Pasen 2018: dit is er te doen in Utrecht

Door Anne-Meike van den Berg 12 maart 2018

Waarom we dol zijn op Pasen? Omdat we ongegeneerd paaseieren naar binnen kunnen werken, we lekker lang vrij zijn én omdat er heel veel leuke dingen te doen zijn in Utrecht. We hebben een aantal Utrechtse paaseitjes, uh, uitjes voor je op een rij gezet in het paasweekend (vrijdag 30 maart t/m maandag 2 april).

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Werkspoor Festival

werkspoor-festival-werkspoorkathedraal-1Vorig jaar, ook tijdens Pasen, was de eerste editie van het Werkspoor Festival in Utrecht en dat was meteen een groot succes. Tijdens het lange paasweekend wordt de mooie Werkspoorkathedraal daarom weer omgetoverd tot foodwalhalla. Vier dagen lang kun je er oneindig veel lekkers eten en drinken en geniet je van allerlei optredens. Hier lees je er meer over:

werkspoor-festival-werkspoorkathedraal-1

Leuk! Tijdens het paasweekend kunnen we weer naar het Werkspoor Festival

We kunnen niet wachten tot het Pasen is en we een extra lang weekend hebben om leuke dingen te doen....

De Werkspoorkathedraal entertainment

Nu openHele dag

Tractieweg 41, Utrecht

Bekijk meer:entertainment

Paasbrunch & eieren zoeken bij Instock Utrecht

pasen-utrechtEén ei is geen ei en Pasen is geen Pasen zonder paaseierenzoektocht. Bij Instock Utrecht kunnen de kids op het terras op zoek naar paaseitjes én kunnen ze eieren verven. Ondertussen geniet jij van een lekkere paasbrunch, gemaakt van geredde ingrediënten (producten die de supermarktschappen niet meer halen). En de kleintjes krijgen een Hemelse Wentelwafel, yum!

De paasbrunch is op Eerste Paasdag, zondag 1 april, en kost €16,-. Je kunt hier alvast een tafeltje reserveren.

Instock Utrecht eetcafés

Nu open08:30 - 23:00

Vleutenseweg 382, Utrecht

Bekijk meer:eetcafés

Paasbrunch

paasbrunch-pasen-utrechtUitgebreid brunchen tijdens Pasen kan natuurlijk op nog veel meer plekken in Utrecht. Hier bijvoorbeeld:

Er zijn nog veel meer plekken waar de brunch klaarstaat tijdens de paasdagen:

7 x paasbrunch in Utrecht

Op 1 en 2 april is het weer Pasen! Dat betekent dat het tijd wordt om ongegeneerd paaseieren naar bi...

Vier Pasen op het nieuwe Terrassen Festival Utrecht

Foto: Terrassen Festival

Wij kunnen niet wachten totdat het terrassenseizoen geopend is en we weer hele middagen met biertjes, lekkere happen en goed gezelschap in de zon kunnen bivakkeren. De organisatie van onder andere Fonteyn Festival en craftbeerfestival Mother’s Finest denkt er ook zo over en daarom trappen ze op vrijdag 30 en zaterdag 31 maart het seizoen af met een heel fijn feestje: de eerste editie van Terrassen Festival op het Janskerkhof. Hier lees je er meer over:

terrassen-festival-utrecht

Korte broek aan en gáán: er komt een heus Terrassen Festival in Utrecht

Wij kunnen niet wachten totdat het terrassenseizoen geopend is en we weer hele middagen met biertjes...

Paasrommelmarkt

rommelmarkt-pasen-utrechtEen goede reden om vóór Pasen je zolder/rommelhok/schuur nog even op te ruimen: de Paasrommelmarkt bij Wijkspeeltuin De Boog in Rivierenwijk. Op Eerste Paasdag, zondag 1 april, is iedereen daar welkom om zijn spulletjes uit te stallen. Reserveren voor je kleedje is niet nodig en de toegang is gratis. Na de rommelmarkt, die van 12.00 tot 16.00 uur duurt, is er ook nog een Paasspeurtocht.

Wijkspeeltuin De Boog speeltuinen

Nu gesloten10:00 - 18:00

Merwedekade 128a, Utrecht

Bekijk meer:speeltuinen

Pasen op het Tweetakt Festival Utrecht

Tweetakt festival Utrecht
Foto: Tweetakt

Vanaf vrijdag 30 maart kun je weer naar Festival Tweetakt, het kunstenfestival met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en games, cabaret en stand-upcomedy. Door de hele stad zijn voorstellingen te zien en op de Neude is ook de podiumkas te vinden, waar je (bijna) iedere dag muziekoptredens ziet en hoort. Ook kun je daar een hapje eten en in de zweefmolen. Kijk voor meer informatie op de site van Tweetakt.

Kermis in het Griftpark

Kermis
Foto: ANP

Tijdens het paasweekend kun je in het Utrechtse Griftpark weer naar de kermis. Van vrijdag 30 maart t/m zondag 8 april is de kermis open.

Paasparty

Dansen festival club utrechtTijdens Pasen kun je natuurlijk ook lekker uit je plaat gaan. We hebben een aantal fijne paasfeestjes voor je op een rij gezet:

Paasboodschappen doen

pasen-supermarkten-utrechtLast minute nog wat paaseitjes scoren? We hebben de openingstijden van supermarkten in Utrecht tijdens Pasen voor je op een rij gezet:

pasen-supermarkten-utrecht

Pasen 2018: dit zijn de openingstijden van de supermarkten in Utrecht

Tijdens Pasen nog snel even wat paaseitjes of brunchbroodjes scoren? Gelukkig zijn de meeste superma...
<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen