7 x doen dit weekend in Utrecht

Door Anne-Meike van den Berg 19 mei 2017
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Het is weer bijna weekend! En ja, er is weer héél veel te doen in Utrecht. Zoals altijd maken we een lijstje voor je met weekendtips. Veel plezier!

Gezocht: modellen

Zie jij een carrière als model wel zitten? Doe dan mee met de castingdagen van de Elite Model Look, zaterdag 20 en zondag 21 mei in Hoog Catharijne in Utrecht. Wie weet sta jij op 14 oktober wel in de nationale finale en sleep je een contract binnen bij Elite! Tijdens de castingdagen in Utrecht word je beoordeeld door twee bijzondere juryleden: stylist Fred van Leer en modeontwerper Aziz Bekkaoui. Bovendien krijg je catwalktraining én een make-over door Rob Peetom. Jongens en meiden tussen de 14 en 22 jaar mogen meedoen.

Castingdagen Elite Model Look, zaterdag 20 en zondag 21 mei van 13.00 tot 16.00 uur, nieuwe gedeelte van Hoog Catharijne, aanmelden kan hier

Elite Model Look
Foto: Elite Model Look

Walk of Love

Of je nou hetero, homo, lesbo, bi of transgender bent: iedereen mag meelopen met de Walk of Love, zaterdag 20 mei in Utrecht. Deze kleurrijke optocht, georganiseerd door het COC Midden-Nederland en Midzomergracht Festival, gaat dwars door het centrum van Utrecht en viert de liefde. Tijdens de eerste editie van de Walk of Love vorig jaar liepen ruim 300 mensen mee. De route is dit jaar iets langer, er is muziek en een 20 meter lange regenboogvlag. Wil je meelopen? Zorg dan dat je zaterdag om 13.00 uur op het Domplein bent.

Walk of Love, zaterdag 20 mei om 13.00 uur, Domplein

gekleurd zebrapad
Het regenboogzebrapad in Utrecht

Officiële opening vandeStreek brouwerij

Een feestje bij brouwerij vandeStreek in Overvecht: ze vieren dit weekend de officiële opening. Drie dagen lang ben je welkom in de brouwerij voor een hapje, de bekende vandeStreek-bieren, de eerste bieren uit eigen ketel én speciale ‘barrel releases’. Een goed moment om een kijkje te nemen in de brouwerij en het verhaal van de Utrechtse bierbrouwers te horen. En om een lekker biertje te drinken natuurlijk!

Officiële opening vandeStreek brouwerij, vrijdag 19 mei (16.00-23.00 uur), zaterdag 20 mei (13.00-23.00 uur) en zondag 21 mei (13.00-20.00 uur), Ontariodreef 43

Bierbroers vandeStreek openen eigen bierbrouwerij in Overvecht. Foto: vandeStreek

Bierbrouwerij Vandestreek cafés

nu openHele dag

Ontariodreef 43

Bekijk meer:cafés

Op bezoek bij de buren

Woon jij in Lombok en ben je benieuwd wie er allemaal bij jou in de buurt wonen? Zondag 21 mei kan je nieuwe buren ontmoeten. Tijdens Buren voor Buren laten nieuwkomers in Lombok hun talenten zien. Zo is er bijvoorbeeld een fotograaf uit Syrië die familiefoto’s maakt, een getalenteerde kapper die met elk kapsel raad weet en een bakker die traditionele lekkernijen voor je bakt. Allemaal gratis!

Buren voor Buren, zondag 21 mei van 12.00 tot 18.00 uur, De Voorkamer (Kanaalstraat 225)

kanaalstraat

Een kijkje in de chocoladefabriek

Wil jij net als Sjakie een wonderlijke rondleiding krijgen door een echte chocoladefabriek? Dat kan, en je hebt er niet eens een gouden ticket voor nodig! Zaterdag 20 mei organiseert SFYN Utrecht (Slow Food Youth Network) een fietstocht naar de fabriek van het Utrechtse chocolademerk Mesjokke en naar De Bijenakker, waar de vliesjes van de cacaobonen worden gecomposteerd tot meststof. Proeven mag natuurlijk ook (van de chocola dan, hè..)

Fietstocht SFYN Utrecht en Mesjokke, zaterdag 20 mei van 10.00 tot 15.00 uur, verzamelen bij het Rijnlandhuis (de hoek van de Jutfaseweg en de Vondellaan), de rondleiding kost €4,- en je kan je hier aanmelden

Per Vonk van Mesjokke

Flavourites feest in de Werkspoorkathedraal

Heel veel fijne kramen, workshops, demonstraties en nog veel meer: het gebeurt allemaal dit weekend tijdens het Flavourites feest in de Werkspoorkathedraal. Flavourites – je weet wel, die site die de allerbeste webshops op het gebied van mode, interieur, lifestyle en reizen verzamelt – bestaat alweer tien jaar. Reden dus voor een feestje! Twee dagen lang verandert de Werkspoorkathedraal in de meest creatieve plek van Utrecht. Wil je bij zijn!

Flavourites feest, zaterdag 20 en zondag 21 mei van 10.00 tot 18.00 uur, Werkspoorkathedraal, kaarten kosten €10,- in de voorverkoop en €12,50 aan de deur, kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen

flavourites utrecht
Foto: Flavourites

De Werkspoorkathedraal entertainment

nu openHele dag

Tractieweg 41

Bekijk meer:entertainment

Plukken in het wild

Op De Moestuin, vlakbij stadion Galgenwaard, groeien niet alleen groenten, maar ook heel veel ‘onbedoelde’ planten en kruiden. Arda van Wildplukken Utrecht laat zien wat je allemaal met die planten kunt doen. De workshop kost €17,50 en daar krijg je koffie, thee of een sapje bij.

Workshop Wildplukken, zondag 21 mei van 14.30 tot 15.30 uur, De Moestuin (Laan van Maaschalkerweerd 2), aanmelden via [email protected]

Wildplukken moestuin
Foto: De Moestuin
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶
Foutje gezien?