Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Parade Utrecht 2019: openingstijden, programma & meer praktische info

Door Anne-Meike van den Berg 16 juli 2019

Yes, het is weer zover: het reizende festival De Parade strijkt vanaf vrijdag 19 juli neer in het Moreelsepark in Utrecht. Het is alweer de 29e keer dat een Utrechts stadspark wordt omgetoverd tot een tijdelijk cultureel dorp waarin van alles te beleven is. Of je nu vaste bezoeker bent of dit jaar je eerste stappen op het festivalterrein zet: we gidsen je maar wát graag door een van de leukste zomerfestivals heen. Lees daarom hier alles over openingstijden, prijzen, het programma en meer.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

De Parade Utrecht 2019 – openingstijden en prijzen

De Parade Utrecht
Foto: Sofie Simao

De Parade is dit jaar van vrijdag 19 juli tot en met zondag 4 augustus in het Moreelsepark in Utrecht. Op de openingsavond, vrijdag 19 juli dus, opent De Parade om 18.00 uur. Vanaf dan is De Parade iedere dag vanaf 14.00 uur geopend. Zondag tot en met donderdag sluit het festival om middernacht en op vrijdag en zaterdag gaan de deuren om 02.00 uur dicht. De laatste zondag, dit jaar op 4 augustus, sluit De Parade om 22.00 uur.

Kom je vóór 15.00 uur naar De Parade, dan betaal je geen entree. Daarna betaal je €8,50 toegang. Iedereen onder de 17 jaar mag gratis naar binnen. De toegangsprijzen van de voorstellingen en attracties variëren van €3,- tot € 10,50. Je koopt de kaartjes op het festivalterrein of online.

Het programma

De Parade Utrecht
Foto: Ronald Rijntjes

Er is tijdens De Parade in Utrecht ongelofelijk veel te zien en te doen. Dit zijn onze tips:

De Parade Utrecht

De Parade begint weer in Utrecht: 5 x deze voorstellingen wil je zien

Yes, festival De Parade begint weer in Utrecht! Deze vrijdag, 19 juli, kun je weer in de zweefmolen,...

Bekijk hier het hele programma van De Parade in Utrecht.

Eten en drinken op De Parade

De Parade Utrecht
Foto: Sofie Simao

Aan eten en drinken geen gebrek op De Parade. Er zijn verschillende restaurants waar je een lekkere maaltijd kunt halen, van een taco- en burritobar tot een visrestaurant. Ook cocktails/speciaalbier/koffie/limo is er in overvloed. En tot slot kun je je eigen poffertjes bakken of een puntzak snoep vullen bij De Snoepmeisjes.

Hier lees je meer over eten en drinken op de Parade.

Parade Utrecht 2019 – voor kids

De Parade Utrecht
Foto: Sofie Simao

Of De Parade ook leuk is voor de kids? Jazeker! Er zijn een heleboel voorstellingen speciaal voor kinderen. Zo kun je bijvoorbeeld naar de kindervoorstelling Fiep heeft haast en speelt er in Utrecht een muzikale sprookjesvoorstelling, De Sprookjes Revue. Ook is er iedere middag een doorlopend programma waarbij kinderen bijvoorbeeld kunnen knutselen en schilderen.

Hier lees je meer over de Kinderparade.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.