Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vanaf volgend jaar kan het: met een lift de Domtoren op

Door Bonnie Dekkers 17 oktober 2019

Heb jij de Domtoren weleens beklommen? Dan weet je dat die 465 treden best pittig kunnen zijn. Met de opening van het nieuwe kraaiennest zijn het er opeens 495. Beetje too much? Dan hebben wij goed nieuws: vanaf zaterdag 4 april 2020 kun je met een lift naar de top van de Domtoren. En dan sta je ineens binnen drie minuten boven!

Tijdelijke lift

Woensdag 15 oktober werd het nieuws bekend gemaakt door het stadsbestuur van Utrecht. Wacht je al jaren op een lift, dan vraag je je vast af: waarom nu opeens wel? De lift is mogelijk vanwege de steiger en de werkzaamheden aan de Domtoren. Voor die werkzaamheden is een liftmast neergezet. Het is de bedoeling dat de publiekslift pal naast de bouwlift komt. In de toren zelf is namelijk geen ruimte voor een lift. Weet je dat ook weer. Kleine disclaimer: de lift is tijdelijk. Naar verwachting duurt de restauratie aan de toren tot eind 2024. Is de restauratie klaar, dan zal ook de lift verdwijnen.

Plaats voor 15 personen

Het is de bedoeling dat de lift straks tussen 16.00 en 21.00 uur gebruikt wordt. In de ochtend en middag wordt er hard gewerkt door de aannemer en is de lift niet inzetbaar. Tijdens de rondleidingen gaat de publiekslift naar honderd meter hoogte. Ook is er een extra uitstappunt op vijftig meter hoogte, het punt waar de luidklokken hangen. In de lift is plaats voor maximaal vijftien personen, met rolstoelgebruikers is dat elf of twaalf.

Tickets

Het bezoeken van de Domtoren kost €10,-. Wil je gebruik maken van de lift, dan betaal je extra. Hoeveel dit kaartje gaat kosten, is nog niet bekend. Je ticket voor een bezoekje aan Utrechts grootste trekpleister haal je online of bij de VVV aan het Domplein.

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Meer Dom-nieuws:

Dit wil je weten de licht- en muziekshow op de Domtoren

Onze mooie Domtoren staat helemaal in de steigers. Jammer, maar het brengt ook toffe nieuwe mogelijk...

Deze toeristen balen van de ingepakte Dom: ‘Huh? Is dat ‘m?’

Er opent een sushirestaurant op het Domplein en je eet er zaterdag gratis sushi

Meer over

Doen Nieuws

adv.