Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x superleuke dingen om te doen dit weekend Utrecht

Door Janine Guijt 31 augustus 2018

Het weekend staat weer voor de deur, het wordt – als het goed is – lekker weer en er is de komende dagen van alles te beleven in Utrecht. We weten niet hoe het met jou zit, maar met dit vooruitzicht komen wij die laatste werkdag prima door. Heb je nog geen weekendplannen? Lees dan snel verder!

Pagina 5/7
⟵ swipe swipe ⟶

Sushi Festival

Foto: Peter Lodder fotografie

Sushi is verrukkelijk en festivals zijn top. Die twee combineren is dus simpelweg hemels, als je het ons vraagt. En dat is precies wat Sushi & Asian Streetfood Festival JOY doet. Dit weekend strijkt het foodfestival met tientallen foodtrucks neer in het Griftpark. Het festival is van 31 augustus tot en met 2 september en hier lees je er meer over:

festival JOY Utrecht (1)

Yes, sushifestival JOY is dit weekend terug in Utrecht!

Een karaokehotel, epische gameroom, fijne muziek en vooral: héél veel streetfood en sushi. Je vindt ...

Het dak op met The Beatles

Op 30 januari 1969 speelden The Beatles hun allerlaatste concert op het dak van het hoofdkantoor van Apple Inc. in London. De Beatles coverband One After 909 doet dat zaterdag 1 september nog eens dunnetjes over, maar dan op het dak van Pathé in Leidsche Rijn. Verwacht een avondvullend programma geheel in het teken van de Fab4. De avond begint om 18.00 uur en tickets kosten €18,50 per persoon. Op de website van Pathé vind je meer info.


Meer over Pathé Utrecht Leidsche Rijn ontdekken?

Pathé Utrecht Leidsche Rijn bioscopen

Gesloten09:30 - 23:00

Berlijnplein 100, Utrecht

Bekijk meer:bioscopen

Mekka op Zondag

markt-lokale-producten-utrecht

Iedere eerste en derde zondag van de maand kun je bij de Metaal Kathedraal naar Mekka op Zondag. Het programma met muziek, film, lezingen, workshops en nog veel meer is gratis te bezoeken. Voor sommige onderdelen is er wel een aparte kaartverkoop. Ook is er een markt met een duurzaam, lokaal en biologisch aanbod. Op www.metaalkathedraal.nl lees je meer.


Meer over De Metaal Kathedraal ontdekken?

De Metaal Kathedraal galeries

Gesloten09:00 - 17:00

Rijksstraatweg 20, Utrecht

Bekijk meer:galeries

Plantenruilmarkt

Foto: Pexels.com

Kan jouw urban oerwoud nog wel wat groen gebruiken? Of moet je juist van jouw planten af? Hoe dan ook, je bent komende zondag 2 september welkom bij de gratis plantenruilmarkt in de Hof van Cartesius. Kom ruilen, koop een stekje of mooie plantenpot en krijg tips over het overpotten en stekken van je favoriete kamerplant.


Meer over Hof van Cartesius ontdekken?

Hof van Cartesius werkplekken

Vlampijpstraat 94, Utrecht

Bekijk meer:werkplekken

SOEK

soek markt utrecht
Foto: Unsplash

Hoe smaakt het Iraanse gerecht ‘ash reshte’? Hoe ziet traditioneel Sudanese kleding eruit? En wil jij graag eens henna proberen? Op zondag 2 september wordt De Voorkamer omgetoverd tot een Soek (= Arabische markt). De ontmoetingsplaats in Lombok verandert in een feestelijke plaats vol kleuren, geuren en proeverijen.

SOEK begint zondag om 14.00 uur. Hier lees je meer info.

Film bij Fort aan de Klop

In het Noorden van Utrecht vind je Fort aan de Klop, een prachtige locatie op een eilandje midden in de natuur. Dit weekend – zondagavond 2 september om 21.00 uur – kun je er de film Tango Libre kijken. De avond is onderdeel van Cinema Buiten, een serie filmvertoningen op bijzondere locaties in de provincie Utrecht. Kaartjes kosten €9,50 per persoon en koop je hier.


Meer over De Voorkamer ontdekken?

De Voorkamer dienstverlening

Gesloten09:00 - 18:00

Kanaalstraat 225, Utrecht

Bekijk meer:dienstverlening

Ga naar buiten!

Cafe de Zaak Utrecht

Heb jij de afgelopen dagen alweer zuchtend je warme truien en dikke dekens tevoorschijn gehaald? Dan halen we je maar wat graag uit je pre-winterdip, want het wordt dit weekend superlekker weer. Vanaf zaterdag wordt het rond de 20 graden in Utrecht en gaat de zon schijnen. Daarna kunnen de temperaturen oplopen tot zo’n 23 graden. Trek er lekker op uit, nu het nog kan en ga een stuk fietsen of duik het terras op!

Banden oppompen en gaan: deze fijne plekken liggen op fietsafstand van Utrecht

Een terras in Utrecht voor iedere situatie: check hier de grote indebuurt-terrassengids

Pagina 5/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.