Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Soep slurpen en dansen: je kunt dit weekend naar een heus Disco Soup Festival in Utrecht

Door Janine Guijt 15 mei 2019

Aan festivals geen gebrek in Utrecht: van de Parade tot TREK, zo’n beetje iedere maand kun je je hier wel in festivalsferen wanen. Sommige van die evenementen zijn behoorlijk…specifiek. Zo hadden we eens een mopshondenfestival, vindt binnenkort het ginfestival plaats en is er een variant speciaal voor spelletjesliefhebbers. Op zondag 19 mei kun je ook naar zo’n héél specifiek festival: het Disco Soup Festival in de Vechtclub XL. Verwacht een foodmarkt, mini-bioscoop, disco en… soep natuurlijk.

Eh… soep én disco, zeg je?

Wacht even, disco en soep?! Jup, de internationale beweging Slow Food Youth Network vond dit wel een goede combinatie en organiseert wereldwijd een dag waarbij er op veel plekken soep van ‘geredde groenten’ wordt uitgedeeld en de voetjes van de vloer gaan. Jaarlijks gooien we volgens de organisatie in Nederland zo’n 42 kilo goed voedsel per persoon in de vuilnisbak. Dat moet anders, vindt Slow Food Youth Network. Daarom organiseren ze al een aantal jaar wereldwijd disco-soup events. Zo is er afgelopen jaar in meer dan veertig landen zo’n vijfduizend kilo voedsel gered van de verspilling en omgetoverd tot 25.000 porties soep, chutneys of ander lekkers.

Games, een bioscoop, workshops en meer

Oké, maar wat moet je je dan precies voorstellen bij een Disco Soup Festival? Nou, dansen met een kommetje soep in je handen, bijvoorbeeld. Overigens mag je die kom onbeperkt bijvullen met nog meer soep. Verder zijn er workshops, games, een foodmarkt, talks en een mini-bioscoop.

Praktisch

Bijzijn = meemaken, dus. Voor €5,- kan dat. Het event duurt van 14.00 tot 18.30 uur en een ticket koop je hier.

Nog meer leuke dingen doen deze maand:

Mei 2019: dit is er te doen in Utrecht

En dan is het alweer mei! De maand van Moederdag en Bevrijdingsfestival. Maar, is er is deze maand n...


Meer over Vechtclub XL ontdekken?

Vechtclub XL

restaurants en horeca

Geopend09:00 - 18:00

Europalaan 2B, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer over

Doen Getipt

adv.