Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vakantie in eigen stad: 6 x hier in Utrecht waan je je in Frankrijk

Door Janine Guijt 14 augustus 2019

Het is de meest geliefde vakantiebestemming van Nederlanders: Frankrijk. Het land van verse croissants in de ochtend, slaperige dorpjes waar je de beste brocante koopt en wuivende velden vol lavendel. Ja, la vie est belle in Frankrijk. Maar om ervan te proeven, hoef je er helemaal niet naar toe. Ook in Utrecht kun je het ultieme Frankrijk-gevoel beleven. Dus, trek je meest zwierige rok aan, geef een krul aan die moustache en ga op vakantie in eigen stad.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Une baguette, s’il vous plaît

Foto: Unsplash

Je begint je Franse ochtend natúúrlijk met een vers croissantje en een baguette van de boulanger. Aan de Nieuwegracht komt de geur van vers brood je al tegemoet. Op nummer 125 vind je daar, in het oudste winkelpand van Utrecht, Bakkerij Moolenbeek: een té schattig bakkertje waar je spontaan Frans begint te praten. We helpen je even: une baguette et deux croissants s’il vous plaît, merci, au revoir!

Ook een fijne bakkerij: Le Perron aan de Nachtegaalstraat, een boulangerie traditionnelle waar ze croissants uit Frankrijk verkopen.

Crêpe! Wat lekker…

Foto: Unsplash

Nadat je als een echte Parisienne langs de Utrechtse boulevard (lees: de Oudegracht) bent geflaneerd, is het tijd voor lunch. Ga voor een flinterdunne crêpe met Nutella bij Baskin-Robbins of kies een croque bij het Frans Café du Nord aan de Draaiweg.

Net als op de camping

Foto: ANP

Na de lunch is het tijd voor actie in de vorm van een potje jeu de boules. Laten we daar nou net de ideale plek voor hebben in Utrecht: jeu de boulesbar JEU. Voor, tijdens of na het spelen, geniet je er bovendien van tarte flambee, Franse friet met stoofvlees of een hotdog a la Francaise. Zin in koffie? Bij je caffé kun je macarons of madeleines bestellen.


Meer over JEU de boules bar ontdekken?

JEU de boules bar restaurants en horeca

Gesloten16:00 - 00:00

Paardenveld 3, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Net als op de camping II

Pingpong club utrecht

Liever een rondje om de tafel? Ook dat kan heel goed in Utrecht, namelijk bij de Ping Pong Club.

Pingpong club utrecht

Rond de tafel! Er opent binnenkort een Ping Pong Club in Utrecht

Verzamel je vrienden maar vast voor een potje 'rond de tafel', want we krijgen een heuse Ping Pong C...

Meer over Ping Pong Club ontdekken?

Ping Pong Club sport en bewegen

Concordiastraat 80, Utrecht

Bekijk meer:sport en bewegen

Vin et fromage

Foto: Unsplash

Bijkomen van het ongetwijfeld bloedstollende potje jeu de boules of ping pong, doe je met een glaasje vin en een stukje fromage. Een goede fles Franse wijn haal je bijvoorbeeld bij Biltstraat Wijn & Whisky. Voor een Frans kaasje ben je bij De Kazerij aan de Twijnstraat aan het juiste adres. Loop voor meer Franse lekkernijen ook eens binnen bij Peek & van Beurden delicatessen of Hooft by Breunesse delicatesse. Stop alles in een picknickmand, leg je rood-wit-geblokte kleedje in het Wilhelminapark et voilà: alsof je op vakantie bent!

Voilà, c’est ça

noir-utrecht-6

Hoe je je Franse dag afsluit? Met een uitgebreid diner natuurlijk! Frans tafelen doe je bijvoorbeeld bij C’est Ça. Ook leuk (én lekker): eten tussen het groen en met groenten als hoofdzaak bij Le Jardin. Of wat dacht je van restaurant Noir, waar je je in een Parijse jazzbar waant en gerechten als cote de boeuf of vis en papilotte bestelt. Bon appétit!

Nog meer vakantieadresjes in Utrecht

Vakantie in eigen stad: 7 x hier in Utrecht waan je je in la bella Italia

Blijf jij deze zomer lekker in Utrecht? Óf kom je net terug en heb je heimwee naar zonnige oorden en...

Vakantie in eigen stad: 5 x hier in Utrecht waan je je in Duitsland

Vakantie in eigen stad: 4 x hier waan je je in Scandinavië

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.