Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x dit kun je dit weekend doen in Utrecht

Door May-Anne Oltmans 31 juli 2020

Yes, het is weer weekend! En dit weekend gaat al helemaal top worden, want er is genoeg te doen in Utrecht. Pak je agenda er maar bij, want je hoeft je niet te vervelen in onze Domstad. Dit is er in het weekend van 31 juli tot en met 2 augustus te doen.

Let op: houd je bij alle activiteiten aan de regels van het RIVM.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Het weekend beginnen met een wandeling rondom Slot Zuylen

Slot Zuylen
Foto: Slot Zuylen

Lekker: je weekend beginnen met een wandeling door Oud-Zuilen. Aan de hand van de brieven van Belle van Zuylen ga je op pad in en om de mooie omgeving van Oud-Zuilen. Belle van Zuylen woonde in de 18e eeuw op het Slot Zuylen en schreef daar haar brieven en eerste roman. Na een wandeling van zes kilometer sluit je de dag af met kleine gerechtjes van Bistro Belle.

Brieven van Belle

“Vandaag is een mooie dag voor een wandeling door het Land van Zuylen. Het is de omgeving waar ik be...

Talkshow bij de bieb

Het auditorium. Foto: indebuurt Utrecht

Geen zin in een vrijmibo, maar wil je wel iets leuks doen om het weekend in te luiden? Vanaf vrijdag 3 juli organiseert Bibliotheek Neude elke vrijdag in juli en augustus de Talkshow Vrijdag Live. In de talkshow komen nieuwtjes, weetjes en achtergrondverhalen over Utrecht voorbij. De presentatie wordt afgewisseld door De Dakhaas, De Nuk, RTV Utrecht en Broese. Vrijdag 31 juli host De Dakhaas de talkshow. Wat je kunt verwachten? Kunstenaars die het verhaal achter hun kunstwerk vertellen.

Vrijdag Live!

Origineel het weekend inluiden? Of gewoon even klaar met ‘Jinek’ en ‘Op1’? Kom dan naar het vrijmibo...

Arthouse bioscoop in de openlucht

Verstopt in een geheime tuin pal naast de Dom vind je (openlucht) arthouse bioscoop De Filmtuin. Op vrijdag 31 juli wordt de film ‘Once’ vertoond. Wanneer twee muzikanten elkaar ontmoeten, besluiten ze samen een demo op te nemen in de hoop een platencontract te scoren. Muzikaal klikt het, maar hoe zit dat in de liefde? De inloop voor het event van De Filmtuin is om 21.00 uur en de film start om 21.45.

De Filmtuin – Once

We zijn een arthouse bioscoop aan het Domplein 4. Verstopt in een geheime tuin onder de Dom. Dus kom...

Markt met ‘gered’ voedsel en tweedehands kleding

Foto: Circle That’s Festivalletje

Start-up Circle That organiseert zaterdag 1 augustus van 18.00 tot 23.00 uur een mini-festival op de binnenplaats van het Domplein. Overgebleven groente, fruit en brood van supermarkten en bakkers in en rondom Utrecht worden opgehaald en op basis van een donatie uitgedeeld. Daarnaast is er een klein buffet met het ‘geredde’ eten, waarbij je voor een paar euro kunt aanschuiven. Ook op het programma: muziek van Utrechtse dj’s en snuffelen tussen tweedehands kleding.

Circle That’s Festivalletje | Beats & Buffet

Voor alle strijders tegen voedselverspilling: deze is voor jullie! Deze keer Circle That's Festivall...

Gin en rum drinken in de gevangenis

Zin om je dorst te lessen? Zaterdag 1 augustus vindt het Gin & Rum Festival plaats in gevangenis aan het Wolvenplein. Tijdens deze speciale editie van het festival leer je meer over gin en rum tijdens drie verschillende masterclasses, die verzorgd worden door Catz Gin, Diplomatico Rum en Edinburgh Gin. Tijdens elke masterclass leer je alle in’s en out’s over de desbetreffende gin of rum en krijg je de perfecte serve te drinken. Extra leuk: er is die dag ook een silent disco!

Gin & Rum Festival

Gin & Rum Festivals is terug van weggeweest en organiseert op 1 augustus een Special Edition! Deze e...

Ga op chocoladetoer

Foto: Unsplash

Chocoladeliefhebbers opgelet! Op zondag 2 augustus organiseert het Utrechtse chocolademerk Mesjokke de Choxperience. Wat je je daarbij moet voorstellen? Je wordt meegenomen in de wereld van Mesjokke en ontdekt meer over productieprocessen, de achtergrond van hun cacao én natuurlijk kun je ook de nodige chocolaatjes proeven. Choxperience vindt plaats in de Mesjokke fabriek van 15.00 tot 17.00 uur.

Mesjokke Choxperience

Na lang weg geweest te zijn is hij weer terug: De Choxperience. Met onze Mesjokke chocolades als bas...

Schilderen op muziek

Ben je dol op mooie muziek en op schilderen? Tijdens het evenement Muziek uit de verf op zondag 2 augustus komen beide samen. Het idee is simpel: zorg voor muziek die jou raakt (en oortjes of een koptelefoon) en verbeeld op het doek wat de melodieën met je doen. Schilderen, tekenen, krijten: het mag allemaal. Muziek uit de verf vindt plaats bij Landhuis in de Stad en duurt van 14.00 tot 15.30 uur. Deelname kost €12,50 en aanmelden doe je hier:

Muziek uit de verf – buiten

Kom naar het park. Ervaar het buiten zijn en vergeet de rest even. Luister naar de muziek die je heb...

Lees ook:

Stapelen maar! Bij dit nieuwe Utrechtse café eten gasten boven elkaar

Ken je Kanaal30 al? Het is een plek aan het Merwedekanaal waar je kunt werken, winkelen, eten, drink...

Films kijken onder de sterrenhemel: je kunt deze zomer naar openluchtbios Motel Opgedoekt in Utrecht

Vakantie in eigen stad: 9 x hier in Utrecht waan je je in Amerika

8 x fijne adresjes om planten te kopen in Utrecht

De favoriete Utrechtse adresjes van Muna: ‘Zodra de zon schijnt zijn wij hier te vinden’

Hotspot-update: 5 x nieuwtjes over horecazaken en winkels in Utrecht

 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.