Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Salsadansen met bejaarden en meer: 8 x doen tijdens de Nacht van de Vrijwilliger

Aangeboden door Vrijwilligerscentrale Utrecht 25 maart 2019

Lijkt het je leuk om eens te ervaren hoe het is om vrijwilligerswerk te doen? Dat kan tijdens de Nacht van de Vrijwilliger! Op donderdag 4 april 2019 worden in Utrecht verschillende toffe evenementen georganiseerd waarbij je kunt kennismaken met vrijwilligerswerk. Karmapunten verdienen én een superleuke avond beleven? Dan wil je dit evenement meemaken! Wij zetten vijf toffe activiteiten op een rij die je tijdens de nacht kunt doen.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Voetjes van de vloer

Ben jij altijd wel te porren voor een avondje dansen? Dan wil je het evenement ‘Amor con rollator’ niet missen! Tijdens de Nacht van de Vrijwilliger kun je namelijk, onder leiding van een professionele leraar, salsadansen met bewoners van woonzorgcentrum Voorveldse Hof. Poets je dansschoenen dus maar vast en trek een zwierige outfit uit de kast, want dat wordt swingen! Inschrijven kan hier.

Game on!

Spelletjesfanaten verzamelen! Bij de Wilg, een ontmoetingsplek voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, kun je terecht voor een gezellige spelletjesavond. Schaken, biljarten of toch liever een bordspel? Tijdens deze avond is er keuze genoeg uit leuke spellen. Wil jij de strijd aangaan? Schrijf je dan direct in.

Nieuwe culturen proeven

Tijdens ‘Taste of Culture’ draait het om samen eten én het gesprek aangaan. Dit evenement is bedoeld om mensen die Nederlands leren voor een integratietraject in contact te brengen met mensen uit de stad. Kom op 4 april langs bij NCB taalschool om de lokale gerechten te proeven die door de ‘studenten’ zijn gemaakt en help hen tegelijkertijd met de Nederlandse taal. Nieuwe mensen leren kennen én een lekker hapje eten; daar zeggen wij geen nee tegen! Aanmelden kan hier.

Utrecht door de ogen van een dakloze

A Google User

Nog zo’n tof evenement tijdens de Nacht van de Vrijwilliger: de stadswandeling met Utrechtse dak- en thuislozen. Laat je meevoeren in de wereld van stadsgenoten die geen dak boven hun hoofd hebben en ontdek hun verhalen. Wedden dat jij na deze bijzondere rondleiding nooit meer hetzelfde naar de straten van onze stad kijkt? Als je mee wilt doen, kun je je hier aanmelden.

Opgeruimd staat netjes

Gewapend met emmers organiseren de mensen achter ‘The Plastic Bucket Challenge’ clean-ups door het hele land om aandacht te vragen voor de groeiende (plastic) afvalberg. Heb je zin om de handen uit de mouwen te steken en Utrecht weer wat schoner te maken? Sluit je dan aan bij de plastic clean-up op 4 april. Inschrijven doe je hier.

Met verve

Tijd om de verfkwasten erbij te pakken! Tijdens de Nacht van de Vrijwilliger kun je namelijk helpen schilderen bij een Utrechts gezin dat daarvoor zelf niet de mogelijkheden voor heeft. Help je mee? Inschrijven kan hier.

Spik en span

Een opgeruimd huis is fijn thuiskomen! Laat de Marie Kondo in je los tijdens de Nacht van de Vrijwilliger en help mee opruimen in het huis van een alleenstaande vrouw uit de Rivierenwijk. Aanmelden doe je hier.

Tuintje in mijn hart

Heb je groene vingers? Mooi! Een alleenstaande moeder uit Overvecht kan alle mogelijke hulp goed gebruiken om haar tuin op te knappen. Door gezondheidsklachten kan ze zelf niet aan de slag in de tuin; help jij haar uit de brand? Je kunt je hier inschrijven.

Dat drankje heb je nu wel verdiend!

Na inspanning is het tijd voor ontspanning! Wanneer alle activiteiten van de Nacht van de Vrijwilliger erop zitten, ben je welkom bij de Vrijwilligerscentrale Utrecht voor de aansluitende pubquiz en borrel. Gezellig!


Meer over Vrijwilligerscentrale Utrecht ontdekken?

Vrijwilligerscentrale Utrecht dienstverlening

Geopend09:00 - 17:00

Bemuurde Weerd Oostzijde 3, Utrecht

Bekijk meer:dienstverlening
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.