Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Utrecht Canal Pride 2018: alle praktische info op een rij

Door Anne-Meike van den Berg 8 juni 2018

Zaterdag 16 juni is de tweede editie van de Canal Pride in Utrecht. Een parade van bonte boten vaart dan weer door de Utrechtse grachten. We hebben alles wat je wilt weten over de Utrecht Canal Pride voor je op een rij gezet.

Page 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Utrecht Canal Pride – het programma

Op zaterdag 16 juni varen meer dan 43 boten vanaf 14.00 uur over de Oudegracht. Tijdens de Utrecht Canal Pride zijn er op vier verschillende plekken in de stad gratis straatfeesten:

  • Domplein Streetparty van 14.00 tot 23.00 uur op het Domplein.
  • RUBBER Streetparty van 14.00 tot 23.00 uur op het Jacobskerkhof.
  • #villageparty van 15.00 tot 20.00 uur bij de Stadsschouwburg.
  • After Sail Streetparty van 15.00 tot 22.30 uur bij ROOST aan de Singel.

Ben je na de straatfeesten nog niet klaar met dansen, dan kun je naar één van de vier officiële afterparty’s:

Utrecht Canal Pride – de route

Utrecht Canal Pride route
De route van de Utrecht Canal Pride 2018.

De bonte botenparade vertrekt op zaterdag 16 juni om 14.00 uur vanaf het Ledig Erf. Vervolgens varen ze langs de Dom en dwars door het bruisende centrum van Utrecht. De parade eindigt ter hoogte van de Monicabrug. De beste plek om de Canal Pride te bekijken is beneden op de werven. Let wel even op: een aantal delen van de Oudegracht en de werven is afgesloten in verband met werkzaamheden of vanwege veiligheidsmaatregelen. Hou de Facebookpagina van de Canal Pride in de gaten, want hier wordt vlak voor de Pride een kaartje op geplaatst met waar de afsluitingen precies zijn.

Utrecht Canal Pride – de deelnemers

Tijdens de Utrecht Canal Pride 2018 varen meer dan veertig boten over de Oudegracht – een verdubbeling van het aantal van vorig jaar. Ook is er een aantal primeurs, vertelde Robert Kalff, voorzitter van Stichting Utrecht Canal Pride, eerder aan ons: “Zo varen dit jaar kano’s voorop, zodat ook individuele deelnemers een statement kunnen maken. Daarnaast varen enkele bijzondere boten mee: de Gay Straight Alliance (GSA) van middelbare school UNIC heeft een eigen boot, er vaart (voor het eerst ooit op een pride) een intersekseboot mee en de Utrechtse politieke partijen zijn verenigd op één boot.”

Bekijk hier de hele lijst met deelnemers aan de Utrecht Canal Pride.

Page 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.