Tip: met de kids naar het Nijntje Wintermuseum

Door Anne-Meike van den Berg 6 december 2017

Zin om dit weekend op pad te gaan met de kids? Het Nijntje Museum is veranderd in het Nijntje Wintermuseum, en dat is leuk!

In de wintermaanden ontdekken peuters en kleuters in het Nijntje Museum alles over de winter. Ze kunnen bijvoorbeeld ski’s onderbinden, een stukje rijden op de slee, een sneeuwpoppuzzel bouwen of een kerstengel versieren. Ook staat er een grote Dick Bruna-kerststal waar kinderen in mogen spelen. Zo’n levensgrote kerststal met figuren van Dick Bruna vind je trouwens ook in de Domkerk. Tot en met 7 januari kun je de kerststal daar bewonderen.

Voorleesuurtje

Ga je op zondag naar het Nijntje Museum, dan is er tussen 14.00 en 15.00 uur een voorleesuurtje. Tijdens het Nijntje Wintermuseum worden er winterse verhalen voorgelezen. Het voorleesuurtje is gratis, maar je hebt er natuurlijk wel een toegangskaartje voor het museum voor nodig. Zo’n kaartje koop je trouwens het makkelijkst online. Je kiest dan een bepaald tijdsvak waarop je het museum in mag. Natuurlijk mag je daarna zolang blijven als je wilt. Kinderen tot en met 1 jaar mogen gratis naar binnen, kinderen tussen de 2 en 12 jaar betalen €8,50 en vanaf 13 jaar betaal je €3,-.

Winterse film op de gevel

Ook heel leuk is de projectie die iedere avond te zien is op de gevel van het Nijntje Museum. De film wordt elke dag tussen 17.15 en 23.00 uur doorlopend getoond. Het Nijntje Wintermuseum duurt tot en met 28 januari. Dat is ook de laatste dag dat je de projectie kunt bekijken.

Nijntje Museum

musea

nu open10:00 - 17:00

Agnietenstraat 2, Utrecht

Bekijk meer:musea

Meer over

Doen Getipt