Dit weekend Fonteyn Festival op het Janskerkhof – en het wordt mooi weer!

Door Anne-Meike van den Berg 10 mei 2017

We hebben de weersverwachting er even bijgepakt en het kan dit weekend wel 20 graden (!) worden in Utrecht. Goed nieuws, want op het Janskerkhof kan je weer naar wijnfestival Fonteyn. En met een zonnetje erbij smaakt je wijntje nét even wat lekkerder.

Wijn

Op Fonteyn Festival proef je meer dan tachtig verschillende wijnen. Een heleboel Utrechtse wijnbars en -winkels, zoals VinVin, Lefebvre en Petit Clos hebben een plekje op het festival. Het stralende middelpunt is natuurlijk de Fonteynbar, een ronde bar met een heuse fontein bovenop het dak. En ja, je kan ook een biertje of frisje bestellen.

Spijs

Een lekker wijntje is niks zonder een bijpassend hapje. Ook daar is tijdens het Fonteyn Festival aan gedacht. Bij de mobiele keukens scoor je oesters, een culinaire hotdog of iets anders lekkers. Ook leuk: Bastacosi bakt pizza’s in de rijdende houtoven.

Fonteyn wijnfestival
Foto: Fonteyn Festival

Muziek

Vrijdag, zaterdag én zondag is er de hele dag door live muziek op het Fonteyn Festival. Hoogtepuntjes zijn wat ons betreft I’m With Stupid (vrijdag om 21.00 uur), Pierre et les Optimistes (zaterdag om 21.00 uur) en The Royal Hillbilly Club (zondag om 19.00 uur).

En meer!

Jawel, er is nóg meer leuks te doen tijdens het wijnfestival op het Janskerkhof. De kids vermaken zich het hele weekend in de ‘open piste’ van Circus Snor en kunnen op zaterdag en zondag meedoen met workshops van War Child. Ook zijn er tijdens Fonteyn Festival verschillende proeverijen waar je aan mee kunt doen. Meer info daarover lees je hier. Moeders mogen trouwens op zondag 14 mei, Moederdag dus, gratis meedoen aan de proeverijen!

Hoe, wat, waar

Goed, nog even de praktische informatie op een rijtje dan. Het Fonteyn Festival is op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei van 14.00 tot 01.00 uur en op zondag 14 mei van 14.00 tot 23.00 uur. De toegang is gratis en je kan zowel hapjes als drankjes betalen met muntjes. Die muntjes zijn verkrijgbaar bij de kassa op het Janskerkhof. Je kan contact betalen en pinnen.

adv.