Deze 7 superleuke dingen kun je dit weekend doen in Utrecht

Door Janine Guijt 14 september 2018

Het is vrijdag en dat betekent maar een ding: bijna weekend! We hebben de leukste dingen die er in Utrecht te doen zijn, voor je op een rij gezet. Veel plezier!

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Uitfeest

Uitfeest Utrecht mega catwalk
De mega-catwalk op het Manchester International Festival. Foto: Jon Super

De feestelijke opening van het culturele seizoen in Utrecht wordt gevierd tijdens het Uitfeest op zaterdag 15 en zondag 16 september. Op héél veel plekken in de stad geven culturele instellingen en gezelschappen previews van wat komen gaat. Muziek, theater, beeldende kunst, dans en literatuur: er is voor ieder wat wils. Er is zelfs een gigantische catwalk waar bijzondere Utrechters overheen lopen. Omdat er zó veel te doen is, hebben we een lijstje met vijf dingen die je niet wilt missen voor je gemaakt:

5 x doen tijdens het Uitfeest op zaterdag en zondag

Dit weekend, zaterdag 15 en zondag 16 september, is de start van het culturele seizoen in Utrecht. T...

Swan Market

swan-market-utrecht
Foto: Swan Market

Ben je nog nooit op de Swan Market geweest? Houd zondag 16 september dan even vrij in je agenda. Van 11.00 tot 17.00 uur struin je bij Wisselspoor (waar eerst de Snorfabriek zat) langs kraampjes vol (zelfgemaakt) moois. Kleding, sieraden, speelgoed, interieur items: het is er allemaal. Voor een kop koffie, biertje en wat lekkers ga je naar een van de foodbarretjes en de kids vermaken zich op het springkussen en in de zweefmolen. De entree is gratis en hier lees je meer.

Wisselspoor Utrecht werkplekken

2e Daalsedijk 8D, Utrecht

Bekijk meer:werkplekken

HE:LEEN: Expeditie Rotsoord

festival-dichterbij-utrecht-1

Kom je weleens bij Rotsoord? Het gebied bestond voorheen grotendeels uit braakliggend terrein en leegstaande panden. Nu bloeit er een dynamische wijk op waar veel creatieve ondernemers, starters en studenten samen leven. Tijdens HE:LEEN op zaterdag 15 september maak je vanaf 14.00 uur (opnieuw) kennis met dit hippe gebied. Verwacht een festival vol met pop-up podia, livemuziek, kunst, workshops, bijzonder eten en meer!

BinnensteBuiten

foodtruck
Foto: ANP

Op 15 september is het van 12.00 tot 18.00 uur één groot feest in de Biltstraat, Nachtegaalstraat en Burgemeester Reigerstraat. Op die dag vindt het BinnensteBuiten Festival plaats, waarbij ondernemers hun deuren openen om te laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Wat je precies kunt verwachten? Veel gezelligheid met live muziek en entertainment, kramen met mooie spullen en foodtrucks met hapjes en drankjes.

Mother’s Finest Craft Beer Festival

Craft beer festival Utrecht
Foto: Unsplash / Maeghan Smulders

Jaja, nóg een festival dit weekend in Utrecht. Livemuziek, een foodcourt met verschillende mobiele keukens en meer dan dertig soorten craft beers: je vindt het van vrijdag 14 tot en met zondag 16 september op het Janskerkhof tijdens Mother’s Finest Festival. Tijdens het festival krijgen verschillende brouwerijen de kans om hun ‘Mother’s Finest’ te presenteren, hun favoriete craft beer dus. Op vrijdag en zaterdag kan je van 14.00 tot 01.00 naar het craft beer festival en op zondag van 12.00 tot 20.00 uur. Meer informatie vind je op mothers-finest.nl.

Lichtjesavond bij Slot Zuylen

lichtjesavond_ slot zuylen utrecht
Foto: Slot Zuylen

Wij zwijmelen helemaal weg bij het idee: lichtjesavond bij Slot Zuylen. Overdag al een prachtige plek om te bezoeken, maar ’s avonds is het natuurlijk helemaal of je in een sprookje zit. Slot Zuylen is zaterdagavond 15 september mooi verlicht en je kunt er binnen kijken zonder gids. En dat is bijzonder, want normaal kan dat niet. De lichtjesavond is tussen 19.30 en 22.00 uur. Entree kost €7,50 voor volwassenen en €3,50 voor kinderen. Meer info vind je hier.

Slot Zuylen bezienswaardigheden

Tournooiveld 1, Oud-Zuilen

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Oestermiddag bij Gastmaal Café

Oesterzondag Utrecht Gastmaal Cafe

Op zondag 16 september zorgt Gastmaal Café ervoor dat jij vergeet dat het werkleven allang weer is begonnen. Waan je op een terras in Frankrijk met verse oesters en een selectie bijzondere natuurwijnen en geniet van het goede leven in je eigen stadsie. Hier lees je meer over de oestermiddag bij Gastmaal:

Oesterzondag Utrecht Gastmaal Cafe

Lekker decadent: binnenkort is het Oesterzondag bij Gastmaal Café

Op zondag 16 september zorgt Gastmaal Café ervoor dat jij vergeet dat het werkleven allang weer is b...

Gastmaal Café restaurants en horeca

Nu gesloten12:00 - 22:00

Griftstraat 2, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.