Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x superleuke dingen om te doen dit weekend in Utrecht

Door Bonnie Dekkers 18 oktober 2019

Je hebt er al de hele week naar uitgekeken en nu is het eindelijk zover: WEEKEND! Tijd om plannen te maken dus. Wij helpen je een handje en zetten zeven leuke Utrechtse uittips voor je op een rijtje. Veel plezier! 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

RAUM buurtborrel met speciaal thema

Zondag 20 oktober kun je in Leidsche Rijn terecht voor de maandelijks terugkerende RAUM buurtborrel. Deze keer met een bijzonder thema: Diwali – een van de belangrijkste feesten in het hindoeïsme – ook wel het ‘lichtjesfeest’ genoemd. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder het schilderen van olielampen en een Bollywood dansworkshop. Voel jij je helemaal thuis in de Oosterse sferen? Dan kan je vanaf 18.00 uur aanschuiven bij het diner van Cook Curry. Voor het diner betaal je €25,- en kinderen €12,50.

De RAUM buurtborrel is zondag van 14.00 – 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Voor het aanschuifdiner reserveer je hier.

LEGO World in de Jaarbeurs

Foto: unsplash

LEGO, wie is er niet groot mee geworden? Vanaf 17 tot en met 23 oktober kun je tijdens LEGO World in de Jaarbeurs helemaal los met de gekleurde bouwsteentjes. Een ticket kost €19,50 per persoon. Hier vind je meer informatie.

Van vroeg tot laat wandelen door de Utrechtse natuur

Gek op geschiedenis en natuur? Dan hebben wij de perfecte zaterdagtrip voor jou: de allereerste Utrechtse Waterlinie Wandeltocht. Wat daar zo bijzonder aan is? De tocht begint overdag en gaat door totdat het donker wordt. Je wandelt door de prachtige Utrechtse natuur, van fort naar bunker, van boerderij naar castellum. Lichtprojecties op de bomen, oplichtende vliegers, vuurspuwers, muziek en dans zorgen dat jij op het juiste pad blijft. Kies uit vijf routes (van 12,5 tot 37,5 kilometer, prijzen verschillen per route en afstand) langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie, die genomineerd is voor UNESCO werelderfgoed. Met jouw deelname steun je het Diabetes Fonds.

Kijk voor meer informatie en deelname op de site van de wandeltocht.

Theatervoorstelling: The Bright Side of Life

“Wat kun je doen om een vluchteling zijn waardigheid terug te geven?” Die vraag stelt theatermaker Bright Richards aan het publiek tijdens zijn voorstelling The Bright Side of Life. Bright Richards was een beroemd acteur in Liberia, maar moest twintig jaar geleden vluchten vanwege de burgeroorlog. Eenmaal in Nederland gaat hij inburgeren en op zoek naar een nieuw publiek. Hoe hij omging met het achterlaten van zijn oude wereld en integreerde in een nieuwe? Dat zie je in deze voorstelling.

Op vrijdag 18 oktober is de voorstelling te zien in Theater De Paardenkathedraal. Tickets scoor je hier.

Beerpong toernooi en weekendyoga

soia
Foto: Yoga vida

Wanneer wij stadsstrand Soia roepen, denk jij wellicht aan de zomer. Wist je dat het stadsstrand in de herfst en winter gewoon geopend is? Zaterdag 19 oktober kun je jouw allerbeste gooi- en bierdrinkskills showen tijdens het Soia Beerpong Toernooi. Het toernooi begint om 16.00. Gratis inschrijven doe je hier.

Niet zo’n zin in een brakke zondagochtend? Schrijf je dan in voor yoga! Elke zaterdag- en zondagochtend om 11.00 kun je een relaxt lesje yoga volgen in de strandtent (en bij wat beter weer op het dakterras). De les is voor iedereen toegankelijk, ook als je nog nooit aan yoga hebt gedaan. Een losse les kost €7,50, een stempelkaart van zes lessen €40,-.

De Leckere Oktoberfest

Jawohl, ook in Nederland zijn we elke oktober weer in de ban van het Oktoberfest! Niet zo gek, want stiekem zijn hossende mensen, klotsende bierpullen en lederhosen best wel geinig. Ook Brouwerij De Leckere haakt hier op in. Zaterdag 19 oktober organiseren zij hun eigen Oktoberfest in het Werkspoor Café. Wat je kan verwachten? Tanks gevuld met Märzen bier, maar ook Bock en lecker pils om jouw pul mee te vullen. Jouw trek kun je tussendoor stillen met een echte curryworst.

Vanaf 16.00 ben je welkom in de biertent, vergeet niet je meest tolle dirndl of lederhose aan te trekken, er is namelijk een dresscode!

Beklim De Dom tot honderd meter!

uitzicht-utrecht-dom
Foto: Utrecht Marketing

Zin in een actief weekend? Dan is deze tip voor jou! Vanaf 15 oktober kun je als bezoeker De Dom tot wel honderd meter beklimmen. En dat is uniek, want voorheen klom je ‘slechts’ tot 95 meter. Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar Nederlands hoogste toren staat in de steigers. Om bezoekers toch naar de toren te trekken, is er een speciaal platform gebouwd, vijf meter boven het uitzichtpunt waar je voorheen stond. Bovenop geniet je van een spectaculair 360-graden uitzicht over de hele stad. Wil jij ervaren hoe dat is? Kaartjes scoor je online of bij de VVV op het Domplein.

Ook leuk om te doen in Utrecht:

herfstvakantie-utrecht-annie-spratt-46095

Herfstvakantie 2019: dit kun je doen in Utrecht met je kids

Een slimme ouder kijkt vooruit. En dan weet je dat er van 19 tot en met 27 oktober alweer een herfst...

Klokje rond! Zo besteed je één volle dag in Utrecht

Tijd voor iets warms: 5 x herfstdrankjes in Utrecht

Deze 14 Utrechtse bezienswaardigheden mag je volgens Lonely Planet niet overslaan

De beste restaurants van Utrecht: dit zijn al onze tips

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.