Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op ontdekking in eigen stad: Expeditie de Straatweg komt er weer aan!

Aangeboden door Ondernemersvereniging #ASW030 26 augustus 2019

Kunst kijken, swingen op livemuziek en smullen van lokale lekkernijen: dat klinkt toch als een evenement waar je bij wilt zijn?! Groot gelijk, want naast deze activiteiten is er tijdens Expeditie de Straatweg nog véél meer te doen voor jong en oud. Zet 14 en 15 september 2019 maar vast in je agenda, want dit is je kans om de Amsterdamsestraatweg op haar best te zien én te ontdekken!

Meezingen en dansen mag!

Als er een dag is waarop je naar de Amsterdamsestraatweg wilt, dan is het wel tijdens Expeditie de Straatweg op 15 september! Dit jaar is het thema van het buurtfestival ‘jazz, kunst en culinair’. Het gezellige plein De Plantage wordt omgetoverd tot swingend jazzwalhalla waar de hele middag door geweldige optredens zijn. Ga op muzikale wereldreis met Mango Music, laat je verrassen door de Abcouder Drumband, ga los met The Brandnew Oldtimers en zing uit volle borst mee met BB Bootleg. Stil blijven staan wordt zo wel héél moeilijk! Tussen alle muziek door zorgt het hilarische duo Tonnie en Tillie voor het nodige vermaak. We kunnen je vast vertellen: de dames houden wel van een grapje dus dat wordt lachen!

Festivalfood en een kunstmarkt

Behalve een muzikaal spektakel is Expeditie de Straatweg ook een feest als je houdt van lekker eten en shoppen. Een aantal horecaondernemers van de Straatweg verzorgt tijdens het evenement heerlijk eten vanuit een eigen foodtruck. Zo kun je onder andere terecht voor lekkers van Rigakis, Rose & Vanilla en Burgerme. Heb je je buikje rond gegeten? Dan kun je shoppen bij de kramen van lokale ondernemers, waaronder Francis Mode en Winkel vol Winkeltjes. Daarnaast is er een heuse kunstmarkt waar lokale kunstenaars hun werk verkopen.

Voor de kids hoef je trouwens geen oppas te regelen, want ook voor hen is er genoeg te beleven. Zij kunnen bijvoorbeeld in de zweefmolen, zich laten schminken of een kijkje nemen bij Professor Plof en S. Limmerik die allerlei verrassende trucjes uitvoeren.

Tekst gaat door onder de foto’s

Foto: Expeditie de Straatweg 2018, door ASW030
Foto: Expeditie de Straatweg 2018, door ASW030
Foto: Expeditie de Straatweg 2018, door ASW030
Foto: hosts Tonnie en Tillie, Expeditie de Straatweg, door ASW030
Foto: bestuur ASW030

Uit de kunst

Eén dag is niet genoeg om de Amsterdamsestraatweg te ontdekken, dus vindt voorafgaand aan Expeditie de Straatweg voor het eerst Kunstroute de Straatweg (14 september 2019) plaats. Voor de kunstroute tonen zo’n twintig kunstenaars uit de buurt hun werk op diverse locaties langs de Straatweg. En denk nu niet dat je alleen maar schilderijen gaat zien. Op het programma staan onder andere ook een spontaan dansoptreden en performance art.

Wil je méér dan alleen maar toekijken? Doe dan mee met een van de workshops! Wat dacht je van een les gitaarspelen of een clinic over geluid? Welke kunstenaars meedoen aan Kunstroute de Straatweg check je hier.

Ben je erbij 14 en 15 september? Dat dachten we al! Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van het nieuws over Expeditie de Straatweg (15 september). Het evenement duurt van 10.00 tot 18.00 uur. Kunstroute de Straatweg (14 september) duurt van 12.00 tot 16.00 uur.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Ondernemersvereniging #ASW030. Meer over Ondernemersvereniging #ASW030 ontdekken?

Ondernemersvereniging #ASW030


Bemuurde Weerd OZ 31, Utrecht

adv.