Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Singelloop Utrecht komt er weer aan: dit wil je weten over het leukste hardloopevent van de stad

Aangeboden door Singelloop Utrecht 29 augustus 2019

De Utrechtse Singelloop komt er weer aan! Zondag 6 oktober staan duizenden lopers aan de start van dé Utrechtse hardloopwedstrijd. En jij kunt daar één van zijn. Hoe, wat, waarom? Dat vertellen we je in dit artikel.

Waarom je wilt meedoen aan de Singelloop Utrecht:

Wat ons betreft is de Singelloop dé hardloopwedstrijd van de Domstad en hoort ‘ie zeker op de bucketlist van Utrechtse renners. Waarom? Omdat het parcours je vanaf de Maliebaan langs de mooiste plekjes van de stad voert en we als Utrechters natuurlijk nooit genoeg krijgen van de prachtige singels. Wij zeggen daarom: bij zijn = meemaken. Nog meer redenen die je wellicht over de streep (ha-ha) halen om mee te doen aan de 69e editie van dit event:

  • De Singelloop is de oudste straatloop van Nederland. Mede dankzij een rijke historie staat Singelloop Utrecht zowel nationaal als internationaal bekend als een uniek loopevenement.
  • Door mee te doen, steun je het belangrijke werk van de Hartstichting.
  • Zo gezellig was het vorig jaar:

Parcoursen

De traditionele afstand van de Singelloop is de tien kilometer, maar klinkt dat je te pittig, dan kun je ook voor de vijf kilometer gaan. Naast de individuele loop, is er ook een businessrun en kunnen kinderen één of tweeënhalve kilometer rennen tijdens de Partou Kids Runs.

Foto: Singelloop Utrecht

De overige parcoursen bekijk je hier.

De parcoursen kennen weinig hoogteverschillen, zijn verkeersvrij en volledig verhard. Jaarlijks worden er op dit parcours vele PR’s gelopen. Hier spelen de aanmoedigingen van de duizenden toeschouwers een belangrijke rol in. Overal staan mensen langs het parcours en er wordt muziek gemaakt.

Inschrijven

Meedoen aan de Singelloop? Tot en met 10 september profiteer je van het ‘vroege’ tarief van €24,-. Afhankelijk van wanneer je je inschrijft, betaal je na die datum iets meer inschrijfgeld. Klik op de oranje button om je in te schrijven! Wil je meer weten over het evenement? Klik dan op de grijze button.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Singelloop Utrecht. Meer over Singelloop Utrecht ontdekken?

Singelloop Utrecht sport en bewegen

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.