Thuiskoks opgelet, tijdens Le Feast wordt jouw huiskamer een restaurant!

Door Liselotte Idema 11 oktober 2016

Tijdens Le Feast op 12 november toveren Utrechtse huiskamers voor één avond om in restaurants. Lijkt jou dat ook wel wat? Geef je dan op als Utrechtse thuiskok en stel je huis open als restaurant. Opgeven kan tot 1 november. 

Huiskamer wordt restaurant

Even een korte uitleg. Tijdens Le Feast eten mensen die elkaar (nog) niet kennen samen in een van de huiskamerrestaurants die meedoen. Zo’n twintig Utrechtse huiskamers worden omgetoverd tot restaurant. Gasten zijn mede Utrechters, maar ook festivalbezoekers van Le Guess Who? – het muziekfestival dat dat weekend plaats vindt in zo ongeveer alle Utrechtse poppodia.

Voorwaarde: 10 minuten fietsafstand van de stad

Wil jij je huis openstellen als restaurant, gewoon voor één dag? En lijkt het je wel wat dat verschillende mensen bij jou aan tafel schuiven? Je kunt je tot 1 november opgeven als chef. Wat je serveert, dat bepaal je zelf. Een steengoede snelle hap of een driegangenmenu bijvoorbeeld. Hoeveel mensen er maximaal in jouw huiskamerrestaurant mogen komen eten, is ook aan jou. De enige voorwaarde is trouwens dat je op maximaal 10 minuten fietsafstand van het centrum woont.

Eten bij een thuiskok? Geef je op!

Gasten kunnen tot 9 november een ticket kopen. Zo’n ticket kost € 3,50. Een paar dagen van te voren horen ze waar, bij wie en met wie ze gaan eten. Aan het eind betalen ze wat het eten volgens hen waard was. Reserveren kan nu al.

Psst! Le Guess Who? is een 4-daags Utrechts muziekfestival dat plaats vindt in zo ongeveer alle poppodia in Utrecht. Op het programma staan bijzondere muziek-acts van over de hele wereld. Dit jaar bestaat het festival 10 jaar, het vindt plaats op 10 tot en met 13 november.

adv.