Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tof! Ga wandelend op ontdekkingstocht met Urban Walk Utrecht

Aangeboden door Urban Walk Utrecht 2020 6 oktober 2020

De Urban Walk Utrecht gaat zondag 25 oktober niet door. Vanwege de aangescherpte maatregelen rondom COVID-19 en het verbod op evenementen wordt de Urban Walk Utrecht verplaatst naar 2021. Alle startbewijzen blijven geldig voor deze volgende editie.

De allereerste editie van Urban Walk Utrecht komt eraan! Op 25 oktober is het zover en kun je een route van 12 of 20 kilometer door de stad wandelen, waarbij je langs diverse écht Utrechtse highlights komt. Welke plekken deze bijzondere wandeling in ieder geval aandoet, zijn de bibliotheek aan de Neude, het Rietveld Schröderhuis en Hoog Catharijne. En om het nóg leuker te maken, kom je onderweg verschillende muzikale acts tegen!

Voor fans van Gerrit Rietveld is de Urban Walk Utrecht helemaal een feestje. De wandeling staat namelijk in het thema van deze bekende Utrechtse meubelmaker en architect. Onderweg kom je langs verschillende plekken die iets met Rietveld te maken hebben, zoals zijn woning en de werkplaats waar hij zijn beroemde stoel ontwierp. Daarnaast krijg je een (letterlijk!) kijkje in de keuken van Rietveld: de route voert je namelijk mee naar binnen in het Rietveld Schröderhuis.

Tekst gaat verder onder de foto

Urban Walk
Foto: Urban Walk Utrecht

Langs de singel en door de binnenstad

De Urban Walk Utrecht begint en eindigt voor iedereen in het mooie Wilhelminapark, ongeacht welke afstand je loopt. Vanuit daar wandel je richting de binnenstad, waarbij je onder meer in het Museumkwartier komt en een stukje langs de singel loopt. Als je op 25 oktober de lange route (20 kilometer) wandelt, neem je daarnaast ook een kijkje in Buiten Wittevrouwen en de gezellige Vogelenbuurt.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Urban Walk Utrecht
Foto: Urban Walk Utrecht

Wandel je mee?

De Urban Walks kennen geen wedstrijdelement, dus tijden worden niet bijgehouden. Wel zijn er, om de drukte te spreiden, verschillende startwaves. Klik hier om de startwaves te bekijken en om je in te schrijven. Wees er snel bij, want sommige waves zitten al vol! Bij je inschrijving zitten, naast een startbewijs voor de wandeling, versnaperingen voor onderweg én een unieke Urban Walk herinnering inbegrepen.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Urban Walk Utrecht 2020. Meer over Urban Walk Utrecht 2020 ontdekken?

Urban Walk Utrecht 2020


adv.