Studiekeuzestress is verleden tijd dankzij de Studiekeuzebeurs Midden

Aangeboden door Organisatie Groep Zuid (OGZ) 14 november 2017

Je examens komen eraan en het is bijna tijd om te gaan studeren. Een studiekeuze maken is natuurlijk hartstikke spannend. Wat als je een verkeerde keuze maakt en er te laat achter komt dat een andere studie veel beter bij je past? De Studiekeuzebeurs Midden helpt je kiezen. 

De Studiekeuzebeurs Midden in Utrecht is hét perfecte startpunt om eens te onderzoeken waar je kwaliteiten en interesses liggen. Je struint er tussen de stands van ruim 65 verschillende hbo- en mbo-opleidingen en diverse leerwerkbedrijven. De hele beurs is opgesplitst in verschillende thema’s, zoals bouw & techniek, creatief, zorg en welzijn & uiterlijke verzorging. En om alvast te ervaren hoe jouw werkdag er later mogelijk uitziet, kun je bijvoorbeeld naar het techniekplein, waar je zelf mag lassen.

Studiekeuzebeurs
Foto: José Derks Photography

De BuitenlandBeurs

Met de tickets van de Studiekeuzebeurs mag je ook naar de BuitenlandBeurs, die in dezelfde hal te vinden is. Of je nu informatie wil over een tussenjaar, een volledige studie of master wil volgen, alles is mogelijk. En met honderdvijftien deelnemers uit onder meer Hong Kong, Australië en Zuid-Afrika kom je vast wel iets tegen waar jij je thuis gaat voelen. Er zijn studenten aanwezig die je hun ervaringen kunnen vertellen en als klap op de vuurpijl geeft Gwen van Poorten van 3 op reis tussen 12:45 en 13:30 een lezing.

Game Architect, waarom niet?

Foto: José Derks Photography

Heb je echt nog geen flauw idee waar je moet beginnen met kiezen? Dan kan door middel van diverse studiekeuzesessies het een en ander wat meer helder worden. Ook is het mogelijk om (gratis) een gesprek aan te gaan met een professionele coach. Kijk, daar kunnen jullie wat mee! Want misschien is de opleiding Game architect toch wel leuker dan de kappersopleding die eigenlijk voor de hand lag. Of gaat er ineens een wereld open met beroepen waarvan jij en je kind niet eens wisten dat ze bestonden.

Studenten vertellen

Onderwijsbeurs
Foto: José Derks Photography

Misschien heb je wel al een idee welke richting je op wilt, maar weet je niet zo goed welke studiemogelijkheden er zijn en welke beroepen daarbij passen. Dan is een domeinvoorlichting echt iets voor jou. In sessies van 30 minuten vertellen (oud-)studenten uit eigen ervaring welke domeinen er allemaal zijn en wat ze nu precies inhouden, welke studiemogelijkheden er zijn, welke beroepen daarbij passen en welke interesses en vaardigheden handig zijn om te hebben. Daarnaast vertellen ze ook waarom zij voor hun studie(richting) hebben gekozen. Zo krijg je een levendiger beeld van wat er allemaal mogelijk is en wat perfect bij jou aansluit. Deze domeinvoorlichting is voornamelijk gericht op hbo richtingen, zoals bedrijf, economie & recht en onderwijs & opvoeding.

Handig: een persoonlijke plattegrond

Onderwijsbeurs Midden
Foto: José Derks Photography

De beurs is echt gericht op lekker rondneuzen en ontdekken wat de onderwijswereld te bieden heeft. Maar je kunt van tevoren al op de website kijken welke scholen waar aanwezig zijn en een persoonlijke plattegrond maken. Zo kun je recht op je doel afgaan en tijd besparen om zo meer stands te bezoeken. Dat noemen we nou een win-win situatie.

Praktische informatie

Vrijdag 24 november 10.00 – 16.00 uur
Zaterdag 25 november 10.00 – 16.00 uur

De entree is helemaal gratis, wel moet iedereen zich even aanmelden via dit formulier. Dit om lange rijen bij de ingang te voorkomen (het is namelijk een populair evenement). Het E-ticket wordt na reserveren meteen naar je inbox gestuurd. Dus kom je met drie personen, dan moet je elk persoon los aanmelden.

20% korting op een retourtje met de trein

De locatie waar het allemaal te doen is, is de Jaarbeurs. Lekker centraal. En kom je van buiten Utrecht, dan krijg je 20% korting op een retourtje met de trein vanuit alle steden in Nederland. De Jaarbeurs ligt op een paar minuten lopen van het station, dus dat is perfect!

Kom je liever met de auto? De Jaarbeurs beschikt over ruim 6.000 eigen parkeerplaatsen verdeeld over P1 tot en met P4 die 24/7 open zijn. Het parkeertarief bedraagt €4,- per uur (of deel van het uur) met een maximum van €16,- per dag.

Organisatie Groep Zuid (OGZ) dienstverlening

nu gesloten09:00 - 18:00

Nuenenseweg 167, Geldrop

Bekijk meer:dienstverlening