Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij deze workshops leer je álles over de perfecte koffie, cappuccino of latte art

Aangeboden door Cupp 6 juni 2020

Ben jij iemand die alleen buiten de deur koffie haalt, omdat je thuis niet verder komt dan een matig bakkie (instant) pleur? Zonde, want met de juiste kennis kun je – ook thuis! – de lekkerste koffie, cappuccino en latte art op tafel toveren. Kun je jezelf af en toe eens verwennen óf indruk maken op die leuke date! Koffiezaak Cupp biedt drie workshops gericht op de wereld van koffie, latte art en espresso’s. Wij vertellen wat je moet weten.

Goed om te weten: alle workshops die Cupp aanbiedt worden gegeven in kleine groepjes. Zo is er genoeg tijd om in te gaan op invididuele vragen. Wel zo fijn!

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Van noob tot barista

Cupp cappuccino
Foto: Cupp

De eerste workshop die Cupp aanbiedt is de barista workshop, waarbij je drie uur lang wordt ondergedompeld in de wereld van koffie. Tijdens het eerste deel van de workshop krijg je uitleg over over de herkomst, maling en bereiding van koffie. Vervolgens is het tijd om zelf plaats te nemen achter de espressomachine! Je krijgt de kans om – met de juiste techniek – zelf mooie espresso’s en cappuccino’s te maken. Ook ontdek je de geheimen achter dé perfecte espresso en filterkoffie. Daarnaast weet je na afloop hoe je vol, zacht melkschuim maakt dat je cappuccino helemaal afmaakt.

Meedoen? Hier check je op welke data de workshop wordt gegeven. Deelname kost €42,50 per persoon.

Tover de mooiste latte art op tafel

Cupp
Foto: Cupp

In sommige koffiezaken hebben ze het ‘figuurtjes schenken’ tot een kunst verheven. Niet zo gek dus dat de term hiervoor latte art luidt. Wil je leren hoe je het zelf doet? Dat kan tijdens Cupp’s latte art workshop. De workshop duurt drie uur en begint met de theorie van het melk opschuimen, zodat je weet hoe je perfect microfoam maakt. Vervolgens is het tijd om de latte artist in je los te laten. Tijdens de workshop leer je meer over de techniek van melk opschuimen, hoe je de melkkan het beste vast kan houden en wat een goed schenktempo is.

Meedoen? Hier check je op welke data de workshop wordt gegeven. Deelname kost €78,50 per persoon.

Voor de espresso liefhebbers

Cupp
Foto: Cupp

Gaat jouw hart altijd sneller kloppen wanneer je een volmaakte espresso voor je neus hebt? Ontdek hoe je er zelf een zet tijdens de espresso workshop van Cupp! Iedere koffieboon heeft een ander ‘recept’ om er de optimale espresso van te vinden. Tijdens de drie uur durende workshop ga je ontdekken hoe je dat recept kan vinden, zodat je de lekkerste smaak uit je koffie haalt. Na een stukje theorie is het tijd om je kennis in de praktijk te brengen. Je leert hoe je de molen en machine instelt, hoe je de koffie verdeelt en tampt én je gaat voor verschillende koffies op zoek naar het lekkerste recept.

Meedoen? Hier check je op welke data de workshop wordt gegeven. Deelname kost €67,50 per persoon.

Ook lekker: laat de barista’s van Cupp koffie voor je zetten!

Foto: indebuurt Utrecht

Laat je je liever in de watten leggen? Kom dan lekker langs bij Cupp en laat de barista’s het werk doen. En als je er dan tóch bent, kun je meteen een stuk huisgemaakt gebak bestellen of gaan voor een ander lunchgerecht. Het volledige menu check je hier. Kom je langs om te ontbijten, lunchen of te flexwerken? Reserveer dan vooraf even een tafeltje. Wil je gewoon een kop koffie komen drinken, dan kun je gewoon langskomen en aan de bar reserveren.

Lees ook:

Cupp koffiezaak

Wij zijn fan! 5 x redenen om eens bij koffiezaak Cupp langs te gaan

Je bent dol op koffie én woont in de Domstad? Dan ken je koffiezaak Cupp aan de Nobelstraat vast! Ma...

Gratis verschillende soorten koffie proeven doe je hier


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Cupp. Meer over Cupp ontdekken?

Cupp koffiebars

Geopend08:00 - 18:30

Nobelstraat 239, Utrecht

Bekijk meer:koffiebars
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.