecht werd bezet en de stad en haar inwoners leden enorm onder de brandschattende en plunderende Fransen. In deze tentoonstelling ontdek je hoe Utrechters deze periode beleefden. Entree voor de tentoonstelling kost €2,50, met een Museumjaarkaart kun je gratis naar binnen. Wil je meer lezen over deze tentoonstelling? Kijk dan hier.


Meer over Het Utrechts Archief ontdekken?

Het Utrechts Archief musea

Geopend10:00 - 17:00

Hamburgerstraat 28, Utrecht

Bekijk meer:musea

Funk Fest bij De Kromme Haring

Bij Brewpub De Kromme Haring kun je dit weekend terecht voor FUNK fest. Op zaterdag 14 december geniet je in de middag en avond van funky deuntjes en lekker eten en drinken. Naast bier drink je zaterdag ook wijn, kombucha of cider. Entree is gratis en je hapjes en drankjes betaal je met muntjes die je in de brouwerij kan kopen. Het feestje duurt van 14.00 tot 22.00 uur, erna is er nog een afterparty voor de nachtbrakers onder ons.


Meer over De Kromme Haring ontdekken?

De Kromme Haring cafés

Gesloten16:00 - 23:45

Europalaan 2c, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Klabu in de Ping Pong Club

Zin om zaterdagmiddag 14 december al de bloemetjes buiten te zetten? Kan gewoon! Vanaf 16.00 uur kun je namelijk naar dansfeestje Klabu bij de Ping Pong Club. Kla…wat? ‘Een muzikale omgeving waarin continenten worden overschreden en waarin Westerse elektronica samenkomt met Afrikaanse ritmes, Zuid-Amerikaanse melodieën en andere overzeese klanken’, lezen we op Facebook. ‘Culturen versmelten, genres vervagen, de inspiratie wordt ver van huis gezocht.’ Ook fijn: de entree is gratis!

Een feestje niet genoeg? Dan hebben we nog meer leuks voor je:

3 x fijne feestjes waar je dit weekend heen kunt in Utrecht

Heb je zin om dit weekend (vrijdag 13 t/m zondag 15 december) met de voetjes van de vloer te gaan? D...

Meer over Ping Pong Club ontdekken?

Ping Pong Club sport en bewegen

Concordiastraat 80, Utrecht

Bekijk meer:sport en bewegen

Kerst in het Julianapark

kerststal utrecht
Foto: ANP

Op zaterdag 14 december en zondag 15 december wordt het Julianapark omgetoverd tot een prachtig openluchttheater waar je het kerstverhaal kunt ervaren. Dit bijzondere evenement wordt al vijf edities georganiseerd en gespeeld door inwoners van Zuilen. De schrijvers van het verhaal, de acteurs, zangers en alle mensen achter de schermen komen uit de Utrechtse wijk. Een echt Zuilens feestje, maar iedereen is welkom! Kijk op de website van Kerst in het Julianapark voor meer info en tickets.


Meer over Julianapark ontdekken?

Julianapark parken

Geopend07:00 - 21:00

3553 HK Utrecht, Utrecht

Bekijk meer:parken

Luikse Markt in de Jaarbeurs

brocante-utrecht-markt-1

Ben je nog op zoek naar een origineel kerstcadeautje en vind je het heerlijk om rond te snuffelen tussen bijzondere spullen? Bezoek dan de Luikse markt op zondag 15 december van 09.00 tot 16.30 uur in de Jaarbeurs. Er staan die dag meer dan 300 kramen vol met tweedehands spullen. Of je nu op zoek bent naar kastjes om op te knappen, een oude platenspeler of een over the top kroonluchter voor in de woonkamer; de Luikse markt verlaat je waarschijnlijk niet met lege handen. Om binnen te komen betalen volwassenen €5,-. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Meer informatie vind je hier.


Meer over Jaarbeurs ontdekken?

Jaarbeurs markten

Geopend09:00 - 18:00

Jaarbeursplein, Utrecht

Bekijk meer:markten

Twijnstraat & de Markt

Foto: Twijnstraat & de Markt Facebook

Zin in een warm winterfeestje dit weekend? Zondag 15 december vanaf 11.00 uur strijkt Twijnstraat & de Markt neer aan de (je raadt het niet…) Twijnstraat. Je vindt er meer dan 125 kramen vol heerlijk eten en drinken, handgemaakte producten, unieke gifts, kunst en meer. Daarnaast zijn er de hele dag live optredens en acts. Dat wil je niet missen!

Krijg je geen genoeg van kerstmarkten? Wij zetten alle kerstmarkten in Utrecht voor je op een rijtje:

Handig! Een overzicht van alle kerstmarkten in Utrecht in 2019

Sfeervolle feestverlichting, kraampjes vol kerstcadeaus en dampende glazen glühwein: wij zijn dól op...

Nog meer leuks om te doen in Utrecht:

Oud en nieuw in Utrecht 2019: 5 x feestjes met een toegangsprijs van €20,- of minder

Natuurlijk wil jij – omringd door vrienden, vuurwerk, champagne en oliebollen – het nieuwe jaar in k...

Lekker kneuterig: 4 x oubollige dingen doen in Utrecht

Oud en nieuw in Utrecht 2019: dit zijn de leukste feestjes

Selfie met de kerstman en heerlijke hapjes: dit is er rond kerst te doen in Shoppingcenter Overvecht

7 x hier maak je internationale vrienden in Utrecht

Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.