Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op naar de bieb! 5 x leuke én leerzame evenementen die je wilt meemaken

Aangeboden door De Bibliotheek Utrecht 1 november 2019

Natuurlijk kun je er nog steeds terecht om boeken te lenen, maar daarnaast is er nog veel meer te doen bij Bibliotheek Utrecht! De maand november staat bovendien in het teken van een onderwerp dat ons allemaal aangaat: duurzaamheid. Van workshop tot pubquiz: wij zetten vijf evenementen in de bieb op een rij die je niet mag missen. Nog een reden om langs te komen: deze maand mag iedereen die lid is van de bieb de bundel ‘Winterbloei’ gratis meenemen.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

De eetbare tuin

zaadjes
Foto: Unsplash

Lijkt het je wel wat om je eigen kruiden te verbouwen? Dan mag je De eetbare tuin niet missen! Biologisch tuinier Benjamin Brandenburg leert je tijdens het evenement hoe je zelf een kruidentuintje kunt maken. Ook als je een piepkleine tuin of alleen een balkon hebt, ben je van harte welkom. Na afloop krijg je direct wat zaadjes mee, zodat je dit voorjaar al kunt genieten van je eigen kruiden. Leuk!

De eetbare tuin vindt plaats op 2 november van 11.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Zuilen. Toegang is gratis, maar het is goed als je vooraf wel even een plekje reserveert via deze link.


Meer over De Bibliotheek Utrecht ontdekken?

De Bibliotheek Utrecht bibliotheken

Geopend10:00 - 18:00

Neude 11, Utrecht

Bekijk meer:bibliotheken

Bibliotheekgasten: Aaf Brandt Corstius

Aaf brandt Corstius Bibliotheek Utrecht
Foto via Bibliotheek Utrecht

Schrijver en columnist Aaf Brandt Corstius komt naar de Bibliotheek Utrecht! Voor ‘Winterbloei’, een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers, schreef Aaf columns over dagelijkse duurzame dilemma’s waar ze mee worstelt. Zo is er het dilemma van vliegen: “Ongeveer het slechtste wat je kunt doen, qua milieu, maar ik vind reizen ontzettend leuk.” Daarnaast geeft Aaf inzicht in haar kijk op duurzaamheid en komt ook het werk van Wolkers aan bod.

Bibliotheekgasten: Aaf Brandt Corstius vindt plaats op 15 november van 20.00 tot 22.00 uur in de Centrale Bibliotheek. Toegang kost €5,- voor leden en €7,50 voor niet-leden. Kaartjes koop je hier. Je kunt dit evenement gratis bezoeken met je We Are Public pas.

Pubquiz: Duurzaamheid

pubquiz Bibliotheek Utrecht
Foto: Bibliotheek Utrecht

Gek op pubquizen? Op naar Bibliotheek Utrecht! Test je kennis over onderwerpen als film, muziek en – hoe kan het ook anders?! – boeken en ga de strijd aan. Deze maand haakt de pubquiz in op het thema duurzaamheid, dus begin maar vast met je inlezen. Meedoen kan in teams van drie tot vijf personen. Kom je alleen? Dan regelt de bieb een team voor je.

Pubquiz: Duurzaamheid vindt plaats op 20 november van 20.00 tot 22.30 uur in de Centrale Bibliotheek. Meedoen kost €10,- per team. Je team opgeven doe je hier.

De compensatieadviseurs

dokter
Foto: Unsplash

Vraag jij je ook weleens af wat je kunt doen om jouw ecologische voetafdruk te verkleinen, maar heb je geen flauw idee waar te beginnen? Kom dan naar de bieb en ga in gesprek met de compensatieadviseurs! Deze groene rekenaars studeren aan de Hogeschool Utrecht en kunnen bijvoorbeeld berekenen hoe je jouw lange douchetijd kunt compenseren en wat je kunt doen als je een vliegreis op de planning hebt staan. Ook voor andere duurzame vragen ben je bij deze adviseurs trouwens aan het juiste adres!

De compensatieadviseurs zijn op 1 november van 12.30 tot 16.30 uur te vinden in de Centrale Bibliotheek. De adviseurs zijn te herkennen aan hun witte jassen, en ze beantwoorden jouw vragen gratis. Meer informatie vind je hier.

Denkplaats: Groen in de stad

Groene Dom Bibliotheek
Illustratie via Bibliotheek Utrecht

De Denkplaats is een plek waar je niet alleen kennis kunt halen, maar ook naartoe kunt brengen. Tijdens de eerstvolgende editie ga je in gesprek over ‘de groene stad’. Hoe wapen je je hier tegen bijvoorbeeld hitte, wateroverlast of fijnstof? Wat kun jij zelf doen om de stad groener te maken? En is meer groen in de stad überhaupt iets wat we moeten willen? Deze en nog meer vragen komen aan bod tijdens Denkplaats.

Denkplaats: Groen in de stad vindt plaats op 7 november van 20.00 tot 22.00 uur bij Karibu Café aan de Oudenoord 330. Toegang kost €5,- inclusief een drankje. Kaartjes koop je hier.

Gratis meenemen: ‘Winterbloei’

Winterbloei bibliotheek utrecht
Foto via Bibliotheek Utrecht

November staat bij de bibliotheek ook in het teken van leescampagne ‘Nederland Leest’. Als lid van de bieb kun je de hele maand november de gratis bundel ‘Winterbloei’ ophalen. In het boek, dat is samengesteld door Onno Blom, lees je meer over Jan Wolkers en hoe deze schrijver in staat was de aarde te bewonderen. Naast Wolkers’ verhalen lees je in ‘Winterbloei’ ook columns van columnist Aaf Brandt Corstius. In haar luchtige columns gaat ze in op haar eigen dagelijkse, duurzame dilemma’s.

Uitgelezen? Ga dan in gesprek met andere Utrechtse lezers tijdens de leesclub in de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum. Deelname is gratis. Meld je van tevoren wel even aan via deze pagina.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.