Utrecht heeft een nieuw filmcafé en zaterdag is de opening

Door Anne-Meike van den Berg 14 februari 2018

Een bioscoop waar arthouse-films gedraaid worden en een huiskamercafé met jazz op de achtergrond: vanaf aankomende zaterdag vind je het aan de Cartesiusweg in Utrecht. In het CAB-gebouw, waar ook de oefenstudio’s van dB’s zitten, opent dan het Filmcafé.

Het Filmcafé is een idee van Utrechter Omar Waseq, die op dit moment rondreist met een openluchtbioscoop. Hij wilde graag een vaste locatie hebben in Utrecht én iets doen voor jongeren die moeilijk aan werk kunnen komen. Dat is gelukt: bij het Filmcafé gaan zogenaamde ‘spookjongeren’ aan de slag. Dat zijn jongeren die geen diploma, werk of uitkering hebben.

Arthouse&jazz

In de bioscoop gaan vooral arthouse-films gedraaid worden. Ook worden er speciale filmavonden georganiseerd rondom de favoriete klassiekers van het Filmcafé. In het huiskamercafé speel je een bordspelletje of potje kaart, drink je een biertje van de Utrechtse brouwerij Oproer en luister je naar jazzmuziek. Heel fijn: je biertje/wijntje/hapje mag gewoon mee de filmzaal in.

Tekst gaat verder onder de foto

filmcafe-utrecht-1

Afterparty

Ook na de film kun je nog even blijven hangen bij het Filmcafé. De zaal wordt dan ‘dance-proof’ gemaakt en je kunt tot in de late uurtjes los op een mix van jazz, soul, funk, disco, rock & roll en hip-hop.

Openingsfeestje

Aanstaande zaterdag, 17 februari, is het openingsfeestje van het Filmcafé. Om 20.00 uur begint de borrel, er wordt een korte film gedraaid en je kunt tot een uurtje of 04.00 uur de dansvloer uitproberen.

Filmcafé bioscopen

CAB-Rondom 90A, Utrecht

Bekijk meer:bioscopen